Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Anyukák! Ti mennyi idő után...

Anyukák! Ti mennyi idő után találtatok munkát és milyen munkaidő beosztással?

Figyelt kérdés

Kislányom nyáron már 4 éves lesz, szeptemberben kezdte az ovit. Június kozepén lejárt a GYESem és azóta keresgélek munkát de sikertelenül. Szeptember óta csak alkalmi munkám van pár hétvége 6 órában mint konyhai kisegítő egy étteremben. A TBt viszont ugyanúgy fizetnem kell és ezért is szeretnék vmi állandó munkahelyet.

Rengeteg helyre már beadtam az önéletrajzomat, 2,3 helyen voltam is interjún de eddig mindenhonnan visszautasítottak, vagy nem is válaszoltak. A legjobb egy 6 vagy 8 órás munka lenne jó hogy tudjak igazodni az ovihoz. Nemrég felhívtak egy csomagolói állás miatt, ahová még régebben jelentkeztem, de az több műszakos lenne. Hívnak ha lesz felvétel újra oda. Viszont nem tudom hogy 3 műszakban hogy tudnék dolgozni az ovis kislányom mellett. Érettsegim és egy gyerekneveloi szakmám van de nem szeretnék benne dolgozni, mert próbáltam korábban és nem jött be. Adminisztrácios, konyhai kisegítő, csomagolos, takarítói állások lennének jók. Ti vállalnátok több műszakos gyári munkát ovis gyerek mellett?

2024. febr. 6. 10:58
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
84%
Ebben az időszakban miért nem tanulsz valamit? Az írásod alapján sokkal többre is képes lennél, mint több műszakban csomagolni. Szerintem kisgyermeknevelő papírral elmehetsz ped. asszisztensnek is, amilyen hiány van akár iskolába részmunkaidőben, ha nem jöttek be a kicsi gyerekek.
2024. febr. 6. 15:21
 12/23 anonim ***** válasza:
40%
Aki itt ajánlja a piacképes szakmát, írjon nekem légyszi, mert még egy évem van a gyedből szeretnék tanulni, de semmit sem találok ami piacképes tudást adna és gyerek mellett megoldható a képzés elvégzése. Informatikához és műszaki dolgokhoz nincs érzékem sajnos.
2024. febr. 6. 16:52
 13/23 anonim ***** válasza:
18%
4 év alatt már jó pár képzést megcsinalhattal volna. Én elvegeztem egy ped asszisztens képzést, emelt érettségit tettem és levelezőn szocialpedagógiat kezdtem 3 éves kora előtt. Miután ovis lett, várni akartam hogy szokja, majd áprilisban felvettek diplomás bérrel az egyetem miatt. Ja, segítségem a tanulásban nem volt. Szóval nem kell leragadni.
2024. febr. 6. 17:25
 14/23 anonim ***** válasza:
87%

Kedves Utolsó! Megkérdezhetem, hogy milyen munkakörbe vettek fel? Én is szocpedet végeztem, de nem tudom hova jelentkezzek, ahol nem minimálbért fizetnek érte. (Közalkalmazotti bértábla szerint..) Szeptemberben lesz ovis a gyerkőc, úgyhogy én is most kezdek keresgélni.

(A korábbi munkahelyem teljesen más terület, és egyáltalán nem családcentrikus a munkaidő.)

2024. febr. 6. 23:23
 15/23 anonim ***** válasza:
33%

7# Látszik nem olvastad el a 6-ost. Oda ment vissza a fix helyére,de 3 órába nem tudták alkalmazni. Mi az az átképzett munka,ahol 3 órában is tudsz? Engem őszintén érdekelne.

Kérdező és ha tanulnál valami mást és addig dolgoznál kisgyermeknevelőként?

13# Te akkor a szoptatott picit is vitted magaddal? Meg utána a gyereket is órára? Legalább helybe volt vagy vidéki voltál és még be is utaztál órára? Csak mert írtad segítség nélkül oldottad meg,én is így tervezem,akkor tudnék meríteni tőled ötletet. A segítség nélkül azt jelenti egyedül vagy a gyerekkel és úgy tolod végig.

