Kinek hinnél a helyemben ? Óvónők válasza is érdekel !
Én aki dolgozott óvodában, tudom hogy egy 5 éves értelmes gyerek nem szokott hazudni, főleg meg nem ki találni.
Ilyen eset volt már nálunk, hogy az egyik kollégám picit eröszakosabban bánt a gyerekkel és megbüntette.
Szóval de, a felnőttek mind a dadus mind az igazgató hazudhat az esetről.
Főleg így eljárni az ügyben...
Nem is látta az óvónő az esetet egyből megszoritja a gyerek kezét és megbünteti? Nálunk, legalábbis én ha nem látom az eset előzetesét csak a végére látom meg hogy a gyerekek civakodnak akkor szépen odamegyek és megkérdezem a gyerekektől hogy mi a vita tárgya. És az alapján járok el amit mondanak a gyerekek. Ezért büntetés sem járna.
Óvónő vagyok, sajnos ez soha nem fog kiderülni.
5 éves gyerek bizony tud hazudni, lehet előtte már sokszor rászóltak és hogy magát mentse inkább ezt mondta.
Az is lehet ,hogy az óvónő már sokszor rászólt és eldurrant az agya, sajnos vannak ilyen óvónők. Bevallani biztosan nem fogja, ha meg is történt.
Nekem már eleve az is furcsa, hogy miért van büntiszék?! Ennyire nem ért a gyerekhez az óvónő?
A jövőben légy résen, figyeld az óvónőt, amennyire tudod.
Engem az óvónő úgy pofon vágott,mert nem aludtam,hogy botrány lett belőle.
Elmondtam otthon.
Nem,nem hazudtam. Igaz volt. Ráadásul anyám is óvónő volt másik oviban. Rendesen kiverte a dilit. De igaza volt.
Valami igazság alapja lehet, de ferdíthet is akár a saját védelmében.
A lányom csoportjában pár kislány azzal ment haza, hogy Ödönke megütötte őket. Az óvónők és a szülők is kikérdezték a gyerekeket. A kisfiú egy mukkot se szólt, a lányok ártatlannak vallották magukat, szerintük Ödönke a verekedős. A lányom látta, ő úgy mesélte, hogy a lányok kergették a kisfiút, hogy válasszon közülük, ki a szerelme. Majd sarokba szorították és szó szerint nem engedték el. Ekkor ütött egyikük felé a kisfiú.
A lányok a történetet hallva nem mondtak többet, de nem is vádolták tovább szegény gyereket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!