Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Oviba nálatok is mindent a...

Oviba nálatok is mindent a szülőnek kell vinni és ezen felül még pénzt is beszednek?

Figyelt kérdés
Kiakadtam a szülőin, vinni kell több tekercs WC-papírt, 3 zsepit, szalvétákat, szájvízet, ágyneműhuzat garniturákat, ezen felül hetente a gyümölcsöket is tőlünk várják + még több ezer ft-ot félévente csoportpénz címszó alatt, és még a cirkuszt is nekünk kellene fizetni, akkor mégis mire fizetjük be azt a pénz, az nem derült ki, nem abból kellene ezeket fedezni? Másutt is így megy?
2013. aug. 5. 13:52
1 2 3 4 5
 11/41 anonim ***** válasza:

Szia!

Óvónő vagyok. Nálunk így megy:

Mi is kértünk eddig tisztasági csomagot, de mi csak fél évente, illetve, ha valami elfogyott. Szeptembertől az önkormányzattól fogjuk kapni, úgyhogy ez megoldódik. Csoportpénzt is kérünk, félév elején a szülőin elmondjuk a szülőknek, hogy mire fogjuk költeni (csak és kizárólag a gyerekekre, illetve a csoportba szükséges eszközökre), és egy kis füzetben vezetünk minden kiadást számlákkal, blokkokkal. Szerintem nyugodtan kérdezz rá, ha bizonytalan vagy, hogy mire költik a pénzt, el kell tudni számolniuk vele.

Gyümölcsöt körforgásban hoznak a szülők, általában havonta 1szer kerül sorra egy gyerek. Kapunk gyümit ebédhez is (nem mindig), és ezt egészítjük ki a tízórai gyümivel a szülők segítségével.

2013. aug. 5. 22:04
 12/41 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat, ezekre a dolgokra rá kell rajzolni a gyerek jelét vagy ráírni a nevét?

Igazából én a szalvéta, zsepi, szappan és wc-papírt furcsálottam, hogy azt miért nekünk kell vinni, iskolába sem kell meg munkahelyen se a dolgozok veszik.

2013. aug. 6. 09:29
 13/41 anonim ***** válasza:

Utolsó válaszoló vagyok:

Nálunk azért a szülők hozzák a tisztasági csomagot, mert az óvodának nincs rá pénze (néha a tisztítószereknek is nagyon híján vagyunk), az önkormányzat meg nem adott eddig.

2013. aug. 6. 10:10
 14/41 anonim ***** válasza:

7.vagyok.

Nekünk még a bugyikba is kell jel, mindenre :-).

2013. aug. 6. 10:45
 15/41 anonim ***** válasza:

Nálunk évente 1x kell gyümit vinni,fogkrémet ha elfogy,de csoportpénz,wc papír,zsepi,szalvéta,folyékony szappan (évente 2x 500 ml),rajzlapot havonta kellene vinni- az más tészta,hogy sokan tesznek rá!- az ott alvósoknak az ágyneműt,vagy csak huzatot? -nem tudom,nem vagyunk napközisek- is vinni kell,+ ha mennek színházba,azt is külön kell állni,és erre jön külön a kirándulás. Ezen felül jótékonysági bál szokott lenni,előző évben nem volt,csak a farsang volt nyílt,belépős/tombolás/süteményes/ abból gyűjtöttek valamire.

Szerencsés vagy,hogy volt már szülőid! Az első szülői nálunk csak az ovi kezdése után 2 héttel szokott lenni! Akkor mondják,hogy mi kell. Nekem mázlim volt,mert volt ismerősöm,aki felkészített,így nem kikerekedett szemekkel ültem a szülőin.

