Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Oviba nálatok is mindent a...

Oviba nálatok is mindent a szülőnek kell vinni és ezen felül még pénzt is beszednek?

Figyelt kérdés
Kiakadtam a szülőin, vinni kell több tekercs WC-papírt, 3 zsepit, szalvétákat, szájvízet, ágyneműhuzat garniturákat, ezen felül hetente a gyümölcsöket is tőlünk várják + még több ezer ft-ot félévente csoportpénz címszó alatt, és még a cirkuszt is nekünk kellene fizetni, akkor mégis mire fizetjük be azt a pénz, az nem derült ki, nem abból kellene ezeket fedezni? Másutt is így megy?
2013. aug. 5. 13:52
1 2 3 4 5
 31/41 anonim ***** válasza:
69%
Utolsó: óvodában dolgozok, belelátok a pénzügyekbe nagyjából, és tudom, hogy egyszerűen nincs keret arra (nem ad az önkormányzat), hogy a külön programokat és a tisztasági csomagot az óvoda fizesse.
2013. aug. 16. 22:36
 32/41 anonim ***** válasza:
69%
kedves 30 válaszoló ,igen természetes ,mert a szülök nagyrésze tudja hogy az óvodáknak nincs pénze ilyenekre még az iskoláknak sem .így a szülök viszik a tisztaságit ,és a gyümölcsöt is .
2013. aug. 17. 09:25
 33/41 anonim ***** válasza:
30%

"Utolsó: óvodában dolgozok, belelátok a pénzügyekbe nagyjából, és tudom, hogy egyszerűen nincs keret arra (nem ad az önkormányzat), hogy a külön programokat és a tisztasági csomagot az óvoda fizesse."

"kedves 30 válaszoló ,igen természetes ,mert a szülök nagyrésze tudja hogy az óvodáknak nincs pénze ilyenekre még az iskoláknak sem .így a szülök viszik a tisztaságit ,és a gyümölcsöt is ."

Nekem nem tűnik annak, gyümölcsöt kaphat otthon is, sokkal szívesebben veszem meg, mint amit ki tudja honnan hoz a másik szülő, a tisztaságit is lehetne észerűbben kezelni.

A másik nemcsak az óvodának kevés a pénze, hanem a szülők is kerülhetnek olyan helyzetbe, hogy nem az óvodába szeretnék hordani az a kevéske pénzt, amit megkeresnek, hanem megélhetési dolgokra költeni.

2013. aug. 17. 13:00
 34/41 anonim ***** válasza:
63%
Óvodába adta a gyerekét az vegye tudomásul, hogy ennek vannak költségei. Az iskola még ennél is drágább lesz.
2013. aug. 17. 15:38
 35/41 anonim ***** válasza:
100%
Nekünk havonta kell vinni wc papírt, szalvétát, 100-as papírzsepit, nedves törlőt, fogkrémet,1 liter folyékony szappant,csoportpénzt . Hetente pedig gyümölcsöt.
2013. aug. 19. 17:18
 36/41 anonim ***** válasza:
76%

Nagyon sok gyerek nem kap otthon gyümölcsöt. Ha az óvodában nem kapnának, talán még az almát se ismernék fel vagy a banánt... attól hogy olyan szülő viszi, akire ferde szemmel néznek egyesek, attól még a dajka lemossa, megpucolja, nem nyomja a gyerek kezébe a koszos, rothadt gyümölcsöt...

Hogy kéne a tisztaságit máshogy kezelni? Értem, hogy a szülőknek kevés a pénze, de tapasztalatból mondom, hogy nem azok a szülők szoktak akadékoskodni, akik hónapról hónapra gazdálkodnak.

Arra a kérdésre szeretnék akkor választ kapni, hogy ha a szülő nem visz zsepit, wc papírt, az óvodának meg nincs pénze venni, és az önkormányzat se ad, akkor mibe fogja a gyerek törölni az orrát meg a fenekét? A kezébe? Vagy az óvónő vegye saját zsebből, mert úgyis olyan veszedelmesen jól keres?

2013. aug. 19. 21:36
 37/41 anonim ***** válasza:
23%

"Nagyon sok gyerek nem kap otthon gyümölcsöt. Ha az óvodában nem kapnának, talán még az almát se ismernék fel"

Ha ebből indulunk ki, akkor a húst is a szülőknek kellene vinni.

A papírzsebkenő a kedvencem, személyes tapasztalat, vastagon, rászáradt sárga takony a kisfiú arcán, délután, mikor jönnek a szülők, legalább akkora letakaríthatták volna, ha napközben nem is figyelnek erre, ezek után nekem senki ne mondja, hogy nem hazahordják. Amúgy meg alap a gyerek zsebébe, táskájába rakni, akkor külön már minek, főleg ha nem is figyelnek rájuk, betegen meg nem szokás óvodába vinni.

2013. aug. 20. 12:55
 38/41 anonim ***** válasza:
31%

Arra a kérdésre szeretnék akkor választ kapni, hogy ha a szülő nem visz zsepit, wc papírt, az óvodának meg nincs pénze venni, és az önkormányzat se ad, akkor mibe fogja a gyerek törölni az orrát meg a fenekét? A kezébe? Vagy az óvónő vegye saját zsebből, mert úgyis olyan veszedelmesen jól keres?

Zsebkendő a zsebbe, polcára, mindjárt nem is kéne százasával hordani havonta, csak ha fogy. Wc-papír és a szappan alap volna, hogy adják. Te a wc-papírt és a szappant viszed a munkahelyedre? Gondolom az óvonők se maguknak veszik és viszik.

2013. aug. 20. 13:04
 39/41 anonim ***** válasza:
75%

Ha hiszed, ha nem, a felnőtt wc-be év vége felé már otthonról vittünk be wc papírt. Szappant nem használok, nem bírja a kezem, van saját folyékony szappanom. A zsepit meg igen, használom, ha ngyritkán szükségem van rá. Ugyanúgy, ahogy a szülők is 3-asával vesznek a kosárból, amikro jönnek-mennek, és ahogy a gyerekek is használják az én saját zsebkendőmet. Mert ha kint vagyok velük az udvaron, és elfogyott az udvari zsepi, nem küldöm fel, hogy menjen be orrot fújni, hanem adok a zsebemből. Ennyi. Mindenen lehet akadékoskodni, mindig azok látnak bele legjobban a dolgokba, akiknek fogalmuk sincs az egészről. Jópofa ez a polcra tevős módszer, de mit csinálok azzal a gyerekkel, akinek pl nincs, mertz nem vittek, vagy ha a te gyerekednek elfogyott a SAJÁT wc papírja, akkor megmondom, hogy bocsi, ma kakis fenékkel maradsz...? Vagy veszek máséból, és megmondom, hogy adja vissza másnap? Ne legyünk már nevetségesek.

Hús... ez is csak akadékoskodás... hús van az ebédben általában valamilyen formában. De annak aki nem akarja megérteni a dolgokat, annak teljesen fölösleges bármit mondani, úgyis talál valamit, amibe beleköthet.

2013. aug. 20. 17:20
 40/41 anonim ***** válasza:
0%

"Hús... ez is csak akadékoskodás... hús van az ebédben "

Ennyi erővel gyümölcsöt is mellékelhetnének, de mindegy is..

Nem wc-papír-ra írtam, hogy legyen mindenkinek a polcán, csak a pzs-re.

Bocsi, ma nincs jó napom, és ilyenkor ilyen akadékoskodós kedvemben vagyok.

2013. aug. 20. 18:11
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!