Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Veletek is kifizettetik, ha a...

Veletek is kifizettetik, ha a gyerek nem tud fejlesztésre menni?

Figyelt kérdés

Az óvodában régóta nyomasztanak, hogy vigyem mindenféle fejlesztésre a gyereket. Jár már amúgy focizni, mert azt szereti, meg tornázni (általános típusú torna), aztán elkezdett rajzolni-agyagozni, és most mozgásfejlesztő kellene. Természetesen ezt az óvoda nem biztosítja. A mozgásfejlesztés 6000 Ft/alkalom, kettőt javasolnak egy héten, ez közel 50 ezer lenne egy hónapban, ezt már nem bírom, így egy alkalommal járna hetente.

De most kaptam levelet, hogy előre kell fizetni a havi alkalmakat, és ha hiányzik, azt nem térítik vissza, mert nekik attól ugyanannyi a kiadásuk.

Nekem viszont ezzel az a bajom, hogy idén is sokat hiányzott betegség miatt az oviból, és biztos kiborulok, ha a semmire fizetek ki ennyi pénzt.

Az összes többire ha nem tud menni, ott nem fizettetik ki. (Pedig azok közül pl. a rajzolós nem is csoportos, hanem egyéni, és nyilván a csoportosnál is ugyanúgy készülnek - pl. foci -, ha eggyel-kettővel-hárommal stb. kevesebben vannak.)

2022. dec. 12. 14:45
1 2 3 4
 11/31 A kérdező kommentje:
Nem jönnek ide, külsős. Az ovi nem ad helyszínt sem, mert “nonprofit”.
2022. dec. 12. 15:06
 12/31 anonim ***** válasza:
92%
Igen, ez a legtöbb szolgáltatónál így működik,legalabb a felét, vagy a teljes összeget elkerik. De biztos viheted máshova is, van millió meg egy féle fejlesztési lehetőség, biztos találsz olcsóbbat, vagy más keretek szerint működőt. Akár a helyi pedagógiai szakszolgalatot is felkeresheted, ahol felmerik a gyerkőc képességeit és személyre szabott tanácsokkal látnak el, akár ott is történhet a fejlesztése, ha van rá kapacitás. Illetve felénk ott is szoktak lenni fejlesztő csoportok, és ezek mind teljesen ingyenesek. Kicsit jobban járj utána a dolgoknak szerintem
2022. dec. 12. 15:17
 13/31 A kérdező kommentje:
10: tegyük fel, hogy befizetsz egy siklóernyős tanfolyamra, de nem tudsz elmenni betegség miatt, a pénzt viszont nem kapod vissza. Így már meg is van a válasz, ugye? A táppénz Szerintem egyáltalán nem passzol ide.
2022. dec. 12. 15:18
 14/31 anonim ***** válasza:
84%

"tegyük fel, hogy befizetsz egy siklóernyős tanfolyamra, de nem tudsz elmenni betegség miatt, a pénzt viszont nem kapod vissza. Így már meg is van a válasz, ugye?"

Ugyan nem 10. vagyok, de igen, meg van q válasz, méghozzá a szerződési feltételek között. Bizony van olyan, hogy akkor is fizetni kell, ha betegség miatt nem tudsz elmenni. A legjobb példa erre amúgy a repulojegy. Magasról tesznek rá, hogy miért nem mész, ha nem mész, így jártál. Max ha van biztositasod külön erre, akkor visszakapod az árát voucherben

2022. dec. 12. 15:29
 15/31 anonim ***** válasza:
78%

4 féle fejlesztésre (foci, torna, rajzolás-agyagozás, mozgásfejlesztés) akarod hordani az óvodást?

Bocs, de te nem vagy normális!

2022. dec. 12. 16:13
 16/31 A kérdező kommentje:

15-ös: bocs, de

1. hol tanultad az asszertív kommunikációt?

2. Miért gondolod, hogy jogodban áll így beszélni? Mert névtelenül beszélgetünk itt?

Úgy érzed, ez normális?

3. Ráadásul még a szöveget sem értetted meg.

Még egyszer: a focit és a tornát szereti, azért jár. A fejlesztést az ovi tolja.

Nem lehetne egy kicsit visszavenni ebből?

2022. dec. 12. 16:23
 17/31 anonim ***** válasza:
100%
Milyen óvoda ez? Nálunk ingyenes és magától értetödő a fejlesztés ha szükséges. Külsősök jönnek, de fizetni nem kell.
2022. dec. 12. 16:26
 18/31 A kérdező kommentje:

17: nem tudom, én azt gondoltam, mindenütt így megy.

Ha csak az ovi mondaná, nem annyira zavarna, de a rajzolós is, így meg úgy érzem, jogos.

2022. dec. 12. 16:36
 19/31 anonim ***** válasza:
76%
Persze. Havonta fizetem pedig most is beteg volt és nem is ment.
2022. dec. 12. 17:02
 20/31 anonim ***** válasza:
100%

Ha a pedagógiai szakszolgálatnál azt mondják szüksége van a gyermekemnek a fejlesztésre, amit a pedagógiai szakszolgálat ír elő, és a pedagógiai szakszolgálat megjelölt óvodának kötelessége biztosítani.

De az, hogy az ovi fizetősen előakar valamit írni, na azt nem. Palira vagy véve.

2022. dec. 12. 17:26
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!