Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Mit tegyek, hogy a fiamat ne...

Mit tegyek, hogy a fiamat ne érje nagyobb trauma?

Figyelt kérdés

A helyi oviba járunk. Kiscsoport óta ide jár, szereti.

Viszont durván 2 hónapja valami megváltozott.

A helyi menő vállalkozó apuka kisfiának kinyílt a csipája. Toborzott maga köré egy bandát, egy hasonló fiúval közösen. Amit a fiúk mondanak, a "szolgái" (mert így hívják őket), megcsinálják. Mert menő az a 2 fiú........

Fiamat is be akarták venni a bandába, de őt nem érdekli.

Minden áldott nap úgy jön haza a fiam, hogy az a napi élménybeszámoló, hogy ma ez verte meg, ez szorította falhoz, ez piszkálta, az dobálta.

Szóltunk az óvónőnek kb 1 hónapja. Annyi volt a válasz, hogy tudnak róla. A fiam önálló, nem megy a tömeg után, ezért nem fogadják el. Majd figyelnek rá.

Semmi nem változott azóta. És már rohadt elegünk van az apjával belőle, hogy minden nap a mi gyerekünket bántják.

Férjem meg akarja már személyesen keresni a gyerek szüleit.

Március lassan vége van. még 4 hónap és végez az ovival. Erre az időre átvinni máshova nem is tudnánk.

márc. 20. 07:53
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
91%
Ha az óvónő nem tesz semmit akkor pedig a szülőket kell megkeresni
márc. 20. 07:55
 2/20 anonim ***** válasza:
92%
A vezető óvónővel beszélj. Ha nem segít, fenntartóval. Tegyél írásbeli panaszt. Egy beszélgetés az illető gyerekek szüleivel is jó ötlet, de ne privátban, legyen ott az óvónő, a vezető óvónő, és esetleg még egy-két szülő a ti oldalatokról.
márc. 20. 08:13
 3/20 anonim ***** válasza:
81%
Már rég megkerestem volna a szülőket!
márc. 20. 08:13
 4/20 anonim ***** válasza:
95%
Nem a szülőket kell megkeresni, van hivatalos útja, az óvodavezetőnek kell írásbeli panaszt tenni, azt muszáj kivizsgálniuk. Ha több gyerek érintett érdemes mindenkivel aláíratni.
márc. 20. 08:24
 5/20 A kérdező kommentje:

A vezető óvónővel 1000%, hogy semmire nem jutnék.

Ő kb kinyalja a vállalkozó apuka s.ggét. Már bocsánat a kifejezésért.

A fenntartó egy másik településen van. Nem tudom mennyire érdekli ez a történet őket. De ma akkor megírom. Mert ez így tarthatatlan.

márc. 20. 08:56
 6/20 anonim ***** válasza:
66%

Ne haragudj, de ezesetben megmondanám az ovónőknek, hogy ha holnaptól nincs változás, a médiát fogod felkeresni a dologgal és akkor middenki tudni fogja róluk, hogy viselkednek a gyerekeddel.

Legyél kemény.

márc. 20. 09:11
 7/20 anonim ***** válasza:
72%
Jajj utolsó.. Az aztán a gyereknek krva nagy segítség! Mediaval mindig a c kategoriasak fenyegetőznek. Ha az óvónő nem oldotta meg, nehogymar ne lehessen privátba beszélni a szülővel..
márc. 20. 10:09
 8/20 anonim ***** válasza:
74%

#7 Lehetni lehet a szülőkkel beszélni, csak semmi értelme.

A válasz az lesz, 1. hogy Pistike biztosan nem, ő nem ilyen, Ha sokáig kell hallgatni a panaszkodó anyukát - 2. persze persze, majd beszélnek vele, - és nem lesz semmi változás...

Írásbeli panasz az óvodavezetőnek, ha nincs változás akkor a fenntartónak.

márc. 20. 11:20
 9/20 anonim ***** válasza:
50%

7# "Mediaval mindig a c kategoriasak fenyegetőznek."

Ezt nem mondanám. Ha semmire sem mész semmivel, muszáj lejáratni az ovit, hogy mindenki tudja, oda nem kell gyereket járatni, mert bántalmazások mennek. Gyorsan megoldódna.. ezt egy intézmény sem bírja. És sajnos sok szülővel tényleg nem lehet ezt megbeszélni.

márc. 20. 12:36
 10/20 anonim ***** válasza:
20%

Ez akkora szemét dolog.. mit gondolsz a gyerek tehet a szüleiről? A szülő uszítja a gyereket?

Nekem egykém van, 3 barát fiú ellen szervezett bandaháborút, de nem jött be neki, mert az ő bandájában gyengébb gyerekek voltak, akik szépen átpártoltak a másik bandába.

Gondolod nekem sok közöm volt hozzá? Látásból sem ismertem senkit, neveket mindig hallottam, mert sokat mesélt, és önjelölt igazságosztó volt, de másik oldalról is hallottam az ő nevét. Alapvetően igazat mondott, de mindig túltolta, felfújta a dolgokat. Pl verekedett, mert valakinek a várát eltaposták, vagy az óvónőt akarták megdobni hógolyóval, meg ilyenek. Tök normális szülő gyerekei voltak azok, akiket nem bírt, és engem is annak tartottak. Az egyik nem is tudta, hogy az én gyerekem, elkezdett panaszkodni és ledöbbent, mikor mondtam, hogy elhiheti, hogy én nem tanítom ilyenekre, ott helyben kéne megakadályozni és ha nem vagyok ott, nem tudok csinálni semmit. Próbáltam zsarolással lebeszélni, büntetni, jutalmazni, de nem ment, akkoriban annyira ostoba volt a lelkem, ha elverték sem tanult belőle(a másik kupac gyerek sem amúgy). Az óvónő néha hagyta, hogy verekedjenek, mert gondolta ha lemeccselik a szerepeket, nem lesz vetélkedés.. nevetséges volt.

Nem tehet róla a szülő, nem buzdítja! Szerezzetek ped,asszisztenst a csoportnak, a gyereked meg maradjon az óvónő közelében mindig, amiért legyen dicsérve, illetve ne tiltsátok a segítségkérést, az nem árulkodás. Az enyémmel is elhitették, hogy az árulkodás nem oké, pedig te se versz meg senkit az életben, hanem feljelented

márc. 20. 14:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!