Buntudatom van, ti mit tennetek a helyemben?
7es ezt az anyák 80% megcsinálja munka mellett is.
Van annyi megtakarításod hogy egy évig fizesd a te minden és a gyerek költségeinek a felét, vagy el kéne tartania a férjednek? Már így is otthon vagy lassan 3 éve.
Sajnos ismerek olyan családot, ahol apuka meghalt hirtelen és olyat is, ahol "csak" lelépett, amikor anyuka még otthon volt a legkisebbel. Aztán úgy gyűjtött nekik mindenki ezt-azt, meg segítettek gyorsan szinte bármilyen munkát találni.
És olyan barátnőm is van kettő, aki két ill. három kisgyerek mellett diplomázott (óvónőnek ill. gyógytornásznak félig távoktatásban), amíg "úgyis" otthon van. Mindenkinek más persze a teherbírása, más a gyereke is, meg nekik volt azért némi nagyszülői segítségük (így is nagyrészt éjszakáztak), de ilyen is van, hogy nem vettek ki szabit az önmegvalósításhoz.
Én is jártam egy év továbbképzésre kéthetente hétvégenként, amikor a nagyobb bölcsis volt, ill. már a gyerekeim 3 hós korától tudtam ezt-azt vállalni, de eleve így vállaltam a gyerekeket, hogy elintéztem, már otthonról dolgozzak és tudtam, elég karrierista vagyok ahhoz, hogy nem bírom ki, ne csináljak valami mást is a házimunkán és játszóterezésen túl (amit egyébként szerettem azért). Viszont mégis irigylem azt, akinek ez elég, lehet, sokkal kiegyensúlyozottabb az élete és többet tud belerakni, jobban, nagyobb odafigyeléssel csinálta végig ezt a korszakot. Szóval felőlem bármi jó lehet, nem vagyunk egymás cipőjében, de engem idegesítene.
Miért lógatná a lábát otthon? Gondolom a háztartást vinné cserébe, ami már nem semmi. Emellett van munkanélküli. Ez szintén plusz.
Ne legyetek már ennyire szélsőségesek.
Egyébként jól írja az egyik válaszoló, magyarázattal maximum a gyereked és a férjed felé tartozol, senki másnak.
“7es ezt az anyák 80% megcsinálja munka mellett is.“
És? Ki is van égve meg merülve a zöme.
Ha valaki megteheti, hogy otthon marad, és a háztartással és a családdal foglalkozik, akkor miért ne? Persze ez esetben alap, hogy akkor tényleg a ház és az udvar mindig legyen csillivilli, minden nap legyen meleg étel az asztalon, stb. Ha valakinek ezt jól esik elvégezni, akkor miért baj ez?
Én speciel el tudom képzelni magamat egy ilyen pozícióban. A gyerekek és a férjem reggel mennek a dolgukra(ovi, suli, munkahely), és amíg nincsenek itthon, én csinálom a házimunkát. Mire mindenki hazaér délután, addigra itthon minden kész, talán tudok pihenni is egy-két órát, és akkor délután 100 %osan a férjemé és a gyerekeimé vagyok. Le tudok ülni velük játszani, beszélgetni, tanulni stb.
Szerintetek egy gyereknek nem inkább erre van szüksége? Mint egy fáradt anyára, aki a melóból rohan érte az oviba/suliba, futás haza mert jaj még főzni kell, mosni kell, takarítani is kell, izélni, te meg gyerekem addig találd fel magad, aztán alvás. Hát ha lesz lehetőségem, én az előbbit fogom választani.
A gyerekkel miért foglalkoznál annyira érdemben, amikor a gyerek már oviban lesz? Inkább olyan munkát kellene keresned, ami nem jár ennyi utazással. De hát erre is volt három éved már.
Szerintem tényleg ilyenkor jön az, hogy vagy teljesen leeresztesz és majd sorozatokat nézel egy bödön fagyival az öledben és halogatod a csempézés megtanulását a youtube-ról, amit ígértél... vagy már kínodban az alsógatyákat is vasalod vagy három óráig főzöl egy ebédet, hogy hasznosnak tűnj, aztán felháborodsz, amikor elvárás lesz belőle. Kevesen vannak, akik be tudják osztani otthon az idejüket és tényleg letesznek mondjuk egy nyelvvizsgát vagy vállalkozást indítanak (és sokan ezt munka és gyerek mellett is megteszik)... és nem csak az élet és az aktuális érzelmeik tologatják őket ide-oda, hanem tudnak élni az idővel és saját utat "teremteni".
15ös, jaa tényleg, aki dolgozik az nem taakrít, nem főz és a gyerekkel sincs igaz? Csak az otthon lévő anyák szakadnak bele a mindennapos nagyatakarítás(mert ha otthon vannak az a minimum, hogy minden nap ablakot mosnak minimum 3 fogásos friss étel van minden nap, apuka alul-felül kiszolgálva nappal és este is, ha már kitartja anyukát)
lehet én vagyok túl karrierista, de nem tudnám elviselni hogy ne tegyek semmi hasznosat.
Hát 13as, neked gőzöd sincs miről beszélek.
Tehát szerinted simán elfogadható, hogy apa 6-14ig dolgozik,utána hazamegy és fekszik a napozóágyban, vagy gépezik lefekvésig, vagy elmegy a haverokkal inni, vagy stbstb stb(és este 19kor közli,hogy ő fáradt, és megy aludni,de te meg még húzod az igát),te meg reggel 6 tól estig húzod az igát, oviba viszed a gyereket, bevásárolsz, kitakarítasz,vasalsz,főzől,mosogatsz,postára,banka/hivatalba mész, gyerekért mész az oviba,délután szórakoztatod,játszótérre viszed,fejlesztésre viszed,este fürdetsz,altatsz, hallgatod/kezeled a hisztiket,vacsorát adsz, elpakolsz, stbstbstb.És ha délután /este programod lenne,akkor kapod a beszólogatást, hogy miért nem intézted el napközben.
Hát szerintem ez baromira nem igazságos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!