2024. febr. 6. 23:34
 16/23 anonim ***** válasza:
76%

15# A 6-osnak éppen annyit szántam a válaszomból, hogy ő kirívó eset sajnos és szerencsére nem ez az átlag. Erre valóban nem lehet készülni. Ennyi.

De normál helyzetben (egészséges gyerekek esetén) azért tudom, hogy mennyire kapkodtak értem gyerek előtt. Azt is tudom, hogy gyerekkel kevésbé fognak. Ha nagyon pro vagyok, azt is tudom a környékemen milyen szakikból van hiány és én mit csinálnék szívesen esetleg ezekből, így lehet tanulni. Ha nem egy alap diploma a cél, csak egy szakképzés, másoddiploma, stb., az 1-2 év alatt megvan. Vagyis ha beiratkozik valaki a gyerkőc egy éves kora körül, akkor mire visszamenne dolgozni, pont megvan. Nálunk kéthetente péntek délután és szombaton volt oktatás egy évben 12 alkalommal. Ilyenkor a férjem vigyázott a gyerekekre.

Ha valaki diplomázni szeretne és több gyereket tervez, azt is ki lehet úgy játszani, hogy a kritikus félévek passzívak legyenek, utána már könnyebb segítséget bevonni. Aki azt mondja segítség nélkül oldotta meg, az vagy távképzésben vett részt, vagy nem tudom mit csinált a gyerkőccel, amíg ő órán ült. :) A tanulást, beadandó írást meg lehet oldani alvásidőben is.

2024. febr. 7. 09:13
 17/23 anonim ***** válasza:
16#-os. 15# vagyok. Igen,ebbe igazad van. Igen,erre írtam a 13-asnak,hogy engem tényleg érdekel,hogy segítség nélkül hogy lehet kivitelezni. Mert itt nem a tanulás a probléma azért,megoldod alvásidőben,de a bejárást,akár vidékről,plusz órák,vizsgák azért segítség nélkül el nem tudom képzelni,hogy addig hova tette a gyereket. Ha pedig apuka,nagyszülő,bébiszitter,akkor nem segítség nélkül oldotta meg,hanem segítséggel. :) Azzal sincs gond,ez a normális,nekem is csak így megy,csak akkor a mellébeszélés ne menjen. :D Egyébként engem várnak vissza a helyemre,ahol tudnék váltani a hivatásomon belül 8 órásra is,alapjáraton 12 órában dolgozunk,éjszakai-nappal műszak váltakozásban,hétvége is,ünnepnap,túlórák,szabadságról behívás,minden is van,sajnos. A 12 óra sem annyi,mindig van csúszás este vagy reggel. Nagyon sok évig csináltam,szerettem. Oda nem megyek vissza 12 órásra,a 8-on elgondolkoztam,de az sem családbarát,nem egyszer láttam hogy sajnos a 8 sem 8 volt és nem állhatsz fel,hogy na most végeztem. Se ünnep,se hétvégén nem vagyok hajlandó gyerekek mellett dolgozni,úgyhogy én jelenleg is tanulok,próbálom átképezni magam. Nálam a szerencse,hogy apukának nagyon rugalmas a munkája sok szabadidővel,de azért szeretnék én is részt venni a családi életben nyilván. Én a helyedbe elmennék valahova és mellette tanulnék tovább,nekem ez volt a terv,és utána váltani,addig valahogy kibírni ezt így. Én közbe kismama lettem a másodikkal,úgyhogy ha már így alakult kihasználom ezt az időszakot és nem munka mellett tanulok mást,hanem ebben a helyzetben.
2024. febr. 7. 10:35
 18/23 anonim ***** válasza:
100%

17# Te gondolkozol és cselekszel, szerintem ez jó. A te problémádra is az egy jó megoldás, hogy visszamész (már ha aktuális lenne ugye), összeszorított fogakkal logisztikázzátok, amíg kell és ha találsz mást, váltasz. Így nincs hosszú jövedelem nélküli időszak.

Viszont gondolom azt már gyerek előtt is felmérted, hogy 12 órázni nem valószínű hogy kényelmesen vissza fogsz tudni menni gyerkőc mellől. Én ilyesmire gondolok, amikor azt mondom, hogy lehet előre készülni, körbe járni dolgokat, lehet-e csökkentett óraszámban dolgozni, de lehet biztos ami biztos másik lábat növeszteni, ahogy pl. te is teszed.

