Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Mit tegyek ha az óvodai wc...

Mit tegyek ha az óvodai wc nincs megfelelően elkeritve, es a kisfiúk benéznek a kislanyomra amikor a wx-n van? A függöny pont annyira hosszú hogy simán látni lehet ahogy ul a wc-n a gyerek alólról. A kis nunijat is simán látják a fiúk. A többi lent:

Figyelt kérdés

A kislányom panaszkodott hogy kinevette egy kisfiú amikor wc n volt es beszólt neki.

Egybe van a fiú lany wc.

Rettentően zavar.

Az óvónőknek szóltam de fölösleges volt .

Nem akarok rosszban sem lenni.

Egyáltalán hogy lehet ilyen egy oviban hogy egy rendes hosszú függönyt nem tudnak odatenni a gyereknek?

Hogy vigyem így óvodába?

Szóljak a vezetősegnek vagy hagyjam el az ovit?

tegnap 06:52
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:
100%
Pici faluban élünk. 3 wc van és egyben van a fiú lány. Nálunk raktak függönyt.
tegnap 08:54
 12/34 anonim ***** válasza:
17%

Én biztos nem panaszkodnék emiatt, hanem vennék hosszú függönyt anélkül, hogy megkérdeztem volna előre, ajándék a mosdóba, mert láttad, hogy már nagyon elhasznált..

Nagycsoportban szokta kezdeni zavarni a gyerekeket, nálunk "iskolaelőkészítőben" volt külön wc, előtte meg az óvónők előre állították a sorban a lányokat, hátra a fiúkat és így mentek wcre kötelezően naponta legalább kétszer. Udvar előtt meg foglalkozás előtt. Így alig jártak mosdóba. Javaslom neked is.. előbb a függönyt vedd meg jófejségből, utána ha így is gond van, kérd az óvónőket, hogy figyeljenek rá, hogy a lányok is együtt menjenek mosdóba és a fiúk is, mert a gyereked nem szeret egyedül járni, mert gúnyolták. Segítséget kérve kell tálalni, de ha meg tudod oldani egyedül a gondot a függönnyel, inkább ne kérj segítséget, amíg nem muszáj.

Amúgy a 10essel egyetértek, az én eszközöm is a konfliktuskerülés, és valóban nehezebb így, több a stressz és a taktikázás, tépelődés, pénzköltés, energiabefektetés, de kb mindenki kedvel és emiatt a gyerekemet is jobban kedvelik.. viszont a gyereked szorongása nem miattad van így! A gyerek azt szégyelli, amire beszólnak, a tiédnek meg épp erre szóltak be. Az én gyerekem lesárgafogúzott egy másikat, annak az anyja meg mondta, hogy azóta a gyereke nagyon odafigyel a fogmosásra, hogy elég alapos volt-e.. jó rég volt.

Az ilyen kardoskodó, kapdelazanyját típus csak az alsóbb rétegre jellemző egyébként. A legtöbben az óvónővel/ tanárral beszélnek, hol hátulról, hol őszintén, de mindig segítséget kérve.. az értelmes felnőttek megtanulják ezt. Én egyszer "kértem számon" valakit, de azt is igyekeztem finoman, egy tanár volt, aki szabálytalanul osztályzott, ami ütközött a házirenddel. Sokat fogsz még aggódni, de sok helyzetet meg lehet oldani direkt konfliktus nélkül is. Akik konfliktust kezdenek, azok kevésbé aggódós(és értelmes) emberek, bizonyos szempontból szerencsések.

tegnap 08:59
 13/34 anonim ***** válasza:
87%
12-es, csak nem fogjak felrakni. Szerinted veletlen a rovid fuggony?
tegnap 09:22
 14/34 anonim ***** válasza:
17%

Jééézusom...

A lepra körülményeknél már csak az durvább, hogy egyesek szerint tök normális, hogy ez így van....

A gyerek a problémás, mert zavarja ha nézik a nézik a meztelen altestét miközben ürít... Álljon ki magáért, elvégre letolt gatyával, pisilés közben baromi jó kezelési pozícióban van..

tegnap 09:25
 15/34 A kérdező kommentje:
10# tipikus kioktató, mi az hogy en okozom? Te normális vagy?
tegnap 09:44
 16/34 A kérdező kommentje:

12# "Akik konfliktust kezdenek, azok kevésbé aggódós(és értelmes) emberek, bizonyos szempontból szerencsések"

Konfliktust kerülnek vagy kezdenek?

Elotte azt írtad hogy akik konfliktust kezdene " ilyenek-olyanok" most pedig pozitívat írsz róluk.

Vagy elírtad?

tegnap 09:52
 17/34 anonim ***** válasza:
37%

Jóisten...komolyan vannak olyan óvodák ahol nincs legalább egy hangyaf*sznyi függöny???

Emberek könyörgöm 2025 van, nem 1970...

Egy óvodás korú gyereknek már azért van annyi önerzete hogy ne nézzék pisilés/kakilás közben. Otthon sem sza*unk nyitott WC ajtónál! A dajkák meg felülről pont látnak annyit amennyit kell

Hihetetlen...

Én a többi szülővel fognék össze nagyon gyorsan

tegnap 09:53
 18/34 anonim ***** válasza:
69%
Nekem is van ilyen emlékem nagycsoportból. Pisiltem, 2 fiú bejött, mutogattak rám es röhögtek. Kimentem az óvónőhöz és azt mondtam neki, hogy a fiúk kinevettek a puncimat. Erre az óvónő röhögni kezdett és mondta, hogy jó, majd rajuk szol, aztán nem szolt. Nekem ez eletre szoló nyomot hagyott, nagyon sokáig tartottam a fiúktól miatta. Vedd komolyan, beszélj az óvónővel, ha kell, ajanld fel, hogy beviszel egy hosszu függönyt, hogy legalább egy wc-n legyen. A fiaméknál földig érő függönyök vannak es nagyon szigorúan van véve, hogy ha egy függöny be van húzva, azt nem szabad piszkálni, elhúzni.
tegnap 09:53
 19/34 anonim ***** válasza:
33%
13as, mivel nálunk hosszú függöny volt 6 éve, ezért igen, úgy gondolom, hogy ezeréves ovis darab lehet, amikor még keményen betartattak szabályokat. Az oviknak nincs pénze új dolgokat venni, még zsepit és wcpapírt is a szülőkkel vitetnek be nálunk is(gazdag település) minden hónapban. Nincs pénze az oviknak.. Ma a legtöbb helyen rugalmasan kezelik a szabályokat és mindenhol örülnek a körülményeket segítő adománynak, így örülnek szappannak, játéknak és függönynek is. Nem 20 centi függönyanyag miatt fognak problémázni, hogy nem a térde látszik a gyereknek wcn ülve, csak a lábfeje:) Nem nagyon érdekel a lepontozás, én biztos vagyok benne, hogy működne, ha meg nem, ott a b terv.
tegnap 09:54
 20/34 A kérdező kommentje:

"Álljon ki magáért, elvégre letolt gatyával, pisilés közben baromi jó kezelési pozícióban van.."

Ezt most hogy értsem? Fejtsd ki erthetően.

Milyen kezelési pozíció.

Egyre durvábbakat írtok.

Normálisan beszeljetek

tegnap 09:56
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!