Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Mit tegyek, hogy a fiamat ne...

Mit tegyek, hogy a fiamat ne érje nagyobb trauma?

Figyelt kérdés

A helyi oviba járunk. Kiscsoport óta ide jár, szereti.

Viszont durván 2 hónapja valami megváltozott.

A helyi menő vállalkozó apuka kisfiának kinyílt a csipája. Toborzott maga köré egy bandát, egy hasonló fiúval közösen. Amit a fiúk mondanak, a "szolgái" (mert így hívják őket), megcsinálják. Mert menő az a 2 fiú........

Fiamat is be akarták venni a bandába, de őt nem érdekli.

Minden áldott nap úgy jön haza a fiam, hogy az a napi élménybeszámoló, hogy ma ez verte meg, ez szorította falhoz, ez piszkálta, az dobálta.

Szóltunk az óvónőnek kb 1 hónapja. Annyi volt a válasz, hogy tudnak róla. A fiam önálló, nem megy a tömeg után, ezért nem fogadják el. Majd figyelnek rá.

Semmi nem változott azóta. És már rohadt elegünk van az apjával belőle, hogy minden nap a mi gyerekünket bántják.

Férjem meg akarja már személyesen keresni a gyerek szüleit.

Március lassan vége van. még 4 hónap és végez az ovival. Erre az időre átvinni máshova nem is tudnánk.

márc. 20. 07:53
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
61%

10!

Egyetértek!

Lányom kiscsoportos korában megharapott egy nagycsoportos lányt. Elég csúnyán...ovikezdéskor.

Mentem a lányomért, erre letámadott az anyuka, majdnem nekem jött!, hogy ez történt.

Annyit mondtam neki,hogy figyeljen ide, ami az óvodában történik, az az óvodára tartozik. Rendezze az óvónő, büntesse meg, beszélgessen el vele, stb stb.

Órák múlva én már mit csináljak egy épphogy 3 éves gyerekkel??

Anyám óvónő, ő is egyetértett ezzel.

Esetleg annyit tehet a szülő, amit én is megtettem,hogy elmondtam a gyerekemnek,hogy ne csináljon ilyet.

Gondolom, mennyire hatásos lehet ez cirka 6-7 órával az eset után!?!?

Ott és akkor kell megfogni,úgy,ahogy anyám is megfogta a bandázást,kiközösítést, verekedést. Ott és akkor. Rögtön kivonni a szituációból,rögtön büntibe ültetni,beszélni a fejével.

Az talán hatásosabb,mint egy reggeli eset után az esti büntetés...

márc. 20. 14:42
 12/20 A kérdező kommentje:

Részben egyetértek veletek.

Mert valóban ott kellene megoldani a dolgot, nem késöbb.

Viszont ez minden napos dolog. Ha otthon elbeszélgetnének a gyerekkel, lehet megértené. 6éves. Több esze kellene hogy legyen, mint egy 3 évesnek.

Szeptembertől suliba megy. Szerintem ha az anyja, apja elmagyarázná neki, hogy nem szabad, nem egyszer hanem akár naponta, lehet használna.

Az óvónő is azért bünteti, leülteti ilyenkor gondolkodni. De ahogy elengedik, folytatja is tovább.

márc. 20. 14:47
 13/20 anonim ***** válasza:
86%
Szerintem be kell vonni a szülőket. Természetesen nem abból kell kiindulni, hogy ő tehet róla vagy ő uszította. De: tudjon róla. Másrészt, ha normálisan áll hozzá, el fog beszélgetni a gyerekkel. Nem igaz, hogy nem hatásos, ha a szülőtől azt hallja - és látja - kicsi korától, hogy milyen viselkedés helyes, milyen nem. Kisgyereknél nyilván nem elsőre lesz hatása, de kell beszélni a problémáról. Persze lehet, hogy nem lesz jó a szülő reakciója, de legalább tudod, hogy a másik oldalról számíthatsz-e együttműködésre. És persze a beszélgetést az ovi bevonásával, mediálással kell megoldani.
márc. 20. 16:16
 14/20 anonim ***** válasza:
63%

Én mint verő gyermek anyja írok.

