Mikor kell megtanulnia önállóan enni a babáknak?
Kislányom 14 hónapos, de még én etetem (pép, főzelék, gyümölcsturmix).
Szokott kapni kenyérdarabot, felvágottat is, de mindig csak megcsócsálja és utána szétköpködi a lakásba.
Nincs olyan, hogy kell. Majd úgyis tudni fogod, jelezni fogja.
Az én lányomat pl. másfél éves koráig nem igazán érdekelte az egyedül evés/kanalazás. Akkor viszont 1 hét alatt gyönyörűen megtanult egyedül enni.
Másfél éves kora előtt inkább villát (desszertes) adtam a kezébe, és azzal ette a kis kockákra felvágott gyümölcsöt. Ezt nagyon élvezte.
A köpködésre nem tudok semmit, ilyen nálunk szerencsére nem volt.
(A kukit, kölesgolyót is kiköpi?)
A főzeléket pépesíted? Mert ha igen abba kell egy- egy szép puhára főtt darabot elhelyezni, és fokozatosan a felnőttes főzelékkészítésre áttérni. A rágást legjobb a puhára főtt krumplin, répán tanulni.
Az etetni tanítás úgy kezdődik, hogy adsz a kezébe kiskanalat, de Te eteted, ő maszatol, és a környéknek annyi.
Esetleg szembe ülteted apát egy kanállal és tányérral. Az utánzás nagyon megy nekik.
Nálunk 1 éves státuszon már önállóan kell ennie a gyereknek min. egy evőeszközzel. Tehát mondjuk kanállal már egyedül eszik.
17 hónapos a lányom. Apró jelét sem látom annak, hogy ő egyedül egyen, segítség nélkül.
Igazából ehetne egyedül, csak abból vagy nem jutna semmi a hasába, vagy 3-4 órán keresztül enne..
13 hónapos volt amikor először hatékonyan belapátolta az ebédet közepes fém desszert kanállal,baba kanalakkal nem boldogult ,de ezzel nagyon ügyes.
Inni 8 hónapos kora óta iszik önállóan pohárból,de Ő mindig is pohárból kapta.
Szerintem az a titka hogy hagyd próbálkozni és legyen éhes,akkor nem fogja köpködni.Ha kevésbé éhes etesd Te.Az hogy éhes legyen úgy értem egy nagy séta,babaúszás után ,nem éheztetésről van szó :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!