Veletek is kifizettetik, ha a gyerek nem tud fejlesztésre menni?
Az óvodában régóta nyomasztanak, hogy vigyem mindenféle fejlesztésre a gyereket. Jár már amúgy focizni, mert azt szereti, meg tornázni (általános típusú torna), aztán elkezdett rajzolni-agyagozni, és most mozgásfejlesztő kellene. Természetesen ezt az óvoda nem biztosítja. A mozgásfejlesztés 6000 Ft/alkalom, kettőt javasolnak egy héten, ez közel 50 ezer lenne egy hónapban, ezt már nem bírom, így egy alkalommal járna hetente.
De most kaptam levelet, hogy előre kell fizetni a havi alkalmakat, és ha hiányzik, azt nem térítik vissza, mert nekik attól ugyanannyi a kiadásuk.
Nekem viszont ezzel az a bajom, hogy idén is sokat hiányzott betegség miatt az oviból, és biztos kiborulok, ha a semmire fizetek ki ennyi pénzt.
Az összes többire ha nem tud menni, ott nem fizettetik ki. (Pedig azok közül pl. a rajzolós nem is csoportos, hanem egyéni, és nyilván a csoportosnál is ugyanúgy készülnek - pl. foci -, ha eggyel-kettővel-hárommal stb. kevesebben vannak.)
"tegyük fel, hogy befizetsz egy siklóernyős tanfolyamra, de nem tudsz elmenni betegség miatt, a pénzt viszont nem kapod vissza. Így már meg is van a válasz, ugye?"
Ugyan nem 10. vagyok, de igen, meg van q válasz, méghozzá a szerződési feltételek között. Bizony van olyan, hogy akkor is fizetni kell, ha betegség miatt nem tudsz elmenni. A legjobb példa erre amúgy a repulojegy. Magasról tesznek rá, hogy miért nem mész, ha nem mész, így jártál. Max ha van biztositasod külön erre, akkor visszakapod az árát voucherben
4 féle fejlesztésre (foci, torna, rajzolás-agyagozás, mozgásfejlesztés) akarod hordani az óvodást?
Bocs, de te nem vagy normális!
15-ös: bocs, de
1. hol tanultad az asszertív kommunikációt?
2. Miért gondolod, hogy jogodban áll így beszélni? Mert névtelenül beszélgetünk itt?
Úgy érzed, ez normális?
3. Ráadásul még a szöveget sem értetted meg.
Még egyszer: a focit és a tornát szereti, azért jár. A fejlesztést az ovi tolja.
Nem lehetne egy kicsit visszavenni ebből?
17: nem tudom, én azt gondoltam, mindenütt így megy.
Ha csak az ovi mondaná, nem annyira zavarna, de a rajzolós is, így meg úgy érzem, jogos.
Ha a pedagógiai szakszolgálatnál azt mondják szüksége van a gyermekemnek a fejlesztésre, amit a pedagógiai szakszolgálat ír elő, és a pedagógiai szakszolgálat megjelölt óvodának kötelessége biztosítani.
De az, hogy az ovi fizetősen előakar valamit írni, na azt nem. Palira vagy véve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!