Elbeszélgetek vele, olyan mesekönyveket vettem, olvasok neki, kérem igérek, fenyegetek, de semmi és 6 éves nem hülye, de semmi nem ér semmit.

Próbálom pszichológushuz juttatni, de 10 szülő konzultáción vagyok túl de gyereket még nem nézték, tsmt, reflex torna, nevtan 2 éve viszem mindenhová. Javult a helyzet mert nőtt, de minden nap bánt valakit.

Én is úgy gondolom(kisgy.nev vagyok) ott kéne elkapni az óvónőnek, csírába elfolytani, tudom ha ócónő kér valamit tőlük és nem teljesítik, úgy gondolja akkor majd ő megoldja, na ilyenkor ha a csoportomban lenne és tudom ilyen azzal kezdeném hogy megfogom a kezét, vagy szólok neki előre, hogy nyugi. Én otthonról nem tudok rászólni, óvónőnek kéne rá hatni, vagy olyan büntit kitalálni amit nagyon nem akar.

márc. 20. 18:53
 15/20 anonim ***** válasza:
0%
14. Gratulálok a gyerekedhez!
márc. 20. 21:49
 16/20 anonim ***** válasza:
25%

15 tudod én is úgy gondoltam, hogy a szülő nem tudja megnevelni a gyerekét bezzeg az én gyerekeim(van 2 felnőtt), de tudod vannak nehezebb természetű, temperamentumú gyerekek. Szerintem pont azért kaptam hogy az elő itéleteimen elgondolkozzam.

Remélem te megúszod hamár ilyen kedves vagy.

márc. 20. 21:57
 17/20 anonim ***** válasza:
68%
Igen, persze nem vagyok elég kedves, meg kellene simogatni a kis nehéz temperamentumú cukorfalat kölyköt is, aki az én kedves, normális gyerekemet bántja, és nekünk kell elmenni az iskolából miatta.. Fú, de rosszul vagyok tőletek.
márc. 21. 12:25
 18/20 anonim ***** válasza:
0%
17#-es, Te mit tennél akkor amúgy, ha ilyen helyzetbe lennél mint a 14-es? Ennél többet mit tud még szerinted egy szülő? És ez az a helyzet, mint barátnőmnél, hogy magukat okolták, hogy valamit elrontottak, mire kiderült a diagnózisnál, hogy nem ők a hibásak, nem rosszul nevelték. Akkor sem hitték még el, magukat ostorozták mindig, majd mikor a második gyerek is ugyanabba a korba lépett, akkor látták, hogy tényleg nem ők voltak, mert teljesen máshogy viselkedik egy egészséges gyermek.
márc. 21. 13:27
 19/20 anonim ***** válasza:
73%
Van h a szülő tehet róla de sokszor nem. A mi gyerekünk nem vert senkit viszont viselkedésben vootak gondok mert hiperaktiv. Az ovónő totál elitelt hogy nem tudjuk megnevelni. Jött a 2. Aki szintén hozzá került, azóta meg neéz higy totál más a 2 gyerek. Nem minden a nevelésen múlik....
márc. 23. 03:04
 20/20 anonim ***** válasza:

14-nek igaza van. Vannak gyerekek akik teljesen máskepp viselkednek otthon és az intézményben. Hiába szol rá otthon ha oviban nincs visszajelzes akkor tök mindegy....

Nekünk 3 fiunk van és a középső borzasztóan csúnyán beszél. Hü.ye bun.ó büdös kak. Ezeket mondja itthon. Bent az oviban ö a kisanygyal. Itthon már vegtelenszer rászoltunk. Sajnos már a szajara is ütöttem nem érdekli....5 éves. Annak örülok h injább itthon csinalja es nem az oviban

márc. 26. 01:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!