Van baba aki mászás után jár és csak utána ül, de ez azért nem általános. Ha amúgy szépen fejlődik akkor 9-10 hónaposan ha tud majd ülni az azért jó. Segíthetsz neki meg mutatni egyszer-egyszer hogyan is kell ülni, párnákkal is körbe támaszthatod ez nem számít erőltetésnek. Nincs gond a fiaddal ő így csinálja, van ilyen is.
2013. jún. 6. 20:45
2/11 anonim válasza:
Ne vezesd, ne engedd így járni. Ha magától kapaszkodik a bútorokba és úgy megy, az oké, de te ne segítsd ebben.
Inkább próbáld négykézlábazásra biztatni valahogy, az lenne a legfontosabb számára (én még gyógytornászhoz is elvinném szerintem).
És hogy a kérdésre is válaszoljak, ülni 8-9 hónaposan legkésőbb.
2013. jún. 6. 20:52
3/11 A kérdező kommentje:
Négykézlábazik,kutyázik már egy hónapja. A vedőnő ezen a héten volt nálunk azt mondta amit ő csinál nem is kúszás inkább mâszás.
Írtam is fent hogy mászik is de egyenlőre kúszás gyorsabban megy még neki azért kúszik többet.
Ülni magától megül de nem rendesen tehat nem egyenesen ül hanem kicsit oldalra dől miveo támaszkodik a kezével.
Tegnap egyszer valahogy sikerült megülnie rendesen de azóta sem.
Nem kell kitámasztanom mert nem dől hátra ha megül.
Babakocsiba is sokszor ülve akar lenni
2013. jún. 6. 21:02
4/11 anonim válasza:
Semmi gond, most tanul ülni, teljesen rendben van! (gyógytornász hallgató)
2013. jún. 6. 21:05
5/11 anonim válasza:
Egy éves státuszon követelmény, hogy tudjon önállóan ülni és tudjon mászni.
2013. jún. 6. 21:29
6/11 anonim válasza:
Ennyi idősen egyáltalán nem baj ha nem tud ülni!
Ha magától kiül úgy, hogy támaszkodik a kezén akkor hagyhatod, de te ne erőltesd ha nem magától csinálja.
Viszont ne vezesd amikor feláll!!!
Neki még kúszni és mászni kell, hogy erősödjön. Az ülés és járás erőltetése kifejezetten káros.
Arra pedig, hogy mikor mit "kell" csinálni egy babának, nincsenek merev szabályok. Nem szabad siettetni őket.:)
(egy gyógytornász)
2013. jún. 6. 21:35
7/11 anonim válasza:
Az enyém 13 hónapos korában kezdett el ülni addig azt csinálta, mint a tiéd. Sőt már állt is, bútorok mellett lépegetett, ülni nem akart. Kapott egy triciklit azóta ül. Nem szeretett ülni.
2013. jún. 6. 22:14
8/11 anonim válasza:
Az én lányom 11 és fél hónapos volt, amikor először felült magától, és nem dőlt el. Addig ha leültettem, eldőlt. Mászni is akkor kezdett, addig csak kúszott. Egy évesen bútorokba kapaszkodva oldalazott, de nagyobb távolságoknál 14 hónapos koráig a mászást választotta. 14 hónapos korától jár önállóan. Most két éves, minden tekintetben lekörözi azokat a gyerekeket, akik fél évesen cigánykereket vetettek.
2013. jún. 6. 22:22
9/11 anonim válasza:
Egyáltalán nincs elkésve, valaki csak járás után hajlandó ülni.
Egyébként, kedves 5ös tévedsz, nem mindenki mászik, így ez nem is lehet kötelező. Egyáltalán, semmi nem lehet kötelező. Minden gyerek más és más. :)
2013. jún. 7. 06:21
10/11 anonim válasza:
Az én kisfiam most 11 hónapos. Már 6 hónapos korában felállt, mászott, 7 hónaposan már lépegetett a bútorok mentén. Őt sosem érdekelte az ülés, inkább mászásból feltérdepelni tanult meg kb 8 hós korában. Ülni kb 10 hónapos láttam először, akkor is csak azért ücsörgött, mert egy pár percre betettem a járókába, és ott annyira nem volt mozgástere :D Szóval szerintem ez egyáltalán nem gond, úgy fest, hogy a te kisfiad is hasonló karakter, mint az enyém, igazi kis örökmozgó, nem érdekli az ülés, és kész :D Ne aggódj!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!