Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Hogy reagálnátok le, ha a...

Hogy reagálnátok le, ha a gyereketek megszökne az óvodából?

Figyelt kérdés

Épp otthon lennétek, és beállítana a 3-4 év körüli gyereketek, akinek oviban kéne lennie. Először arra gondolnátok, a közelben sétált a csoport, de sehol senki. Kiderül, hogy közvetlenül az oviból szökött meg.

Visszavinnétek rögtön, jelezve az óvodának, vagy direkt kivárnátok, ugyan mikor kezdik keresni, és mikor szólnak neked, hogy eltűnt a gyerek?

A húgommal történt ez 20+ éve. Anyám egy darabig várt, majd visszament vele. Kiderült, hogy odabent senki nem vette észre, hogy eltűnt, pedig nem kevés idő telt el.

Velem is volt ilyen, én anyám után szaladtam, akit a buszmegálló felé haladva értem utol (munkába indult). Itt szintén senkinek sem tűnt fel a lelépésem, bár itt nem telt el olyan sok idő, mint a húgomnál.

Pár hete volt egy eset, ahol 5 éves gyerek lépett le egy táborból, innen jött a kérdés.

2023. aug. 28. 16:22
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
100%
Nekem csak ez az elektromos kapu piszkálja a fantáziámat. Több bölcsődében, óvodában megfordultam egy megye székhelyű városban, egyikben sincs ilyen.
2023. aug. 28. 18:50
 12/22 anonim ***** válasza:
100%
Megyeszékhelyen lakok. Még nem láttam elektromos kaput.
2023. aug. 28. 19:02
 13/22 anonim ***** válasza:
100%

Az óvodavezető felelőssége, hogy olyan megoldás legyen a kapura, hogy gyerek ne jusson ki.

Az én kerületemben az önkormányzat felszerelte minden óvoda kapujára az elektromos zárat.

2023. aug. 28. 20:35
 14/22 anonim ***** válasza:
88%

Én is megszöktem az oviból 23 évvel ezelőtt. Akkor tűnt fel az óvónőknek, amikor anyukám ment értem és nem voltam sehol.

Tesómhoz mentem az iskolába, anyukám ott megtalàlt épségben.

Nem csinált belőle botrányt.

Azóta már én is anya vagyok és ha a gyerekem elszökne az oviból, tuti biztos feljelentést tennék.

Nekünk az oviban a klasszikus kallantyús kapu van, nagycsoportos gyerekek lábujjhegyre állva simán ki tudják nyitni. A belső ajtó elektromos, de kb minden gyerek tudja a kódot. Szóval simán lehetséges lenne egy szökés.

2023. aug. 28. 20:46
 15/22 anonim ***** válasza:
21%

"Pár hete volt egy eset, ahol 5 éves gyerek lépett le egy táborból, innen jött a kérdés."

Legalább egy hónapos az a sztori és ott igenis keresték a gyereket.

2023. aug. 28. 21:33
 16/22 A kérdező kommentje:

A pár hét meg az 1 hónap szerintem azért fedik egymást. 😉 Augusztus elején olvastam.

Azt meg sehol nem állítottam, hogy nem keresték. A velem és a húgommal történt esetnél írtam ezt.

Egyéb dolog, amibe belekötnél?

2023. aug. 28. 21:55
 17/22 anonim ***** válasza:
14%
Veled és a húgoddal ez nyilván évtizedekkel ezelőtt történt. Most azóta ezen rugózol? Vagy úgy érzed, valakit jó lenne szidni emiatt?
2023. aug. 28. 22:00
 18/22 A kérdező kommentje:

Úgy érzem, ha valaki, akkor te jöttél ide ma este kötekedni. Nem kötelező ám minden kérdésre válaszolni. 😉

Nem rugózok semmin. Feltettem egy kérdést, ki hogy cselekedne egy adott helyzetben, ha az ma történne, és ennyi. Ha többet látsz mögé, ki kell ábrándítsalak.

2023. aug. 28. 22:18
 19/22 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem azonnal telefonálnék az adott esetben, hogy tudják-e hol a gyerekem, nem várnék, mert nem tudhatom mi történt, keresik-e éppen, vagy nyitva egy kapu, és akár több gyerek is elszökött...

Nálunk 2 kapu van, egyik nyomógombbal nyílik, ami felnőtt fejmagasságban van, másik sima reteszes, kb 160cm magasan, azt magasabb gyerek szerintem simán eléri. Most év végén történt, hogy az udvaron voltak már reggel is. "Beadtam", aztán beszaladtam még az uzsidobozával az épületbe, és mire kiértem vissza az udvarra, az autó, ami a reggelit hozza, akkor állt ki. De tárva nyitva volt a nagykapu, senki nem állt a közelében, mert csak addig figyeltek, amíg kiért az autó, utána senki nem nézett arra. Azt láttam, a fiam szalad a kapu felé, és senki nem figyelt, csak én. Vártam mi lesz, de csak kinézett, és visszaszaladt, utána csukták be. Nem szóltam semmit, elmentem, de mérges voltam, mert simán kiszökhetett volna, hogy senki nem látja... Szóval megeshet még a mai világban is...

2023. aug. 29. 11:37
 20/22 A kérdező kommentje:

Egy kis friss eset:

[link]

2023. szept. 13. 20:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!