Mikor tanult meg járni a babád egyedül? Kisfiam lassan 15 hónapos kapaszkodva jár mászik, ha elengedem a kezét leül, de igazán nem is szereti ha fogom a kezét. Mikorra kellene megtanulnia járni?
14 hónaposan már tudott egyedül menni. Bár még kicsit ingatag volt. :)
Passz (pasi vok, nem olvastam a "szakirodalmat")
18 hónapos koráig kell járni tudniuk a babáknak.
Az én fiam 9,5hónaposan indult el.
13 hónaposan kezdett járni a kislányom.
18 hónaposan "kell" járnia.
A fiam kb. 10,5-11 hónapos kora óta megy kapaszkodva, eddig nem engedte, hogy megfogjuk a kezét, mert akkor egyből leült. Egy pár napja engedi, hogy úgy "járkáltassuk", hogy fogjuk a kezét, de csak pár lépést. Anyósom szerint nála megtett 2 lépést kapaszkodás nélkül, utána megismételte, de azóta nem kezdett még el járni. Nagyon óvatos típus, még nem tud egyedül, kapaszkodás nélkül állni (mármint bármeddig vagy hosszú ideig), de gyakorolja.
Ja, 9-én lesz 13 hónapos.
Ő sosem siette el a mozgásfejlődés szintjeit. De állítólag az a jó - egészséges - ha minél tovább mászik. Mindenesetre ne aggódj! Jó úton halad a babád, csak neki ilyen a ritmusa.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!