Hogy reagálnátok le, ha a gyereketek megszökne az óvodából?
Épp otthon lennétek, és beállítana a 3-4 év körüli gyereketek, akinek oviban kéne lennie. Először arra gondolnátok, a közelben sétált a csoport, de sehol senki. Kiderül, hogy közvetlenül az oviból szökött meg.
Visszavinnétek rögtön, jelezve az óvodának, vagy direkt kivárnátok, ugyan mikor kezdik keresni, és mikor szólnak neked, hogy eltűnt a gyerek?
A húgommal történt ez 20+ éve. Anyám egy darabig várt, majd visszament vele. Kiderült, hogy odabent senki nem vette észre, hogy eltűnt, pedig nem kevés idő telt el.
Velem is volt ilyen, én anyám után szaladtam, akit a buszmegálló felé haladva értem utol (munkába indult). Itt szintén senkinek sem tűnt fel a lelépésem, bár itt nem telt el olyan sok idő, mint a húgomnál.
Pár hete volt egy eset, ahol 5 éves gyerek lépett le egy táborból, innen jött a kérdés.
Nagyon dühös lennék. Azèrt van ràbìzva, hogy vigyàzzon rà. Ha elütik, elraboljàk, az òvónő hibàja.
Nàlunk kèt ismerős gyerek, childminder (kb. hivatàsos babysitter, nagyon ellenőrzik őket) mellől sètàlt haza. Mèg neki àllt felljebb.
A mi településünkön pár éve megszökött egy gyerek, anyám meglátta, hogy sétál az óvoda felől egyedül, és visszavitte. Szóval van még ilyen...
Én amúgy egyből visszavinném.
Köszönöm a friss infókat, de nem az volt a kérdésem, hogy manapság megtörténhet-e a dolog vagy sem. (Persze örülök, ha ma már rendes zárt ajtók/kapuk vannak, mert ilyen családi előzménnyel a kisfiamból is kinézném majd ezt 😁).
A táboros eset mutatja, hogy azért manapság is történhet ilyen. Ok, az nem óvodában történt, de olyan helyen, ahova ugyanúgy megőrzés céljából vitte a szülő a gyermekét, és nem feltételezhette, hogy a gyereke az autópálya szélén fog sétálni.
Nálunk a fiam lépett meg az első ovis napján, de szerencsére csak az ovival szomszédos játszóra ment be. Az óvónő elmondása alapján pár perc után megtalálták, az ismerős dadus szerint viszont 1,5 órán át keresték, mert azt hitték, az ovi területén maradt...
Az elektromos záras kapuk tök jók, kivéve mikor a kajaszállítónak kitámasztják vagy kiugranak cigizni és addig az ajtóba rakják a széket...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!