Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Könyvvásár az óvodában. Hol a...

Könyvvásár az óvodában. Hol a határ?

Figyelt kérdés

Gyermekem óvodájában a gyerekek öltözőjében található asztalra állítják ki a megvásárolható könyveket.

Ezt elég pofátlan direkt marketing-nek tartom, mert óvodás korú gyerekek érzelmeire hatnak azzal, hogy odateszik, látja, megfoghatja, lapozhatja, nézegetheti. Ezzel együtt pedig szerintem egy aljas húzás a szülőkkel szemben, mert azért mégsem a Tesco-ba vittem be a gyerekemet...

Eddig mindig megvettem amit kért, mert önmagában véve a könyvet is jónak találtam, de mostanra kontrollálhatatlanná vált a helyzet:

Egyre sűrűbben raknak ki újabb könyveket, és megjelent egy másik árusító is, az ő portékáit egy másik helyre teszik ki, de szintén a gyerekek öltözőjébe.

Eddig úgy gondoltam, hogy havonta pár könyv belefér. De főleg most az ünnepek közeledtével néhány naponta újabb könyveket hoz mindkettő.

Ha megveszem, akkor túlmegyünk azon a határon, amit én ilyesmire szánnék, vagy amit normálisnak gondolok. Ha nem veszem meg, akkor a gyerekem minden nap, egész óvodaidő alatt sóvárog majd egy olyanért, amit nem fog megkapni. Tovább bonyolítja a helyzetet, ha más gyerek meg megkapja; vagy épp fordítva az én gyerekem kapja meg, és ez egy másiknak okoz rossz érzést. Arról a gyerekről és szülőről nem is beszélve, akik nem engedhetik meg...

Másoknál is ez megy az óvodában?

márc. 10. 17:25
1 2 3 4
 11/37 anonim ***** válasza:
81%

Hála az égnek ilyen nálunk nincs.

Már az is zavar, hogy a kötelezően megvetetett Tappancs meg Tatu újságokhoz könyvrendelő füzetecske jár telis tele olyan könyvekkel, amit csak azon keresztül tudsz megrendelni, neten nem leled. Tisztára 90-es évek (mint a könyvklub...stb).

Aztán a tanítónéni írja, hogy xy-nak megtetszett az z könyv (úgy hogy se belelapozni, se semmi infót nem lehet tudni róla), kösz. Zsákbamacskát nem veszek, de sértődés van.

(Rengeteg könyvünk van.)

márc. 10. 21:46
 12/37 anonim ***** válasza:
86%
Hiába bunkóság kitenni, és evvel hatni a gyerekekre, valószínűleg nem fogják ezt felfüggeszteni, ha panaszkodsz, szóval nem mész evvel a ténnyel sokra.
márc. 10. 21:54
 13/37 anonim ***** válasza:
71%

Azért mert ott van nem kell megvenni. A gyereknek sem lesz semmi baja, ha nem kap meg mindent, aminután "sóvárog"

Nákunk is ki van rakva, az egyik gyerekem már elballagott, a másik a második évet húzza, de egy darab könyvet nem vettem még onnan.

márc. 11. 00:37
 14/37 anonim ***** válasza:
77%

"Aki lepontozott ugyan mondja már el szerinte normális egy gyereken ez a marketingolás?:D"

Ugyan én nem pontoztam, de egyértelműen normális manapság. A marketing lényege az, hogy adott dologból minél többet vásároljanak. Ezért teszik az edessegeket a kassza mellé az üzletekben, ezért sütik frissen a pekarut, ezért van a mindennapos szükségletet kielégítő termék az üzlet másik végében. A gyerek nagyon jó marketing tényező, hiszen kb minden xar kell neki, pláne ha látja. Ha meg a másiknak van, egyértelmű, hiyg anélkül nem lehet élni. Törvény nem tiltja, hogy az óvoda az öltözőbe tegye ki a cuccot. A szülő az egyetlen, aki eldonti, megveszi e az éppen aktuális hiszti tárgyát, vagy sem.

márc. 11. 06:52
 15/37 A kérdező kommentje:

Nem tudok egyetérteni az utolsó válaszolóval, ugyanis egy oktatási intézményről van szó, és nem a Tesco-ról! Nem szabadna, és nem is lehet a kettő között párhuzamot vonni!

