Szerintetek is balesetveszélyes, ha az óvodában tárva nyitva van egy két ablak az emeleti folyosón? A csoportszobából elvileg nem mehet ki gyerek óvónéni vagy dadus nélkül.
Értem, mindenesetre gondolj arra, hogy ha egy gyerek kizuhanna, vagy baja történne, az óvónőket nagyon felelősségre vonnák, konkrétan mehetnének a sittre. Tehát maximálisan érdekük, hogy odafigyeljenek a gyerekekre, és ne vegyék le róluk egy pillanatig sem a két szemüket..
Mondjuk érdekelne az is, hány csoport van abban az emeletes oviban. Nekünk 4 ovi van a városban, de egyik sem emeletes...
6 csoport van, 5 az emeleten, 1 a földszinten.
Tudom, hogy az óvónéni felelősége minden rábízott gyerek, de nem tud osztódni.
Hat en is szolnek az biztos. Nem olyan lehetetlen kimaszni vagy kiesni az ablakon… foleg egy kis gyereknek. Mar csak kivancsisagbol is oda maszik egy gyerek.
Unokaocsem peldaul soha bem ment az ablakhoz megis azt mondta nekem, ugy kimaszna az ablakon megprobalni, hogy milyen repulni. Es ult az ablaktol kb 10 meterre , es bamulta az ablakot. Azert mondta, mert egy meseben latta, hogy valaki repul.
Na akkor ? Siman kimaszhat akarki.
Igaza van a kerdezonek
Ha meg nem lenne nyitva és 40 fok lenne az óvodában a gyerekek meg rosszul lennének mert nincs levegő akkor meg az lenne baj. Ha klíma lenne akkor meg huzatot kap a gyerek és az lenne a baj.
Azt hogy a csoportszobából nem mehet ki felügyelet nélkül gyerek nagyon szigorúan betartják, ha nincs nyitva az ablak akkor leeshetne a lépcsőn, nekirohanhat az üveg ajtónak. Nem kell hozzá nyitott ablak hogy egy felügyelet nélkül hagyott gyerek kárt tegyen magában, ezért nem maradhat egy óvodában soha sehol felügyelet nélkül egyetlen gyerek sem, így nem kell félteni a nyitott ablaktól sem.
A kérdés az ablakon kizuhanásról szólt, ne keverjünk másfajta balesetet ide.
Egyébként az a buszos eset az egyetlen egy kirívó volt eset volt, azóta már bíróságra is citálták a vezetőjét. Az udvari játékok állapota az jogosabb félelem, épp úgy, ahogy az udvari zárt kapu kérdése is, ahogy írtam fentebb. De a kérdés nem ezekről szólt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!