2024. febr. 7. 12:44
 19/23 anonim ***** válasza:
18# Hát igen,de amikor az ember pályát választ főiskolával 18 évesen,akkor azért általában nem az anyaszerepre gondol elsősorban és családra,hanem hogy mi az,amit nagyon szeretne csinálni,hol tudja elképzelni magát. Hiába választottam volna olyat,ami rugalmas meg minden 15 év múlva is,de nincs hozzá affinitásom,nem tudom megtanulni,nem tudom elvégezni ha belém erőltetik sem. Főleg,hogy ha soha nem lesz senkim/meddő leszek,akkor 15 évig dolgoztam egy olyan helyen,amit utálok. Én még olyan 18 évessel nem találkoztam,aki ez alapján választott volna. Inkább olyat,aki később mérte fel és kénytelen volt munka mellett/család mellett váltani,mint a kollégáim többsége. Például elkezdett itt az egyik 22 évesen dolgozni,de családot csak 38 évesen alapított majd mikor visszatért váltott másra. Addig csinált volna olyat,amit ki nem áll? Igen,láttam már előtte is,hogy ez éppen nem családbarát hely,de azért egy orvos sem vált pályát miután letanult 10 évet,mert gyereket vállalt. Most is csak emiatt teszem,mert a család fontosabb számomra. Ezért rossz sokszor az ilyen hozzászólás,hogy eddig kellett volna. A múltat nem tudja a kérdező már visszapörgetni,itt most már csak az előre van. Az,hogy mit kellett volna az nem segítség már,amit nyilván ő is tud. Innen már csak ez van,amit írtál is,hogy másik lábat növeszt az ember. :D
2024. febr. 7. 13:00
 20/23 anonim ***** válasza:
100%

19# Ebben teljesen igazad van, a 18 éves kori fejemmel én sem a leendő családra tekintettel választottam, hanem hogy mi az amit szeretnék ÉS amiből meg is lehet élni. Nem volt kimagasló reál, vagy humán érzékem, semmi nem érdekelt és egyben valahol mégis minden. :D Én pl. szívesen dolgoznék mondjuk szociális munkásként, de mivel tudom, hogy szerencsétleneknek felkopik az álluk, így nem fektetek éveket egy olyan végzettségbe, ami utána (szerintem) nem "piacképes" (illetve felénk az, csak éhen hal mellette az ember). 10-15 éve is így volt ez sajnos. Abban szerencsém volt, hogy volt kivel átbeszélni ezeket a dolgokat (bár anyukám a jelenlegi szakmámról is erősen próbált lebeszélni XD).

Szerintem nem rossz hozzáállás megemlíteni, hogy máshogy kellett volna, vagy máshogy is lehet. Lehet, hogy a kérdezőn már nem segít, de sokan tévednek ide utólag, akár évekkel később is és ha valaki még előtte áll, annak elültethet egy-egy gondolatcsírát a fejében a felvetés és hosszútávon szerintem ez lenne a cél. A kérdező már valóban nem tud időutazni, de ez meg egy olyan helyzet, amiből szerintem ki lehet hozni valami jót, ha nem megsértődik az ember, hanem tesz. Felismerem, hogy nem csináltam túl jól, beismerem, gondolkozom, lépek, megoldást találok, megcsinálom, büszke vagyok magamra és minden rendben. :)

Lehet én vagyok túl pozitív személyiség ilyen tekintetben, de valaki akkora feneket kerít a tanulásnak, mintha minimum valami diplomácia küldönc lenne valami háborús övezetben, közben meg csak kell rá némi pénzt gyűjteni, el kell kezdeni és csinálni... Ha valami zsákutca, akkor jöhet más és egyáltalán nem érzem azt, hogy ez rossz lenne. A gyerekeim abba nőnek bele, hogy hol anya, hol apa mindig tanul valamit, neki is ez lesz a természetes (life long learning). Nem azokat az időket éljük már, ahol az ember 40 évet ledolgozik egy melóhelyen és onnan megy nyugdíjba, ahol suhancként melózni kezdett.

2024. febr. 7. 13:27
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!