Veszélyes csúszdát szóvátennétek az óvónőknek?
Az óvodai nyíltnapon egy másik csoport gondozója felhívta a figyelmünket arra, hogy az egyik csúszdával vigyázzunk, mert az inkább nagyobbaknak való. Megnéztem a csúszdát és nagyon magas, meredek, ha a gyerek leérkezik, akkor nem a föld szintjére érkezik, hanem a feneke kb 30-40 cm-rel a föld felett lesz.
A gyerkőcünkre minden ovin kívüli csúszdázáskor rászólunk, hogy ne feküdjön le, de semmit nem ér a szó neki, a csúszás felénél lefekszik, majd lerepül az alacsony csúszdáról is. Egyszer csúszott így az óvodaihoz hasonló csúszdán is, ha ott az apja nem kapja el tarkóval érkezik a földre a gyerek... szó szerint repült a levegőben érkezéskor.
A 3 éves, ovikezdő gyerekünk mondta itthon, hogy csúszdáznak azon a veszélyes csúszdán. Teljesen kiakadtam, mert azt hittem az le van zárva a kicsik elől, de nem. Az óvónőnek jeleztem, hogy a mi gyerekünk nem csúszdázik rendesen, de a válasza az volt, hogy akkor majd nem csúszdázhat többet, ha nem fogad szót. De épp ez az, ha arról is tarkóval landol akkor annyira meg lehet a baj...
A férjem szerint mondani kellett volna az óvónőknek, hogy miért nem zárják el a kicsik elől azt a csúszdát.
Ti mondanátok ezt az óvónénikhez?
Semmit nem mondanék nekik. Ennyi erővel ne is szaladgáljon mert elesik eltörik a keze. Ne motorozzon mert mi van ha elesik és beüti a fejét. Max azt mond meg hogy a te gyerekednek csak a sarokban lehet ülni és nézni a többit.
Értem én. Veszélyes a csúszda. De minden az igazából. Ha nem csúszdázik rendesen akkor majd nem engedik neki. Ennyi. Attól a többi gyerek aki képes normálisan csúszni had élvezte már
Nem tudsz mit tenni. A gyerekednek mondd hogy ne csúszdázzon azon és kész, attól még érheti baleset, ahogy írta az 1-es...
Fiam pl. úgy motorozik mint a vadállat, mégis úgy lett balesete hogy lépcsőn lefele megcsúszott és eltörte a kisujját. Motorral bezzeg sosem volt baj :D
Köszönöm!
Utolsó: Teljesen ugyanezzel érveltem a férjemnek. Hogy ezzel azt éreztetem velük, hogy nem jól végzik a munkájukat és beleszólok. Hiába, hogy szülő részéről ez csak aggodalom, de nekik ez egy munkahely és ha pár nap után megutálnak, akkor máskép fognak hozzánk állni a jövőben. Viszont bánt a lelkiismeret, mert olyan érzés, mintha nem állnék ki eléggé a gyerekem mellett.
Bocsánat, utolsó előtti.
Én vagyok egyébként a parás nem ő, de a férjem látta, hogyan csúszik a lányunk és ő is ledöbbent.
7-re:
A gyerekeim óvodájában közös volt az udvar. Talán egy-két hintáról voltak letiltva a kicsik. És működött a dolog.
Inkább a gyerekedet neveld meg, hogy amit mondasz neki, az úgy van.
Ha azt mondjátok otthon, hogy nincs csúszdázás az oviban, akkor a közelébe sem megy.
Megkérném az óvónőket is, hogy figyeljenek rá 1-2 napig, csúszik-e és ha igen, kapna otthon a fenekére úgy, hogy amíg el nem ballag az óvodából, a csúszdára rá sem fog nézni.
Nem az óvónőket kéne "jó tanácsokkal" ellátni.
Micsoda nevelés 9-es, bravó...
Btw, eddig hogy élték túl a kiscsoportosok az első évet? :D Kötve hiszem, hogy csak a te gyereked csúszik fekve...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!