Milyen csúfolódást engedhet meg magának az óvónő?
Zsófi, melyik válaszoló állította vérmesen? Ha rám gondoltál,(én az előtted szóló vagyok( olvasd vissza, egyik verzió mellett se álltam ki. mindkettőt lehetségesnek tartottam.
Amúgy szerintem nem kell ilyen nagy ügyet csinálni egy kis viccből. A többi gyerek rengeteget fog még nevetni rajta és ő is másokon. Lesznek iskolai csúfolások, tesiórai bakik, vagy amikor hülyeséget válaszol órán. Nem szaladhat rögtön mindig anyu az iskolába megbeszélni. Ez a szocializáció. Sokkal többet árt, ha a gyerek azt látja, hogy anyunak ez mekkora tragédia, micsoda ügyet csinál belőle, mintha azt mondaná, h "kisfiam, tudod te azt a verset, és máskor mondd, hogy nem vagy te becarijani"
Szerintem hasznosabb, ha a gyereket arra tanítjuk, h magát védje meg, nem arra, h majd én itt vagyok és megvédelek.
Az sem mindegy, hogy valaki rajtunk nevet-e, vagy velünk együtt nevet.
A többiek jól kinevették, ő meg lehet megszégyenülve érzi magát ezért az egy szóért. Azért amikor vannak a menők meg a többiek, és valaki mindenki előtt ezt kapja... nem is csodálkozom, hogy rosszul aludt.
Itt többszörösen hibázott az óvónő.
1. Nem csúfolok senkit. Pláne nem egy kis gyereket. Ezek után, hogy fogja elmagyarázni a gyerekeknek, hogy ne csúfolják egymást?
2. Pont iskola kezdés előtt adott a kicsinek egy nyomasztó élményt. Utálni fog jelentkezni, szerepelni, felelni. Ha szegény alig bírt elaludni, akkor bizony nyomot hagyott benne igen erősen ez a történet.
Sajnálom, hogy olyan emberek, akik gyerekekkel foglalkoznak nem képesek felfogni az ilyen helyzetek súlyát!
Én is azt mondom, hogy a szülő védje meg a gyerekét, ha ő még kics, és ha sérelem éri. De könyörgöm, ez nem sérelem! Egy vicc! Most anyuka mit vár? Hogy odamennek óvóvnénihez a gyerekkel, óvónéni meg fülét-farkát behúzva, szűkölve töredelmesen bocsánatot kér? Hát lófaxt. Le fogja tagadni a felét vagy az egészet. És mi van a nevető gyerekekkel? Anyuka mindegyikhez oda fog menni "megbeszélni"? Nem? De hát akkor a gyerekben ott marad a tüske, h kinevették és csak erre fog emlékezni az ovis évekből! :D
Ez annyira piszlicsáré dolog, h szót se érdemel.
Lehet ezt a dolgot túl aprónak értékelni, pláne ha a más gyerekéről van szól.
Mi lett volna, ha mondjuk nem azt mondja neki amit mondott, hanem hogy jó, akkor gyakoroljuk még, és kész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!