Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Veszélyes csúszdát szóvátennét...

Veszélyes csúszdát szóvátennétek az óvónőknek?

Figyelt kérdés

Az óvodai nyíltnapon egy másik csoport gondozója felhívta a figyelmünket arra, hogy az egyik csúszdával vigyázzunk, mert az inkább nagyobbaknak való. Megnéztem a csúszdát és nagyon magas, meredek, ha a gyerek leérkezik, akkor nem a föld szintjére érkezik, hanem a feneke kb 30-40 cm-rel a föld felett lesz.

A gyerkőcünkre minden ovin kívüli csúszdázáskor rászólunk, hogy ne feküdjön le, de semmit nem ér a szó neki, a csúszás felénél lefekszik, majd lerepül az alacsony csúszdáról is. Egyszer csúszott így az óvodaihoz hasonló csúszdán is, ha ott az apja nem kapja el tarkóval érkezik a földre a gyerek... szó szerint repült a levegőben érkezéskor.

A 3 éves, ovikezdő gyerekünk mondta itthon, hogy csúszdáznak azon a veszélyes csúszdán. Teljesen kiakadtam, mert azt hittem az le van zárva a kicsik elől, de nem. Az óvónőnek jeleztem, hogy a mi gyerekünk nem csúszdázik rendesen, de a válasza az volt, hogy akkor majd nem csúszdázhat többet, ha nem fogad szót. De épp ez az, ha arról is tarkóval landol akkor annyira meg lehet a baj...

A férjem szerint mondani kellett volna az óvónőknek, hogy miért nem zárják el a kicsik elől azt a csúszdát.

Ti mondanátok ezt az óvónénikhez?

2023. szept. 6. 22:00
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
82%

😂 nem hiába mondják, hogy a 70-80 évek gyerekei igazi túlélők.

Hol volt akkor gumírozott talaj a játszótéren, oviban, hol voltak mindenféle eu szabványnak megfelelő mászókák és egyebek mint most? Sehol. Agyonféltve sem voltak a gyerekek mint most.

Dehogy szólnék.. Az óvónők dolga oda figyelni a gyerekre, azért vannak.

2023. szept. 7. 05:21
 12/18 anonim ***** válasza:
73%

Hát, én 20 éve voltam óvodás, de nálunk különb volt: téli időben le volt szerelve a csúszda lecsúszó része, és csak a lépcsője meg a teteje ott volt hagyva, se lezárás, se figyelmeztetés, stb. Meg volt ugyan mondva, hogy nem mehetünk fel rá, de hát egy óvodás, ha fel akar, akkor felmegy rá...

Előttem a kép a mai napig, ahogy ketten is állnak a csúszda tetején úgy, hogy leeshettek volna több méter magasból...

2023. szept. 7. 05:58
 13/18 A kérdező kommentje:
Nagyon ritka az az óvoda itt nálunk, ahol külön rész van a piciknek. 17 állami ovi van a környéken, ebből kb 14-15-öt megnéztem kintről mielőtt választottunk, a maradékot azért nem, mert annyira nem volt biztonságos az udvar, hogy inkább hagytuk is. Összesen 2 oviban volt külön rész a kicsiknek. Olyanokat láttam... Olyan magas mászókák, amikre én sem mernék felmenni, 6! Óvónő egy padon beszélget, miközben a gyerekek télen 8 fokban széthúzott kabáttal, lógó orrváladékkal szaladoznak, rájuk sem láttak. Tudnék mesélni... A mi ovink tűnt az egyik legbiztonságosabbnak, de hát igen, mindent nem lehet kivédeni. A gyerekem lelkére kötöttem, hogy ne csússzon fekve, de hát azért nem lehet ilyen téren 100%-osan megbízni bennük. Mondtam azt is neki, hogy inkább ne is csúszdázzon azon, csak majd a másik udvaron (2 van, csak mindig váltják), de ő azt mondta csúszdázni szeretne, egyik kedvenc elfoglaltsága. Sajnálnám ettől megfosztani, tényleg igyekszem a lehető legtöbbször elmagyarázni neki a dolgok helyes használatát. Azért mondjuk én is 9 évesen a lakótelepi porolócső 1,5-2 méteres tetejéről lógtam fejjel lefelé a suli mellett...😀 Anya még csak tudni sem tudott róla.
2023. szept. 7. 06:38
 14/18 anonim ***** válasza:
90%

Ez csak a gyerekednek veszélyes, mert nem jól csúszik. Ilyenért lezáratni nem jogos. Nem szólnék.

Olyanért viszont igen, ha a tényleg veszélyes csúszdát nem zárnák el. Ilyenért szóltam is: körbe volt szalagozva az egyik, mert javításra várt, mégse figyeltek a gyerekekre és felmásztak, jeleztem is. Ez az óvoda felelőssége.

2023. szept. 7. 06:50
 15/18 anonim ***** válasza:
100%

13:

"17 állami ovi van a környéken, ebből kb 14-15-öt megnéztem kintről mielőtt választottunk, a maradékot azért nem, mert annyira nem volt biztonságos az udvar, hogy inkább hagytuk is."

Ezt elképedve olvastam!

14-15 óvodát végignéztetek, hogy a gyereketeknek válasszatok egyet????

Nem érzed, mennyire abszurd a viselkedésetek?

Mi egyet néztünk meg: a tőlünk 300 méterre levő körzetest. Eszünkbe sem jutott balesetvédelmi felmérést csinálni a városunk összes óvodájában. Mivel az az egy normálisnak tűnt, oda írattuk az első, majd a második gyerekünket is.

Komolyan mondom, indokolt lenne pszichológust felkeresnetek, ha ennyire szorongtok, hogy a gyereketeket (bármilyen szempontból) baj éri. Ez egyszerűen nem normális. És neki fogtok a legtöbbet ártani, ha belé nevelitek ezt a gondolkodásmódot.

2023. szept. 7. 10:21
 16/18 anonim ***** válasza:
100%

Persze, tök indokolt a többi, normálisan csúszó gyerekkel kitolni, csak mert a tied nem tud ülve csúszni...

"Olyan magas mászókák, amikre én sem mernék felmenni,"

Erős túlzást érzek, érdekes, én még sehol sem láttam olyan magas mászókát, hogy én se mernék felmenni, pedig tériszonyom van...

2023. szept. 7. 11:06
 17/18 anonim ***** válasza:
100%

Én meg azt hittem, kiállnak a szögek, vagy a deszka kettétörve, otthagyva... Erre csak a te gyerekednek/illetve neked veszélyes.

Igaza van az óvónőnek, akkor legfeljebb a tiéd a ne csússzon!

2023. szept. 7. 11:09
 18/18 anonim ***** válasza:
86%
Ti betegek vagytok, komolyan. Ha az óvodaválasztásnak ekkora feneket kerítetek mit fogtok művelni később? Ennyire ne érezd magad különbnek mint a többi ember!
2023. szept. 7. 11:43
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!