Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Fogszabályzó óvodáskorban?...

Fogszabályzó óvodáskorban? Hogy fogja tűrni a kislányom?

Figyelt kérdés
Volt az oviban fogorvos, fel kell keresnünk, mert fogszabályzóra van szüksége a lányomnak. Mire számítsak? Minden érdekel, akinek van tapasztalata, írjon (meg tudja-e szokni, milyen típusút kaphat, milyen gyakran kell járni állíttatni, ára, stb.) Köszönöm!
2013. szept. 20. 11:53
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
100%
Nem értem, hogy óvodában minek a fogszabi. Hisz azok a fogak úgyis kihullanak pár éven belül. Majd ha a rendes csontfogak lesznek keszekuszák akkor kellene
2013. szept. 20. 12:05
 2/24 anonim ***** válasza:
90%
Én még olyat nem hallottam, h oviban fogszabályzó kell....Az én lányomnak is fog kelleni (neki már majdnem minden maradó foga megvan, de még 2 csak növöget), és azt mondta a fogorvos, csak akkor érdemes fogszabályzót csinálni, ha már minden maradó foga megvan.
2013. szept. 20. 12:10
 3/24 anonim ***** válasza:
88%
Az én kisfiamnak is kell majd nagy valószínűséggel fogszabályzó, és nekünk is ugyanazt mondta a fogorvos, amit a második válaszoló is írt, hogy majd csak akkor, ha a maradó fogai kinőnek, addig ugyanis felesleges.
2013. szept. 20. 12:15
 4/24 anonim ***** válasza:
91%
Ovisnak minek fogszabályzó??? Gondolom még tejfogai vannak. Azok úgyis kiperegnek. Nagy hülyeség lenne egy csomó pénzt kiadni olyan fogakért amik kihullanak. Ha rendes maradandó fogai lesznek ferdék vagy egyéb akkor természetesen legyen fogszabályzója de ugye akkor már idősebb lesz. Én a helyedben akármivel tömik a fejemet nem tetetném fel. Ekkora marhaságot se hallottam még.
2013. szept. 20. 12:19
 5/24 anonim ***** válasza:
43%
És azért ne felejtsük el a fogszabályozó kellemetlen, amikor meghúzzák a kontrollokon, néha eléggé fáj. Azért én ennek nem tennék ki egy óvodást és egy kisiskolást sem.
2013. szept. 20. 12:21
 6/24 A kérdező kommentje:

Köszönöm, hogy máris ilyen sokan reagáltatok. Természetesen én nem voltam ott a vizsgálatnál, Apával közölték a tényeket, mikor ment a lányomért délután. Kaptunk egy telefonszámot, amin időpontot kell kérni. Júniusban múlt 4 éves. 20 tejfoga van.

Én is csak abban bízom, hogy hátha csak eligazítást kapunk, hogy majd később talán kelleni fog neki...

Várom azért a többi véleményt/tapasztalatot! Köszönöm!!!

2013. szept. 20. 12:28
 7/24 anonim ***** válasza:
90%
Szerintem csak le akarnak húzni pénzzel. Tejfogat nyilván semmi értelme szabályozni, a maradandó fogak meg még messze vannak. Én tuti nem foglalkoznék ezzel most, ha csak a fogszabályzásról van szó és más gond nincs a fogaival.
2013. szept. 20. 13:38
 8/24 anonim ***** válasza:
84%

Ekkora baromságot, már bocs!

Hogy szabályoznának egy olyan fogsort, ami nemsokára elkezd kipotyogni? Aztán majd később közlik, hogy a maradandó fogaknál újra meg kell ismételni a fogszabályzást, mert a maradandók mégsem nőttek ki szabályosan. (nálam most felnőtt koromban közölték, hogy fogszabályzás kell, holott gyerekkoromban volt már fogszabályzóm, de mindegy, mert szerintük azt elrontották, és most adjak ki fél milliót az újért)

Szerintem mindent idejében. Én a helyedben vissza sem hívnám őket. Ez nem kötelező, te döntöd el.

Ja és nem beszélve arról, hogy ki tudja hányan csúfolnák szegényt az óvodában. Ha nem is csúfolnák, akkor nem hagynák békén a kérdésekkel, hogy mi ez? miért kell?, stb., a legtöbb kisgyerek még nem látott ilyet, biztos nagy feltűnést keltene.

Kell ez szegénynek?

2013. szept. 20. 15:28
 9/24 A kérdező kommentje:

Köszönöm az őszinte válaszaitokat :)

Megjegyzem, nekem is megfordult a fejemben, hogy az egész a pénzre megy ki...a mai világban meg sem lepődnék ezen...

Nagyon egyértelműek vagytok. Gondolkodom még, de szerintem az lesz, hogy kérek időpontot,mert kíváncsi vagyok azért az orvosra és hogy mivel érvel. Na majd meglátjuk...és megkérdezem az óvónőket, hogy találkoztak-e már ilyennel.

2013. szept. 20. 19:35
 10/24 anonim ***** válasza:
Majd számolj be róla mit mondtak, mert komolyan kíváncsi lettem mivel fognak érvelni :)
2013. szept. 20. 22:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!