Iskolaérettségi vizsgálat hogyan zajlik a szakszolgálatban ?
Megnézik azokat a kompetenciákat, amelyek kellenek az iskolához.
Pl. mutassa meg a jobb, bal kezét, ugráljon fél lábon, fogja meg a jobb kezével a bal fülét.
Rajzoltatják, emberfigurát pl. Síkidomokat, az enyém pl. a négyzet szélét mindig lekerekítette, az nem jó. Tud-e számolni, számállandóság kialakult-e már nála.
Családról kérdezték, tudja-e ki a nagyapa, nagymama stb.
Adtak neki több instrukciót egymás után, pl. állj fel, nyisd ki az ajtót, aztán hozd ide a képet a polcról. Hogy ezeket tudja-e követni.
Nálunk volt gyerek IQ-teszt, felolvasták neki, és úgy kellett válaszolgatni, szerintem extrém nehéz volt, pláne, hogy elég hosszú volt a vizsgálat. Én mondtam is a nőnek, hogy egy ilyen vizsgahelyzetben hogy tudna koncentrálni egy 6 éves gyerek ilyen hosszú ideig? Erre fel volt háborodva, hogy az iskola meg 8-tól du 4-ig tart. Na, persze, de ott nincs egész nap vizsga, változatos feladatok vannak, énekóra, rajzóra.
Mindegy, mi azért mentünk, mert szerintem nem volt még iskolaérett, és ők is ezt mondták.
Miért pontoztatok le? Vittem a fiamat, igen, ezeket kérdezték.
Nem tudom, hogy iskolaérett-e 3,5 évesen a gyereked, a gyerek IQ-teszt azért nem volt olyan egyszerű. Ráadásul 8-tól délig tartott egy darab szünettel, úgy megnézem, hogy 3,5 évesen hogyan teljesít a gyereked.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!