Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Szerintetek is balesetveszélye...

Szerintetek is balesetveszélyes, ha az óvodában tárva nyitva van egy két ablak az emeleti folyosón? A csoportszobából elvileg nem mehet ki gyerek óvónéni vagy dadus nélkül.

Figyelt kérdés
2024. máj. 29. 08:38
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
71%

#19 A buszos esetnél az volt a baj, hogy nem óvónőre, hanem egy buszsofőrre voltak bízva a gyerekek.

Ovi udvarán lévő játék ölt volna meg gyereket ilyenről nem hallottam, iskola udvaron volt kapuoszlop ami rádőlt a gyerekre, mert nekitolatott egy teherautó, ráadásul a gyerek még a szülővel volt. Ez bármelyik utcán bármelyik épületnél megtörténhetett volna, a sztorinak semmi köze ahhoz, hogy pont egy iskola kerítése volt.

2024. máj. 29. 13:46
 22/30 anonim ***** válasza:
81%

"Nekünk 4 ovi van a városban, de egyik sem emeletes...,"

Nekünk meg 35 és a 18 emeletes.

Igen, felelőtlenség, azonnal jelezném a vezetőnek. Ha nincs változás, a fenntartónak.

Nálunk még az öltöző bejáratához is raktak babarácsot, amikor kiscsoportosok voltak. Na azt, teljesen feleslegesnek éreztem, nem bölcsisek. De volt egy szökős kislány és miatta megcsinálták.

2024. máj. 29. 13:55
 23/30 anonim ***** válasza:
100%
Nekem a kétéves ki tud mászni itthon az ablakon (földszintes kertes ház) szóval én is aggódnék. Szerintem a legjobb amit tehetsz, hogy beszélsz velük, mit lehetne tenni. Jogi úton nem érnél el eredményt záros határidőn belül.
2024. máj. 29. 15:25
 24/30 anonim ***** válasza:
100%

21 pár éve egy mászóka rádőlt egy kislányra egy óvoda udvarán.

Szerintem jogos lenne, hogy tegyenek legalább hálót vagy rácsot az ablakokra. Ne legyen rá szükség, de ahol sok a gyerek, ott elég egy pillanat és megvan a baj. Szülők mellett is potyogtak gyerekek ablakból, úgy, hogy valószínű azt gondolták nem tudnak vagy soha nem másznának az ablakba.

Az enyémek is nagyon okosak, soha nem mennének engedély nélkül ki a kapun, mégis mindig bezárom, baleset sem volt még talán soha a faluban, mégis mindig gyerekülésbe bekötve utaznak a gyerekek még 500m-en is. Szerintem jobb a felesleges túlgondolás és biztonsági intézkedés, mint, hogy egyszer legyen rá szükség és nincs.

2024. máj. 29. 15:39
 25/30 anonim ***** válasza:
100%

Szmk gyűlésen, vagy beszélj az óvoda vezetővel.

Talán még egy önkormányzati támogatást is tudnak szerezni egy ablak rácsra.

2024. máj. 29. 16:57
 26/30 anonim ***** válasza:
71%
Bajnak baj, de kétlem, hogy egész nap tárva nyitva lenne. Reggel, vagy délután szellőztetik a folyosót egy rövid ideig, biztos nem egész nap van tárva nyitva, hogy hívogassa a gyereket. Ennyire az óvónők sem hülyék.
2024. máj. 29. 19:00
 27/30 A kérdező kommentje:

26

Reggel tárva nyitva volt, átállítottam bukóra. Délután át volt állítva, csak éppen a huzat behúzta. Megint átállítottam bukóra. Holnap reggel szóvá teszem.

2024. máj. 29. 22:46
 28/30 A kérdező kommentje:

Hiába tettem szóvá, óvónéninek, dadusnéninek, sőt már az intézmény vezetőnek, ők nem látják veszélyesnek 90 cm magason lévő ablakot. Fogadkoztak, hogy gyerek nem megy ki egyedül a csoportszobából. 50 60 éve épült épület, ami az akkori szabályoknak megfelel. De még egy hálóra sincs

pénze az önkormányzatnak (fenntartónak).

2024. jún. 13. 17:21
 29/30 anonim ***** válasza:
37%
Hát, elég szomorú.
2024. jún. 13. 17:46
 30/30 anonim ***** válasza:
37%
Dobjatok össze ti, szülők egy hálóra. Biztos lenne, aki feltenni is szívesen segítene.
2024. jún. 13. 18:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!