Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Oviba nálatok is mindent a...

Oviba nálatok is mindent a szülőnek kell vinni és ezen felül még pénzt is beszednek?

Figyelt kérdés
Kiakadtam a szülőin, vinni kell több tekercs WC-papírt, 3 zsepit, szalvétákat, szájvízet, ágyneműhuzat garniturákat, ezen felül hetente a gyümölcsöket is tőlünk várják + még több ezer ft-ot félévente csoportpénz címszó alatt, és még a cirkuszt is nekünk kellene fizetni, akkor mégis mire fizetjük be azt a pénz, az nem derült ki, nem abból kellene ezeket fedezni? Másutt is így megy?
2013. aug. 5. 13:52
1 2 3 4 5
 21/41 anonim ***** válasza:
100%

nálunk havi 500 a csoportpénz

évente 3-4 alkalommal kell tisztasági cuccot vinni,a bölcsibe havonta kellett.azért megnézném,hogy hol használ el fél liter folyékony szappant egy gyerek egy hónapban.na mindegy.Karácsony előtt 2 ezret kellett beadni ajándékra

amúgy nekünk jó dolgokat vesznek a csoportpénzből,most pl új szőnyeget,új játék tárolót,és festéket,amiből az egyik festő apuka kifestett,mi meg 3 szülő és a két óvónő lelakkoztuk a székeket,asztalokat

játékokat,eszközöket is ebből vesznek,meg fertőtlenítő mécseseket a taknyolós időszakra

a programokra persze külön szedik a pénzt,alkalmanként 500 ft a bohóc,ez-az

én nem akadok fent rajta,ezek mind az én gyerekem érdekeit szolgálják,nem magukra költik az óvónők.itt nem az óvódát,hanem az önkormányzatot,államot kell szidni,ők nem adnak elég pénzt a fenntartásra

2013. aug. 8. 09:21
 22/41 anonim ***** válasza:
Én mind adig amig nem néznek fejöstehének ,adig tejesitem a kéréseket ,tehát ha elfogy a papir zsepi vagy a szalvéta ha szolnak viszek be de ha mind ezt havonta kérnék akor megmakacsolnám magam.
2013. aug. 8. 10:07
 23/41 anonim ***** válasza:
100%

Szegény az eklézsia. Sok helyen az önkormányzatok eddig sem tudták támogatni az intézményeiket, és most sem tudják, örülhetnek, ha a rezsire futja. Ennyit az ingyenes ellátásról.

Nálunk havi szinten a következőket kérik.

- Heti gyümölcsnap! pár szemet visz minden szülő, így szép vegyestálat kapnak és igen, megkapják, minden nap tudnak enni!

- zsepi, wc papír, szalvéta, folyékony szappan

Féléves szinten

- fogkrém, fogkefe

Kéthetente tisztaváltás

- ágynemű, ágyneműhuzat, törölköző csere (na ez utóbbit én gyakorítanám, mi pl hétfőn és szerdán viszünk csere törcsit olyan koszos főleg így homokozós időszakban)

+ éves szinten, nem kötelező, de úgy vagyok vele, ha beledöglök is ne az enyém kerüljön át a szomszéd csoportba "megőrzésre" ha a többi megy szórakozni

- különórák (tánc, nyelv, sport, kézműves) mi csak táncra jártunk kiscsoportosként, az havi 1500 volt, most már lehet menni fog úszásra is, az árától fog függeni

- bábszínház 2.400 ez 3 előadás

- gyerekszínház nagycsoportosoknak 3.500 ez 2 előadás

- játszóház havi 500 (itt szoktak fejlesztő előadások, meseelőadások is lenni)

- Pöttöm magazin 300 forint havonta, idéntől áttérünk a Tappancsra az is ennyi körül van

- amit tud a szülő vinni. papír, színes, gyurma, filc, kézműveskedéshez akár anyagdarabok. Mindennek nagyon örülnek és sokszor viszontlátjuk alkotásokban. :)

2013. aug. 8. 12:08
 24/41 anonim ***** válasza:
35%

"Szegény az eklézsia."

Nálunk is, sajnos munkanélküli lettem, nem vettek vissza, azt nem tudom jelenleg, hogy a tb-et miből fogom fizetni jövő hónaptól, ha addig nem találok valami munkát, nem hogy az óvodai kívánságlistát teljesíteni.

Folyékony szappant én is túlzónak találom, gyermekem is csak szórakozott vele, el is tettük, tökéletes a hagyományos szappan is. Szalvéta helyett kérhetnének előkét, textilpelust, ki lehet mosni, környezettudatosabb.

2013. aug. 8. 13:07
 25/41 anonim ***** válasza:
100%
Utolsó ha bejelentkezel munkanélkülire akkor igényelheted, hogy az önkormányzat fizesse helyetted TB-det.
2013. aug. 8. 16:48
 26/41 anonim ***** válasza:
100%

Mi 500ft/hó csoportpénzt szedünk, ezen kívül év elején szalvéta-papírzsepi-fogkrém.(1-1csomag/gyerek)

A fogkrém ki szokott tartani egész évben, de a többiből szoktunk bekérni, ha elfogy.

Csoportpénzből megy a szülinapi,karácsonyi,húsvéti,mikulás ajándék, egyéb dolgok,amik kellenek(papír,ceruza,festék,stb),és a csoportkirándulásokat is ebből szoktuk finanszirozni (busz+gyerekek belépője a cirkuszba,állatkertbe,akárhova).Ha nem elég a pénz, csak a buszt álljuk,és kérünk be a belépőre. Na,így már nem is olyan sok az az évi 4500Ft

:)

2013. aug. 8. 18:35
 27/41 anonim ***** válasza:
76%

24-es a szalvéta kell a helyes étkezés elsajátításához.Egy óvodás korú gyerek már ne használjon előkét.

Egyébként az 1rétegű éttermi szalvéta,amit kérnek, nagyon olcsó, és ha nem éttermit visztek,hanem azt ami 4be van hajtva,azta dajkanénik szétvgjék...gazdélkodnak ők is,hidd el...

2013. aug. 8. 18:40
 28/41 anonim ***** válasza:
84%
nálunk a szülő viszi: wc papír, papírzsepi, fogkefe, fogkrém, folyékony szappan, gyümölcs, rajzeszközök (színes ceruza, zsírkréta, színes papírok, ragasztó), csoportpénz, ezen felül egyéb program/kirándulás pénz.
2013. aug. 15. 22:19
 29/41 anonim ***** válasza:
69%
24 ne beszélj már hülyeséget ha lehet .
2013. aug. 16. 08:21
 30/41 anonim ***** válasza:
17%
Nektek ez tényleg ennyire természetes, hogy az óvodák ennyi bőrt lehúznak a szülőkről?
2013. aug. 16. 09:11
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!