A gyerek nem lehet 'marketing tényező' ott, ahová kötelező jelleggel kell járnia, oktatási, nevelési céllal!

márc. 11. 07:12
 16/37 anonim ***** válasza:
78%

Nem kell velem egyet érteni, de azt meg kell érteni, hogy a tényeket írtam le.

Ha az zavar, ami az oviban van, akkor máris felkészülhetsz, az iskola sokkal rosszabb lesz. A Tappancs és társai, ahogy már írták, nálunk pl kötelező volt. Természetesen nem hivatalosan, csupán nagyon ajánlott volt, hogy legyen a gyereknek elofizetese, mert tanitoneni abból adta fel a hazifeladatot sokszor, hiszen "25 gyerekből 23nak van elofozetese". Aztán ott volt a biztositas, ami alapból ugye minden gyereknek van, az állam fizeti, de "kell az extra", mert mindenkinek van és "Kovács anyukának is biztos van olyan fontos Pistike, mint Szabó anyukának a Lajoska" - a gyerek előtt. Ilyen gyűjtő album, olyan kézműves szett, kulonfoglalkozasok, minden de minden a gyerekek előtt említve.

márc. 11. 07:38
 17/37 anonim ***** válasza:
87%

16# Nálunk se oviban,se iskolában nem voltak ilyenek. Néha jött a Tappancs vagy bármi,de ennyi,nem pedig folyamatosan volt kitéve,hetente frissülő akármi. :) Úgyhogy nem biztos,hogy rosszabb lesz.

De egyébként a kérdezővel egyet kell értenem. Oké,kirakják egy játszóházba vagy játszótérre,akárhova,de egy oktatási intézménybe nem kéne azért. A másik igen azért a bevásárlóközpontot ne hozd már ide. :D Neked az ovi az bolt? Igazából így van,nem lehet mit csinálni ellene,max morogni,attól még okádék a gyereken keresztül és nyilván ha lenne rá az embernek behatása úgy betiltaná ezt,mint a huzat.

márc. 11. 08:07
 18/37 anonim ***** válasza:
34%

17

Kell némi értelem ahhoz, hogy az ember megértse a bolt és az ovi közötti parhuzamot, ez nyilvánvalóan nem mindenkinek van meg. Természetesen vannak olyan iskolák, ahol semmi ilyesmi nincs, de a többségben bizony nyomva van minden hülyeség, amire egy gyerek vevő lehet.

márc. 11. 08:14
 19/37 anonim ***** válasza:
39%
Én értem a felháborodást és lehet meg is jegyezném az ovi vezetőnek, de alapvetően jó kis életre nevelést is lehet kerekíteni belőle, hiszen szerencsétlen gyerekek már úgy fognak felnőni, hogy lépten nyomon az arcába tol valaki, vagy éppen az internet egy "cukormázas vattacukrot", hogy ezt vedd meg. Belőlem ez pl. azt hozza ki, hogy már csak azért sem, de őszintén... Úgy tűnik, hogy ott beválik, mert te felnőttként sem tudsz nemet mondani és a hetente frissülő kínálatból mindig választasz valamit. Hülyék lennének nem oda tenni. Akkor mi a probléma? Ne másra haragudj, amiért te nem tudsz nemet mondani, sajnos már az egész világunk a gusztustalan arcbatoló marketingről szól, ez van.
márc. 11. 08:44
 20/37 anonim ***** válasza:
25%

18# így van,sajnos. Itt is hiányzik 1-2 emberből az értelem,mint a 14-es is.

19# Belőlem is ezt hozza ki amúgy ez,hogy ha csak egyedül járnék oda rácsesznének...:D Mert direktbe máshol venném.

márc. 11. 09:13
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!