Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Milyen állapotú ruhákat adtok...

Milyen állapotú ruhákat adtok a gyerekre az oviba?

Figyelt kérdés

Most lesz ovis a kisfiam és kezdem át gondolni hogy mi kell majd.

Arra gondoltam veszek majd pár pepcos olcsóbb felsőt neki, ha foltos lesz akkor jó lesz itthonra. A férjem szerint az itthoniak is jók lesznek oviba, nem kell venni.

Amiket itthonra adok rá általában foltosak, vagy olyanok amiken nagyon megkopott már a minta ezért utcára nem adnám rá.

Ti adtok megkopott mintás, vagy kicsit foltos ruhát a gyerekre az oviba?

#ovisruha
2023. máj. 12. 14:17
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
90%
Nincs foltos, kopott ruhája a gyerekemnek, így sehova nem tud ilyet felvenni.
2023. máj. 12. 15:07
 12/23 anonim ***** válasza:
51%

Csak olyat, amit én is felvennék baráti társaságban:

szép, tiszta, kényelmes, de egyszerű holmikat.

Mutatós pólót hozzáillő nadrággal (leggings, gumis derekú farmer, jobb szabadidő).

Én is a Sinsayre szavazok, de azért néha a Pepcoban is ki lehet fogni jó dolgokat. De nagyon meg kell nézni és inkább nagyobbat venni, mert tapasztalataim szerint összemennek a mosásban még a legalacsonyabb hőfokon is!

Szóval kopottat, foltosat semmiképp!!

Nem beszélve arról, hogy az ovisokat sokszor viszik ide-oda és nem csak játszótérre és fotózzák őket és bizony az igénytelenség nagyon szomorú látvány lenne meg a gyereked sem érezné jól magát putrisan.

Bár biztos vannak olyan ovik, amelyek csupán gyerekmegőrzőként működnek és ott nem számít annyira valszeg. Nekem számít, hogy a gyerek jól érezze magát és ne kelljen szégyenkezni.

Otthon meg mind1, de a nagyon kopottakat már inkább kidobom, mert szerintem negatív energiákat szül.

2023. máj. 12. 15:11
 13/23 anonim ***** válasza:
79%

Az a helyzet, hogy sokszor már nem is te fogod eldönteni, hogy mit adsz a gyerekre, hanem ő fogja magának kiválasztani! :D

A divatolás, egymással versengés már az oviban elkezdődik, sajnos...

2023. máj. 12. 15:17
 14/23 anonim ***** válasza:
87%

13

Amúgy ez a divatolás, egymással versengés a szülőkből ered. A gyerek a szülőt utánozza ennyi idősen vagy a szülő által mutatott, hallott dolgokat sugározza vissza.

Nálunk pld középsősek a gyerekek és teljesen átlagos ruhákat hord mindenki, nem csak a mieink.Nincs a gyerekek között versengés.Max annyi hogy pld kinek jobb a dinoszaurusza :D

2023. máj. 12. 15:21
 15/23 anonim ***** válasza:
61%
Itthon se adok rá foltos, szakadt ruhát. Máshova sem. Ossze illő, kényelmes ruhaban van mindig. Nem drágák. En a foltosat stb adom a szegenyeknek.
2023. máj. 12. 15:23
 16/23 anonim ***** válasza:
87%

Van otthoni és ovis/sulis ruhája a gyerekeimnek.

Otthoni, ami már picit pici (kilóg a boka, ha ül; vagy kint van a hasa ha felemeli a kezét) vagy picit foltos lett. Nagyon foltost vagy szakadtat otthonra se kapnak. Azt max. festéshez, sarazáshoz.

Van elég ruhajuk ahhoz, hogy oviba/suliba csak foltmenteset, nem kopottat, méretben jó ruhát hordjanak.

De pl: még a sulis lányom is hord melegítőt, nem gálaruhában jár iskolába. Szoknyás legginsben, puha farmerben, melegítőben...kedve szerint.

Ovis fiam főleg melegítőben (sinsay tényleg megteszi, kibír pár hónapot).

2023. máj. 12. 15:39
 17/23 anonim ***** válasza:
88%
Pepcos ruhákat veszek neki. Nem adok rá foltos ruhákat. Ennyi pénzért legalább nem sajnálom, ha tönkremegy a ruha. Mindig kényelmes ruhákat veszek, farmert nem.
2023. máj. 12. 15:55
 18/23 anonim ***** válasza:
78%

Én soha nem adtam rá foltos, koszos,kinyúlt,szakadt ruhát. Sose. Amelyik olyan, az számomra "nem hordható" kategória, és megy a kukába/gyűjtőbe.

Viszont. Az én lányom nem is koszolja össze magát. Sajnos. Mivel autista. Nem játszott soha olyat az oviban sem és itthon sem.

Ha egészséges lenne,és túrná a földet mint egy kis vakond,biztos más lenne a véleményem és az ő ruhatára is.

Így tehát úgy öltöztetem,ahogy csak szeretném. Nagyon ritkán szakad ki valami. De foltos ruhát akkor se adnék rá. Basszus én se vennék fel koszosat....

2023. máj. 12. 16:14
 19/23 anonim ***** válasza:
50%

A fiam folyamatosan retkezi össze magát, így nálunk minden méretváltás eleve azzal indul, hogy vagy 6x annyi ruhát kap, mint más gyerek. Turiból tök jó dolgokat lehet venni bagóért, egy póló pl 500 ft, ebből kap 30-at mondjuk, akkor egy hetet csak képes úgy végig járni, hogy vállalható a ruházata. Ha menthetetlenül foltos lesz valami, akkor már csak a kertbe adom rá, sarazni, meg ilyenek. Márkához nem ragaszkodok, de foltos ruhát én se hordok.

A lányom csak bölcsis még, de már most "hercegnő", neki már most se lehet megmondani mit vehet fel, szóval szerintem ő oviba is úgy megy majd, ahogy jónak látja. De ő sokkal tisztábban is játszik.

2023. máj. 12. 19:47
 20/23 anonim ***** válasza:

Nálunk az óvónő azzal kezdett, hogy olyat adjunk rá, amit nem sajnálunk.

Mondjuk nekem szenzoros a gyerek, nem viseli el a foltot a ruhán, elég jól tud vigyázni így a cuccaira.

Alapvetően szakadt, foltos, megfakult ruhákat nem adok rá se oviba, se utcára, de ha van rajta egy cérnaszakadás, még nem izgat. Vannak szebb ruhái, utcára, meg oviba, meg van néhány kicsit kifogásolhatóbb, az itthon a kertbe jó, plusz a kistesónak, mert ő meg 1 viselet alatt le tud amortizálni bármit... Ő is most fogja kezdeni az ovit, előre látom, hogy jó sok ruhát be kell neki szerezni.

2023. máj. 13. 13:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!