Miért nem értik meg az óvónők, hogy dolgozok?
Már csak nyári ügyelet van az óvodánkban és napi rendszerességgel megkapom a kérdést, hogy akkor ugye lemondhatják a gyerekemnek az ebédet, mert ugye már nem viszem?!
Minden egyes alkalommal erre azt válaszolom, hogy de viszem, mert dolgozok, de mintha nem értenék (vagy nem akarnák érteni).
Erre azzal jönnek, hogy de szegény gyerek már fáradt, nagyon meleg van... Egyszerűen, mintha nem fognák fel, hogy a szabadságom elmegy az 5 hetes nyári zárásra és a többi szünetre, nevelés nélküli napokra és már nem tudok hogyan otthon maradni. Nyilván én is szívesebben otthon lennék a gyerekkel, mintsem dolgoznék. De nagyon kevés a 27 nap szabadság, igazi kihívás beosztani. Segítségem nincs.
Az sem segít, hogy van egy nagyobb gyermekem, aki már iskolás és folyton azzal jönnek, hogy ha nagyobbnak meg tudom oldani a 10 hét szünetet, akkor kicsinek miért nem. A nagy is táborban lesz vagy bejön velem a munkahelyre, de a kicsinek miért fizessek méregdrága tábort, ha ingyen lehet az oviban? A nagy 8 éves, el van a munkahelyemen is, de a kicsi, alig 4 éves, nem lenne el, nem is engednék, hogy bevigyem.
Mindezt elmondtam az óvónőknek, de nekik csak az jön le ebből, hogy nehéz velem, mert nem is akarom megoldani, hogy a gyerekemmel legyek. A vezetőnek is már szóltam, de ő természetesen az óvónőt védi, hogy szegény óvónéni is menne szabadságra, azért próbálják csökkenteni az ovis létszámot és összevonják a csoportokat.
Egyébként viszonylag rugalmas a munkám, nincs benn olyan sokat a kisfiam az oviban, reggel 8 után viszem és délután már uzsonna előtt elhozom.
Komolyan mintha az óvónő szívességet tenne azzal, hogy vigyáz a gyerekemre és nem is ez lenne a munkája. Titeket is piszkálnak ezzel?
#1 A fenntartó az Önkormányzat, nem hiszem, hogy foglalkoznának ezzel.
#3 Valószínű igazad van. Azért is tettem fel a kérdést, mert kíváncsi vagyok, hogy ki hogyan oldja/oldotta meg, aki hasonló cipőben járt. Alapvetően békés típus vagyok, nem vagyok az a veszekedős fajta, de úgy érzem most már muszáj lesz helyre tennem az óvónőket.
Egyébként szerintem is áldozat típus vagy. Nálunk a sógórnőm olyanokat mond, hogy mondtak neki, amilyen témák nálunk fel sem merültek (csúnyán nyírta le a fia haját stb). Valahogy magára húzza az ilyen embereket.
Ettől még nagyon gáz ahogy bánik Veled az óvónő. Valahogy világossá kell tenni, hogy most beszélgettél erről utoljára. Utána panasz a főnökének
Tényleg nem értem, ilyen lusták lettek az óvónők?
30 évvel ezelőtt is legalább egy összevont csoportnyi gyerek volt nyáron oviban, falun is, ahova én jártam. Dolgoztak a szülők, és nem volt mindenkinek evidens, hogy a nagyszülőkkel van egész nyáron a gyerek.
Ez a "csak ő lenne egyedül" nálunk is volt. Már nekem is ezt mondták, hogy a jelen helyzet szerint csak az én fiam menne, majd utánam még 2 anyuka jött és nekik is ugyanezt a dumát adták be. De még pont ott voltam az átadóban, öltözött át a gyerekem, csak az óvónő nem látta, hogy még ott vagyunk.
Ez durva, #6-os, egyre többször hallom, hogy az iskolákban is ugyanez megy.
A kedvencem még az "egyet tüsszentett" és akkor minimum 1 hétig ne vidd a gyereket. Erre a gyerekorvos se ad se igazolást, se táppénzes papírt és akkor oldd meg, de nem veszi be a gyereket az óvónő reggel.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!