Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Emiatt hány napig nem vinnéd...

Emiatt hány napig nem vinnéd oviba a gyereket?

Figyelt kérdés

Most kezdte, 1 hét után kijött a nátha, láz (1,5 napig volt), most a 4. napon kezdte a köhögést, 2 napja rekedt is. Átlagosan amúgy 12 napig folyik az orra, de nem hajlandó normálisan kifújni, ha sűrű, így szívogatom neki, inhalálunk, Sinupretet kap.

Csütörtökön már nem ment oviba (ma vasárnap van).

Én itthon vagyok terhesen, táppénzen, szóval a gyerekfelügyelet nem jelent gondot.

Meddig tartanád otthon így? Ha a közérzete nem lesz rossz és nem igazán köhög, folyik az orra szerintem szerdán vagy csütörtökön viszem. Bár a csoport felen szintén beteg.

2023. szept. 10. 10:29
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
12%
Akkor is így csináltam, amíg dolgoztam, és akkor is, amikor nem. Én a szükségeset otthon voltam munkából is, mert úgy korrekt. Nem vittem betegen. De semmiséggel nem tartom otthon csak azért, mert én is otthon vagyok. Más meg vígan ott van ugyanígy, mert az ő anyja épp dolgozik. Nem kell degradálni egymást szerintem. Vagy ne vigye akkor csak teljesen egészségesen mindenki, vagy nem kell beleálldogálni egymásba. Mi nők, szörnyetegek vagyunk.
2023. szept. 10. 11:24
 12/18 anonim ***** válasza:
81%
11es igazad van.. pl az szörnyeteg, aki otthon tarthatná teljes gyógyulásig, mert nem dolgozik, de nem teszi, mert a dolgozó szülő is viszi.
2023. szept. 10. 11:43
 13/18 anonim ***** válasza:
23%
Forgasd csak ki nyugodtan. Az, hogy fél óránként orrot fúj, meg köhög kicsit, az az egész téli időszakra igaz. Akkor ne vigyem egész télen? Nincs több joga ugyanezzel vinni a dolgozó szülőnek sem, a nem dolgozónak pedig nincs kevesebb. A táppénz, az nekem is táppénz, ugyanolyan kevés, mint annak, akinek utána vissza kell menni. Én sem jó kedvemből vagyok otthon. A szörnyeteg az, akinek van képe egyáltalán beleállogatni másba. Főleg úgy, hogy nem egyszer történt olyan is a csoportban, hogy reggel lázcsillapítóval küldte anyuka a gyereket, mert hát ő dolgozik. Szorri. Mert neki bezzeg van joga megbetegíteni az enyémet, meg majd fszán hazahozhatjuk az újszülöttemnek is. De én ne vigyem egy kevés vizes orrfolyással, meg egy kis köhögéssel. Amikor már konkrétan kifele megyünk a dologból, ez meg betegség után húzódhat plusz egy hetet is. Majd, ha a dolgozó anyuka se viheti, majd akkor. 3 hetente 1 hetet vagyunk itthon az ilyenek miatt. De ha neki joga van ehhez is, meg az enyémek egészségével játszani is, akkor valóban, én vagyok igazából a szörnyeteg, hogy már nem fertőző, semmiséggel be merem vinni. De igazad is van!
2023. szept. 10. 12:16
 14/18 anonim ***** válasza:
74%
Ha otthon lennék csak akkor vinném amikor teljesen meggyógyult. Mi értelme visszavinni félig betegen? Gyengébb immunrendszerrel hamarosan megint összeszed valamit. Ha orrotfújni pedig nem tud hatékonyan, addig semmiképp.
2023. szept. 10. 13:52
 15/18 anonim ***** válasza:
15%
Mert már nem félig beteg, azért. Konkrétan pörög, ugrál, játszik, semmi baja, csak ilyen az, amikor közösségben vannak.
2023. szept. 10. 14:01
 16/18 anonim ***** válasza:
100%
Csak akkor vinném ha teljesen meggyógyulat. Nekem is van egy ovis gyerekem, középsős. Tavaly nyilván még dolgoztam, de most már nem, mert novemberre várjuk a második babát. Ezelőtti évben is mindig otrhonzartottuk közel gyógyulásig, de nagyon nehéz volt megoldani 2-3 hetente. Megfogadtam, hogy idén, ha már tehetem minden betegség után teljes gyógyulásig itthon tartom. A gyereknek 100a%-ig biztos vagyok benne, hogy ez a legjobb..
2023. szept. 10. 14:23
 17/18 anonim ***** válasza:
80%

"Mert már nem félig beteg, azért. Konkrétan pörög, ugrál, játszik, semmi baja,"

Az én gyerekeim közel 40 fokos lázzal is pörögnek, ugrálnak, attól még betegek és nem mennek.

Egy gyereknél NEM mérvadó, hogy pörög, ugrál, látszólag "jól van", mert csak akkor fekszenek, ha a halálukon vannak.

Ja, hogy anyukának az idegeire mennek és löki be őket a közösségbe... az "más".

Otthon voltam SOHA nem vittem "félig" betegen, de kicsit betegen sem. Semmi értelme, mert legyengült immunrendszerrel alig megy, újból összeszed valamit.

2023. szept. 10. 15:00
 18/18 anonim ***** válasza:
15%
Azért azzal vádolni, hogy azért küldöm, mert az idegeimre megy, meredek. Egész egyszerűen én felnőttként nem vagyok neki hosszabb távon olyan társaság, aki ki tudja elégíteni egy négy éves gyerek igényeit. Pedig benne vagyok a buliban. De gyerek nem vagyok.
2023. szept. 10. 15:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!