Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Van olyan zeniskola Budapesten...

Van olyan zeniskola Budapesten, ahol nem kisiskolás korban, hanem előbb (mondjuk óvodáskorban) kezdhető a zenetanulás?

Figyelt kérdés

2012. dec. 2. 22:06
 1/5 anonim ***** válasza:

Biztos, hogy igen, én anno 4 évesen kezdtem hegedülni. Ez vidéken volt ugyan, de meg kell kérdezni az adott (közeli) zeneiskolát, szerintem örömmel fogadják a kicsit.

Milyen hangszerre gondoltok?

2012. dec. 2. 22:19
 2/5 anonim ***** válasza:
62%

Nagyon attól függ, hogy hol laksz és ott mennyi hely van.

Meg hogy van-e olyan tanár, aki elkezdi tanítani szolfézs nélkül is, mert ugye kottát olvasni stb. még nem tud.

Vannak olyan zeneiskolák, ahol még iskolásból sem tudnak mindenkit felvenni, annyira sokan vannak.

Off:

megkérdezhetem, hogy hány éves és hogy miért akarod ennyire korán?

Persze hangszer fajtától is függ, de nem feltétlenül szerencsés ezt túl korán elkezdeni.

egy zenész-tanár

2012. dec. 2. 23:39
 3/5 A kérdező kommentje:
3 éves. Ütős hangszert szeretnék. Nem feltétlenül dobolni vagy xilofonozni szeretném megtaníttatni, csak hogy értelmesen üsse a dobot, ne csak püfölje. Ritmusérzékét szeretném fejleszteni. Szinte kényszeresen dobol, a nap több mint felét biztos, hogy dobolással tölti. Álmában rendszeresen emlegeti a dobot. A játékai közül leggyakrabban a hangszerekkel "játszik". Nem szeretném a zenélésre, dobolásra determinálni, de úgy érzem, nem hagyhatom figyelmen kívül, hogy állandóan ezzel foglalkozik. Ha elveszsük tőle a dobot, akkor is dobol valamin. Hol a lábával a füldön, az evőeszközzel az asztalon, satöbbi.
2012. dec. 3. 00:13
 4/5 anonim ***** válasza:
Első válaszoló vagyok, s nem értem a második válaszolót, miért gondolja, éppen zenészként, hogy nem előnyös ilyen korban kezdeni a hangszer tanulást. Magam Zeneakadémiát végeztem, és mint írtam, 4 évesen kezdtem a zenét tanulni. Nem hogy hátrányom nem származott ebből, de szinte behozhatatlan előnyöm volt mindig azokkal szemben, akik 8 éves korukban láttak először hangszert. Ha a kicsi ennyire lelkes, vétek lenne nem taníttatni. Ilyenkor a legfogékonyabbak a gyerekek.
2012. dec. 3. 10:22
 5/5 anonim ***** válasza:

Ütő tanszakra tudod beíratni állami zeneiskolába, olyan, hogy "csak dob", maximum magán úton van.

Ütősök meg mindent megtanulnak, persze nem a dallamjátszó hangszerekkel kezdik, de mégis.

Azt nem gondolom, hogy determinálnád, viszont azt igen, hogy korai. Azt leszámítva, hogy államiba 3 évesen tutira nem veszik fel, ráértek még ezzel.

Egyrészt, ha oktatásra jár, ott "teljesíteni" is kell valamilyen szinten, van lecke, számonkérés.

Egy 3 évesnek erre még nincs szüksége. Másrészt, ha valóban "fanatikus", akkor két-három év múlva is az lesz.

Amit megtehetsz:

vegyél neki ilyen-olyan ütős hangszereket, bár ez az, amit klasszul lehet csinálni szinte "bármivel".

Mutass neki filmeket (you tube), esetleg elviheted egy gyerek "ütős koncertre" hallgatónak.

Ha bemész egy zeneiskolába, megkeresed az ütős tanszakot, megnézed mikor van valamilyen gyerek-hangverseny.

Nem tudom hol vagytok Bp-n, de egy ismerősöm az ütő tanár az Andor Ilonában, ő nagyon jó.

[link]

Szóval lehet bátorítani ebbe az irányba, de még csak játékosan, az nagyon jó, ha magától "kibontakozik" addig is.

Minden jót, jó zenélést a kisfiadnak!

2012. dec. 3. 10:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!