Emiatt hány napig nem vinnéd oviba a gyereket?
Most kezdte, 1 hét után kijött a nátha, láz (1,5 napig volt), most a 4. napon kezdte a köhögést, 2 napja rekedt is. Átlagosan amúgy 12 napig folyik az orra, de nem hajlandó normálisan kifújni, ha sűrű, így szívogatom neki, inhalálunk, Sinupretet kap.
Csütörtökön már nem ment oviba (ma vasárnap van).
Én itthon vagyok terhesen, táppénzen, szóval a gyerekfelügyelet nem jelent gondot.
Meddig tartanád otthon így? Ha a közérzete nem lesz rossz és nem igazán köhög, folyik az orra szerintem szerdán vagy csütörtökön viszem. Bár a csoport felen szintén beteg.
Köszi az eddigi válaszokat.
Aki dolgozik ott azért teljesen más a helyzet, szerintem ott sokan nagy gondban vannak ezzel. A kérdésem az otthonlévő anyukáknak szól inkább, akiknek még nincs megszületve a kisebb gyerek. Nem emeltem ezt ki a kérdésben eléggé.
Öszetenném a két kezem, ha megint úgy lehetne, hogy ilyen esetben otthon tudnám tartani a gyereket a teljes gyógyulásig, de sajnos egyedülálló anyaként ezt nem tehetem meg, mert duplán van okom félteni az állásomat. De jó lenne, ha nem vinné a gyerekét közösségbe, az aki megteheti, addig amíg tünetei vannak a gyereknek és fertőz...
Van olyan ismerős anyuka, aki nem dolgozik, de mégis tolja állandóan vissza közösségbe a félig gyógyult gyereket, aki aztán túl azon, hogy lefertőzi a többieket, már többször volt kórházban, mert nem erősödött vissza, nem gyógyult meg teljesen,mielőtt visszatolták az óvodába.
Addig, amíg teljesen meg nem gyógyul. Ha egy hét, egy hét. Ha két hét, két hét.
Amíg otthon voltam, sose engedtem vissza félig gyógyultan. Nem kell annyira a közösség.
Mióta dolgozok, azóta is próbálom minél jobban kikúrálni. A száraz köhögés szokott elhúzódni, azzal már megy. De hurutosan, taknyosan nem. Óvodából bármennyit lehet hiányozni. Az iskolás az, akit nem tarthatok otthon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!