Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Vinnétek a gyerekeket vagy nem?

Vinnétek a gyerekeket vagy nem?

Figyelt kérdés

Fiam középsős, lányom bölcsis.

végr megszokták, jött a téliszünet. Most a hetet sírással kezdték tegnap is, ma is.

Jövőhéten szabadságon leszek. őrlődöm, hogy vigyem-e őket.

az agyam azt mondja vigyem, hisz megint 1 hét kiesés nem tenne jót. Emellett én mióta anya vagyok, kb nem nagyon voltam egyedül, élvezném.

De a szívem megszakad, ha arra gondolok, én otthon tv-zgetek ők meg az oviba/bőlcsibe vagy elvannak, vagy nem. Önzőségnek gondolom.

Ti vinnétek, vagy nem ilyen esetben?

2024. jan. 9. 12:29
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
79%

Ismerős helyzet, de nem az oviból venném ki, hanem az apjukra bíznám a kicsit délután és keresnék külön programot a naggyal. Mondhatsz nemet a kicsinek, mikor rád akaszkodik.

Tudom, hogy nehéz, mert nekem is ilyen a kicsi, de felfogja már, hogy anya most mással foglalkozik. Ez lehet mosogatás, fürdés vagy a tesóval társasozás. Apa pedig vigye el lekötni a kicsit. Abban pedig biztos lehetsz, hogy ha féltékenyek, a nagynak első dolga lesz eldicsekedni a kistesónak, aki valószínűleg sírással és kapaszkodással hálálja meg. Csinálj nyíltan külön dolgokat velük és jobban veszik, ha tudják, hogy majd mindketten sorra kerülnek.

2024. jan. 9. 14:59
 12/17 anonim ***** válasza:
55%
Ha sosincs magadra időd, akkor vidd őket, ovi ráadásul kötelező.
2024. jan. 9. 15:42
 13/17 anonim ***** válasza:

#8 kommentet figyelembe véve én inkább vinném őket. #11-nek nagyon igaza van abban, hogy a naggyal úgy kell foglalkozni kettesben, hogy a kicsit az apára bízod. Ha valamelyikőtök ilyenkor elmegy otthonról a rá bízott gyerekkel, akkor még könnyebb.

Annyit tegyél, hogy a házimunkát csináld meg, mire mész értük, és a délután tényleg csak róluk szóljon. Ez is más ahhoz képest, mintha munkából jönnél.

Szerintem ez reális kompromisszum.

2024. jan. 9. 16:39
 14/17 A kérdező kommentje:

Férjem reggeltől estig dolgozik, kb fürdetesre ér haza. Igy a rahagyni a gyereket nem opció.

A munkás hétköznapjainkon se nagyon csinálunk semmit délután, csak a gyerekekkel vagyok.

2024. jan. 9. 17:28
 15/17 anonim ***** válasza:
77%
Mert szerinted a nagyobb nem fogja elszólni magát óhatatlanul is, hogy ő miket csinált anyával míg a kicsi bölcsiben volt? Gyerek, mindenkinek meséli az élményeit.
2024. jan. 9. 19:47
 16/17 anonim ***** válasza:
91%
Én vinnem őket. Ennyi szabadság jár neked is.
2024. jan. 9. 20:41
 17/17 anonim ***** válasza:
6%
Bocs, kérdező, de azt már neked kell megoldanod, hogy a nagyobb gyerekkel tudj kettesben lenni. Akkor is, ha a kicsi erőteljesen követel téged. Akkor is, ha a férjed későn ér haza. Ha mindig a kisebb ellenállás irányába mész, és mindig hagyod a kicsit csüngeni magadon, akkor a kettőjük közötti viszony is hosszú távon rossz lesz (akár a felnőtt korra kihatóan). És ezen az az egy hét se változtatna, ha itthon lenne a nagy, a kicsi meg menne bölcsibe. Ami amúgy fából vaskarika lenne, hiszen egy középsős gyereknek már közösségre van szüksége, egy 3 év alattinak meg az édesanyjára (a bölcsőde kényszermegoldás, hogy a szülő dolgozni tudjon, de nem a gyerek érdeke).
2024. jan. 9. 21:27
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!