Szülők! Hogyan reagálnátok, ha a tizenéves gyereketek át akarna térni a zsidó vallásra?
Figyelt kérdés
2022. ápr. 1. 17:12
1/13 anonim válasza:
Sehogy. Egészségére. Pont azért nem kereszteltem meg, hogy ő tudja eldönteni, ha vallásos szeretne lenni, és szabadon választhassa meg a vallását is.
2/13 anonim válasza:
Zsido vallasra nem lehett atterni. Zsidonak szuletni kell, megpedig anyai agon.
3/13 anonim válasza:
2. Nem így van.
A zsidó vallásra át lehet térni.
Zsidó származású viszont csak az lehet, aki anyai ágon zsidó.
4/13 Derjaderja válasza:
Nem könnyű betérni oda, van egy összetett rendszer, aminek pl része, hogy háromszor is elutasítják és visszahívják későbbre. Összességében több év.
Kiszűrik aki nem komolyan gondolja.
5/13 anonim válasza:
Én nem értek hozzá kvázi dilettáns vagyok. De kinek jut ilyen az eszébe és miért?? Mi többletet tud adni az életéhez ha holnaptól ahhoz a hitközséghez tartozik?
6/13 anonim válasza:
Értem én a 0ázást de még mindig nem válaszolt senki, hogy egy 10enéves gyereknek hogy jutna eszébe hogy holnaptol zsidó akar lenni, és ha mégis akkor az miért lenne jó neki??
7/13 anonim válasza:
Hagynám. Hosszú az út odáig, és ha csak tinédzser bolondéria, akkor úgyis abbahagyja. Ha meg komoly az elhatározása, akkor az ellenkezésem csak családon belüli feszkót okoz.
8/13 anonim válasza:
Előző vagyok.
Azt azért elmagyaráznám, hogy a zsidósággal a nem zsidók előitéleteit is magára vonja. Vajon megéri ez neki?
Vagy ki akar menni Izraelbe - ott kedvesen befogadják, viszont ott a palesztinok gyilkolnak ám!
9/13 anonim válasza:
Meglepődnék,hogy ennyire nincs képben mert hogy zsidók vagyunk.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!