2013. aug. 6. 23:29
 16/41 anonim ***** válasza:
Nálunk kezdésnek zsepi,wc papir,szalvéta ,folyékonyszappan ,kell vini ,de utána havi 600ft tisztasági pénzt kérnek ,de én szoltam hogy ha 23 csomag zsepi,wc papir,szalvéta folyékony szappant hozunk akor nem kéne az a havi 600ft mert szerintem ennyi tisztasági csomag nem fogy el 1 honap alatt ,nálunk az oviszsákot ami egyen zsák is a szülök pénzéböl egy kedves szülö varja meg .illetve szülök festik majd ki a mostani kiscsoportosok helyét ,az önkormányzat csak a festéket állja ,havi 400ft csoportpénz .gyümölcsröl,még nem volt szó ,de nálunk is biztos lesz .
2013. aug. 7. 12:13
 17/41 A kérdező kommentje:

Lesz szeptemberben is szülői, gondolom, akkor jön majd a többi, ez csak a bemelegítő volt :(

Hát igen, kiszámolva kb 25-en lesznek, 75 csomag papírzsepi, 75 kupa kézmosó, 75 csomag szalvéta, wc-papírhegyek, 25 szájvíz, lassan külön szoba kell a tárolásukhoz.

2013. aug. 7. 18:35
 18/41 anonim ***** válasza:
100%

Szia, az óvónő válaszoló vagyok megint.

A papírzsepinél azt vedd számításba, hogy nagyon sokan, főleg a kiscsoportosok úgy fújnak orrot, hogy megtörlik az orrukat, és kuka. Így pillanatok alatt elfogy egy 100-as csomag, mert a megtörölt (és nem kifújt) orr 3 perc alatt lesz megint maszatos, és így simán elhasználnak egy nap alatt legalább 20-30at. Természetesen mi is tanítjuk nekik a helyes orrfújást, de idő kell hozzá, és amíg van pár olyan szülő, aki nem tanítja otthon, addig rohamos tempóban fog fogyni a zsepi.

A folyékony szappant imádják nyomkodni. Napi szinten egy gyerek kb 8szor mos kezet az óvodában (étkezések előtt, wc, stb..). Ha csak a 30 gyerekből 10-15 előszeretettel nyomkodja ki a szappant, az se tart sokáig.

Szalvétát használnak a gyerekek reggelihez, tízóraihoz, ebédhez, uzsonnához, nálunk abban kapják a hazamenősök is az uzsonnát. És szalvétát se feltétlenül egyet használnak el egy alkalommal.

Wc papír: 30 gyerek, pisilnek, kakilnak, jó esetben önállóan használják a wc papírt (nyilván a fiúk kevesebbet). Részletezzem, hogy mennyit?

A szájvízre nem tudok mit mondani, azt nem értem... mi fogkrémet kérünk.

Nálunk 25 gyereknek az elmúlt nevelési évben elég volt gyerekenként 2 db fogkrém, kb 5 cs. 100as zsepi, kb 8 tekercs wc papír, 3 cs. szalvéta, és 4 folyékony szappan.

Azt az előzőekben kihagytam, hogy fogkefét eddig mi adtunk, de elfogyott, úgyhogy mostmár az is kelleni fog az újaknak, ágyneműt mi biztosítunk több garnitúrát, csak lepedőt kérünk.

Ismerek olyan óvodát, ahol havonta kérnek több csomag zsepit, szalvétát, wc papírt, stb... az elképzelni se tudom, hova megy el. De amiket felsoroltam a 25 gyerekre, azok úgy lettek elegek, hogy a nyári ügyelet végére szinte teljesen el is fogytak.

2013. aug. 7. 21:37
 19/41 anonim ***** válasza:
81%
A kupa az mennyit jelent? Életembe nem halottam még mértékegységként a kupa szót.
2013. aug. 7. 21:40
 20/41 anonim ***** válasza:
46%
Olvasni is rossz, hogy manapság mit be nem kérnek az ovik, ilyen-olyan mondvacsinált okokra hivatkozva, csóró szülő meg, mint egy fejőstehén fizessen, régen ennyire nem volt lehúzós az ovi, tényleg 6x meggondolja az ember, hogy merjen-e gyereket vállalni. Ha már kötelező, akkor nem kellene a legutolsó szalvéta árát is bevasalni a szülőkön.
2013. aug. 8. 00:06
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!