Oviba bekiséred a gyereket a csoportszobába, vagy meg kell
várni, mig valaki kijön érte és beviszi?
én gyerekem a saját lábán sétál be :D
csoportszobába nem mehetek be, elköszönök a gyerekemtől, majd integetek az óvónőnek, hogy megjött, mentem.
nem jön ki, én meg nem megyek be...
2013. szept. 9. 15:52
úgy kell bekísérni a gyereket az ajtóig, hogy az a csoport reggeli életét a legkevésbé zavarja meg, köszönés, puszi...
2013. szept. 9. 15:57
Csoportszobák előtt van az öltöző,segitek átöltözni,majd megnézem,ahogy bemegy magától.
Kiscsoportosként is magától ment be.
Én csak akkor megyek be ha beszélni akarok az ovónővel.
Ovónő nem jön ki gyerekért,érdekes is lenne ha kukucskálna kifele 2 percenként,nem-e kell bekisérni valakit.
2013. szept. 9. 16:00
A csoprtszobába higiéniai okokból szülő nem mehet be.
A gyerekek maguktól szoktak bemenni a csoportba.
Ha nem túl elfoglalt az óvónő, vagy a dajka, akkor kiáll az ajtóba, így rálát a gyerekekre és az érkezőkre is, de általában mindig van dolguk bőven.
2013. szept. 9. 16:26
5/11 A kérdező kommentje:
De akkor a szülőt nem is látják,hogy ki vitte a gyereket? Mert pl nálunk nem látni be a szobába kintről,a gyerek bemegy én meg ki,anélkül,hogy látnám az óvónőt vagy valakit?
Nálunk is hasonlóan megy, bekísérem a csoportszoba ajtajáig, "puszi, szia, majd jövök érted" és elmegyek. Szerintem inkább azzal lenne a gond ha azt nem látnák ki viszi el az oviból a gyerkőcöt...
2013. szept. 9. 17:33
de miért ragaszkodsz ahhoz, hogy kint maradj?
állj az ajtóba, így nem mész be, de lát téged az óvónő. köszönj neki hangosan, hogy megjöttetek, tehát a gyereket "add át", de ne szó szerint :D vagy lába a gyerekednek, elég ha az óvónővel egymásra köszöntök...
2013. szept. 9. 17:42
Mi is most kezdtünk, én úgy csináltam eddig, hogy ha épp nem állt az ajtóban az óvónéni vagy a dadus, akkor bekopogtam, kislányom bement, én pedig intettem az óvónéninek, hogy itt voltam. (Nem kell megvárni nálunk, hogy valaki kijöjjön a gyerkőcért, de a reggeli jövés-menésben, amikor többen is visszük a gyerekeket, akkor eddig az ajtó félig nyitva is volt legtöbbször, tehát látta az óvónéni, hogy ki érkezett.)
2013. szept. 9. 17:49
9/11 A kérdező kommentje:
Ezt kérdezem,hogy akkor a csoportszoba ajtajához odamehetek és benézhetek,hogy lássa az óvónő,hogy meghoztam a gyereket,vagy ha zárt az ajtó,akkor be is kopoghatok és benyithatok,nem kell perceket várnom,mig kijön valaki? Erre voltam kiváncsi. Nem bemenni akarok,csak hogy lásson valaki és köszönjek be,ez illendőség,nem csak úgy besétál a gyerek...egyedül.
Én az öltözőben segítek átöltözni a 3 éves fiamnak, majd elkísérem a csoportszoba ajtajáig, ott puszit adok neki, beköszönök az óvónőnek, a fiam berohan, én meg megyek dolgozni. Az ajtóig nyugodtan elkísérheted, köszönj be az óvónéninek, ezzel nem lesz semmi gond.
2013. szept. 9. 20:37
További kérdések: