Engedélyezik a halasztást?
Nem egeszen ertem a kerdest akkor kerdezo.
Ovodaba nem akarod adni.
Bolcsodebe nem akarod adni.
De otthon sem akarod tartani.
Mi a kerdes ?
Nálunk is hasonló a helyzet, annyi különbséggel, hogy nekem sajnos nincs hova visszamennem dolgozni (covid alatt megszűnt a munkahelyem, és addigra már terhes voltam), úgyhogy már nagyon aktuális lenne munkát keresnem. Viszont nincs kire hagyni a kislányomat. Ő májusban lesz 3, és sajnos nem szobatiszta. Bölcsit tavaly meg se próbáltuk, mert annyira korlátozottak a férőhelyek, hogy csak munkáltatói igazolással lehet berakni a gyereket.
Most hogy már a gyes-em is lejár, szeptember/októberig nem szeretnék várni a munkakereséssel sem.
Írtátok páran, hogy évközben is felveszik a gyereket. Ez tényleg létezik? Hová: bölcsi vagy ovi?
Most én is tanácstalan vagyok.
nem javasolják,de csak a bölcsöde marad. Meg egyébként ott is vannak kb vele egykorúak, akik leszokóban vannak a pelusról. Akár ösztönözhetik is egymást.
Bölcsödébe miért nem akarjátok adni? Az miben rosszabb[????], mint az óvoda? Lehet, hogy pont a bölcsiben fog találni egy másik gyerkőcöt, aki a kis barátja lesz; és együtt szoknak le a pelusról a kicsik. Miért szükségsuerű, hogy feltétlenül pont óvodába írasd? Nem feltétlenül várok választ, igazából költői kérdés,| de szóval te is tudod, meg a bölcsisnénik is tudják, hogy nincs más megoldás erre a szitura; mint a bölcsöde.
Kerdezo, ha most beadod ovodaba, ott a legkisebb csoportban is mar majdnem 4 evesek vannak.
A tied 3 sincs. Miert erolteted ezt annyira, miert akarsz kicseszni vele ? Mindenki nagyobb lesz, kikozositik, csufoljak.
Menjen most bolcsodebe aztan szeptembertol meg ovoda. Ahogy ennek a rendje, nem veletlen talaltak igy ki.
"Nem mindenki szeretné bölcsibe adni a gyermekét."
Nem, valóban nem.
Ezért nem adtam se 2, se 2,5 évesen bölcsibe.
De az ellen mégis mi a kifogásod - a bölcsivezető véleményén kívül -, hogy majdnem oviskorúan bölcsit kezdjen?
Mitől jobb az ovi a bölcsinél?
Attól, hogy erőszakkal, mindenféle traumát okozva leszoktatják a pelenkáról?
Attól, hogy 25 főre 1 óvónő van a bölcsi max. 12 fős létszámához képest, amire 2 kisgyereknevelő jut?
A bölcsi tény picit ingerszegény az ovi pörgősségéhez képest, de ez miért hátrány?
4 hónapot volt bölcsis a gyerekem ovi előtt és abszolút jó döntés volt.
Egy kisebb létszámú csoportba szokhatott be, ahol jobban tudtak figyelni az igényeire. Hiába volt oviérett (szobatisztán kezdett), ez abszolút a javát szolgálta.
Természetesen nem akarok vele kicseszni. De tudom hogy ha kisebb gyerekkel van nem igen jön ki velük, inkább a nagyobbakkal.
Amúgy nem értem miért kéne egyből arra gondolni hogy kicsúfolják vagy kiközösítik. A körzeti oviba év közben is mennek gyerekek sőt olyan is aki most töltötte a 3-at és mégis jól el van.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!