Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Jövőre lesz iskolakötles, ti...

Jövőre lesz iskolakötles, ti hogy döntenètek?

Figyelt kérdés

Nyár elején lesz 6 èves, így iskolaköteles.

Már májusban megkèrdeztèk sőt követeltèk hogy mondjam meg hogy 2024 szeptemberben megy e iskolába.

25 gyerekből 12 lesz iskolaköteles.

Mindenkinek mèg a februári gyereknek is mondták hogy teljesen alkalmatlan az iskolára.

Én szívem szerint iratnám, az a baj itt azt látom nem a gyereket nèzik hanem aztakarják mindenki maradjon. Volt egy aki mondta velem együtt hogy megy a gyerek őt is letámadták és marad. Így csak az én gyerekem menne így átkerulne másik csoportba ott is van 1 kisbarátját

De igazából tanácstalan vagyok, mert az által hogy így reagálnak mindenre az óvónők nemtudom eldönteni hogy iskolaèrett e.

Az a fusztrálo hogy nem azt látom hogy tènyleg elmondanák hogy "milyen" a gyerek hanem csak hogy mindenki szociálisan èretlen...

2023. aug. 2. 20:31
1 2 3
 11/25 A kérdező kommentje:

Igen kèrvènyezni kell, de aztmonfták az óvónők hogy szinte mindenkit engednek hogy maradjon.

#4: kevesebb gyereket írattak be...

2023. aug. 2. 21:26
 12/25 anonim ***** válasza:
83%
Ha nem jön annyi új gyerek,mint amennyi iskolába megy,akkor szoktak ezzel próbálkozni.Így tudják biztosítani, hogy ne kelljen csoportot bezárni, alkalmazottat elküldeni stb. Ebben az új rendszerben sem olyan nehéz visszatartani ok nélkül gyereket,főleg ha nyári születésű. Kérdező én mindenképp azt javaslom,hogy külsős szakemberrel méretessétek fel,hogy iskolaérett-e a gyerek.
2023. aug. 2. 22:12
 13/25 anonim ***** válasza:
73%
Tanító vagyok és látom milyen rendszerbe kerülnek a gyerekek. Én a sajátjaimnak nem kívántam ezt 6 évesen. A nagyobbnál nem is volt kérdés, nem talátam "érettnek", a hagyományos értelemben. A kisebb a másik véglet. Nagyon is iskolaérett volt, de kérvényeztem, hogy maradhasson. Simán megcsinálta volna 6 évesen is az elsőt, pedig egy neves iskolában van matek szakon. De nem bántam meg, mert még annál is könnyebben ment neki 7 évesen. Kemény az iskolai élet és egyre keményebb a kicsiknek is. Ez az igazság. Ha kaphat még egy évet, akkor előnyére fog válni. Nem túl kreatívak az óvónőink, de nem unta magát az utolsó évben sem az oviban, ez hülyeség.
2023. aug. 2. 22:16
 14/25 anonim ***** válasza:
100%
Lehet, hogy a legtöbb kérelmet jóvágyja az OH, de a teljesen indokolatlanokat nem, mivel szakvélemény kell (pedagógiai szakszolgálat, szakorvos stb.). Szóval nem lehet annyival indokolni, hogy a gyerek jobban érezné még magát az óvodában. Így teljesen mindegy, az óvónő mit mond.
2023. aug. 2. 23:04
 15/25 babyboom567 ***** válasza:
61%

Kedves Kérdező!

Leírom a mi történetünket, csak hogy értsd,hogy mire gondolnak az óvónők, és nem biztos ,hogy rosszból.

A férjem unokája tavaly augusztusban lett 6 éves,és szeptemberben ment suliba.Egy okos,ügyes, cserfes,igazi 6 éves,mindent tudott, amit 6 évesen tudni kell.Számolt,olvasott,tájékozott volt kb mindenben,(pl,hogy hogyan lesz a kisbaba).Egyetlen egy dolgot hagytak ki az egyenletből, hogy az osztályoknak a 80%-85%-a ,7-8 éves korukig visszatartott, vagy újból elsőt járt kisgyerek,akik között minimum 3 papírosan SNI,meg minimum 5, ahol az iskolában derül ki hogy probléma van(mert a szülő addig homokba dugta a fejét).

A férjem unokájának az osztályában konkrétan 2 darab 6 éves gyerek volt(az unoka az egyik),a többiek között már volt 9 éves is.És nem tud barátkozni,mert ők már nagyok, és ő meg kicsi.Tanulni tud, de ezt is nagyon befolyásolja, a szociális társaság hiánya.

1 év alatt a nyitott, barátkozós,cserfes, csupaszív kislányból,egy szomorú szorongó gyerek lett.Iskolaváltás nem opció, mert az anyuka utána nézett,a lehetséges sulikban is ilyen az osztály összetétele.

Az óvónők NEM akarnak kics...eszni a gyerekeddel.

Tartsd vissza a gyereked,csak nyer vele!

2023. aug. 3. 08:47
 16/25 A kérdező kommentje:

A kislányom áprilisba töltötte a 6-ot. Ment iskolába tavaly.

Kitűnő lett. Ő a legfiatalabb.

2023. aug. 3. 09:48
 17/25 babyboom567 ***** válasza:
23%

Ha ment a gyereked tavaly, akkor miért írtál ki egy kamu kérdést?Mi döntsük el,hogy jól döntöttél e?

Kitűnő lett,és?A tárgyi tudás, nem feltétlen egyenlő azzal, hogy használni is tudja.

2023. aug. 3. 09:58
 18/25 anonim ***** válasza:
79%

15

Egy az egyben leírtad az egyik legnagyobb félelmem. Kisfiam szeptember elei. Okos kisfiú de még ha annyira okos lenne is mire betölti a 6ot én akkor se akarom beiratni iskolába. Nem fogom megkérvényezni hogy kezdhessen. Éppen csak 6 évesen a 7-8 évesek közé? Na neee

2023. aug. 3. 10:02
 19/25 anonim ***** válasza:
68%

Öcsém májusi, én júniusi, két kifejezetten ügyesokos lányom őszi, mindenki évvesztes, és senki nem bánta meg, jót tett nekünk. A fiam már az új rendszerben júniusi, de ő tényleg alkalatlan volt még az iskolára, így őt visszafogták az oviban, és így már egész jól boldogul.

Én teljesen az évvesztesség pártján vagyok, nem láttam még gyereket, akinek a hátrányára vált volna, hogy idősebben kezdi a sulit, nehéz, fárasztó, nagy falat még a legokosabbaknak is.

2023. aug. 3. 10:02
 20/25 anonim ***** válasza:
26%
Az en kislanyom decemberi, ment 6,5 evesen anno,mert mindent tudott,de mindenki legalabb egy fejjel nagyobb mint ő es 1 évvel idosebb. Elsoben volt gond, lokdostek,nem baratkoztak vele. Most mar osszeszokott az osztaly, de a kisfiamnak tuti rahagyok egy evet...
2023. aug. 3. 12:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!