Jövőre lesz iskolakötles, ti hogy döntenètek?
Nyár elején lesz 6 èves, így iskolaköteles.
Már májusban megkèrdeztèk sőt követeltèk hogy mondjam meg hogy 2024 szeptemberben megy e iskolába.
25 gyerekből 12 lesz iskolaköteles.
Mindenkinek mèg a februári gyereknek is mondták hogy teljesen alkalmatlan az iskolára.
Én szívem szerint iratnám, az a baj itt azt látom nem a gyereket nèzik hanem aztakarják mindenki maradjon. Volt egy aki mondta velem együtt hogy megy a gyerek őt is letámadták és marad. Így csak az én gyerekem menne így átkerulne másik csoportba ott is van 1 kisbarátját
De igazából tanácstalan vagyok, mert az által hogy így reagálnak mindenre az óvónők nemtudom eldönteni hogy iskolaèrett e.
Az a fusztrálo hogy nem azt látom hogy tènyleg elmondanák hogy "milyen" a gyerek hanem csak hogy mindenki szociálisan èretlen...
Sokan írják, hogy kicsi lesz, és a többiek mennyivel nagyobbak, magasabbak, nem játszottak vele, lökdösték, stb... Tök furcsa, mert nálunk meg nagyon nem ez volt a helyzet. Én írtam a 10. választ. A fiam 2016 június végén született, és még csak nem is ő a legfiatalabb az osztályban. Van augusztusi születésű kislány is. Nálunk kb fele-fele az évvesztesek/nagyoportot ismétlők illetve azok aránya, akik úgymond "időben", 6 éves korukhoz közelebb kezdték. És abszolút nincs ilyesfajta klikkesedés, meg nem is tudtam volna ránézésre megmondani egyik gyerekről se, hogy na, ő kisebb mint a többiek. Abszolút nem voltak ilyen durva magasság-és/vagy fejlettségbeli eltérések. A fiam mondjuk elég magas gyerek, szóval voltak olyan 7 évesek, akikkel egy magas volt, vagy akár magasabb is náluk, de más sincs olyan az osztályban, aki pl. egy fejjel alacsonyabb lenne mint a többiek...
A gyerekem legjobb barátja az osztályból pl. 2015 szeptemberében született, tehát 9 hónappal idősebb nála. Világi cimborák, most nyáron is sülve-főve együtt vannak. Senki a világon nem mondaná meg, hogy a haverja majdnem egy évvel idősebb. Ugyanaz az érdeklődési körük, ugyanazt szeretik csinálni, játszani, okosak, jófejek, megértik egymást.
Aztán lehet, hogy csak szerencsénk volt, és a mi osztályunk pont ilyen jól lett összeválogatva, ettől sem zárkózom el...de én meg pont azt látom, hogy a fiam csak és kizárólag nyert azzal, hogy elment iskolába. Ahogy én is annak idején. Mert én meg márciusi vagyok, és ugye anno még nem augusztus 31-ig kellett betölteni a 6 évet, hanem május 31-ig. Én is mentem iskolába 6 évesen, és a 2. legfiatalabb voltam az osztályban. Soha de soha de soha nem származott semmi hátrányom belőle.
Most ezt csak azért írtam le, hogy lásd, ilyen is van...
Én is márciusi vagyok akkor én voltam a legfiatalabb.
Azt látom "divat" lett visszatartani a gyereket.
Èn nem èrtek azzal egyet hogy minèl tovább van az oviba annál jobb.
Mi sem voltunk èrettebbek mint ők most.
Inkább azt látom bajnak hogy sokan visszafogják persze hogy így kicsinek számít a 6 éves gyerek.
Mèreteivel szerintem semmi gond, nem magas és nem is alacsony.
Valamint 1 èv alatt nagyon sokat tudnak változni, fejlődni a gyerekek
A lányom idén kezdi az iskolát, ő évvesztes, így mindenképp maradt plusz egy évet oviban. A csoportja fele szintén, de ők a szülők kérésére. Egyikük sem extra igényű vagy papíros, csak együtt akarták tartani a barátokat és egyszerre indítani az iskolába. Én nem bánom, de a magamét ilyen indokkal nem tartanám vissza.
Azt is ismerem, mikor az óvónő erőltet valamit és végül kiderül, hogy inkább az ő érdeke, mint a gyereké. A lányomra fejlesztéseket akartak kérni, de kivizsgáltattam és semmi nem indokolta.
Vagy hallgass a saját megérzésedre vagy vizsgáltasd ki szakemberrel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!