Hogy főzzek? Két napra, vagy nagyobb adagot, és mehet a fagyasztóba? Külön fagyasszam le az alapanyagokat, vagy kész főzeléket tegyek el?
Krumplis, tejfölös ételeket nem fagyasztok soha.
Mindenből sokat csinálok egy nagy lábosnyit, bébiételes üvegekben (220gr-os) szoktam eltenni, a tetején kell egy kis helyet hagyni a tágulás miatt, hogy ne törjön az üveg.
Kész ételek amiket jól lehet fagyasztani:
Töltött paprika, lencsefőzelék, kelkáposzta főzelék, rakott dolgok, kész fasírt gombócok (ebből is sokat szoktam egyszerre megsütni, kb. 2 kg húsból, és lefagyasztom a kész gombócokat, utána forró főzelékbe téve felolvad hamar). De akár csinálhatsz hozzá krumplipürét, azzal sem kell sokat vacakolni, vagy rizst. Sült hús felvagdalva teszem el, kész pörkölt, külön nokedli (ebből is egyszerre 1 kg lisztből szoktam csinálni, vadas, stb-stb.
A nyersanyagokat meg így:
Sárgarépa, karalábé, fehérrépa, zeller felkockázva/karikázva, zellerzöld adagolva, petrezselymet 10 csokrot veszek egyben, megmosom, megszárítom, és robotgéppel aprítom, úgy teszem egy nagy dobozba a mélyhűtőbe, kaprot ugyanígy.
Spenót, sóska olajban dinsztelve, aventes pohárban.
Húsokat úgy szoktam venni, hogy külön zacskóban kérem direkt adagonként, és egyből nyersen megy a fagyasztóba.
Amit még én szoktam fagyasztani: én a rakott dolgokhoz besamel mártást használok. Megcsinálok egy nagyobb adagot, és aventes poharakban lefagyasztom, így nem kell minden rakottnál vacakolni vele, csak előveszem. Hőkezelés (sütés) után újra vissza lehet fagyasztani. Ugyanígy a rakott dolgokhoz használt darált husit is fagyasztani szoktam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!