Óvodai ünnepségek az évben?
Sziasztok!
A gyermekem idén kezdte az óvodát, beszélgettem ismerősökkel illetve családtagokkal az óvodai ünnepségekről így előjáróban.
Sokan azt mondták ,hogy náluk egyedül a karácsonyi ünnepség valamint az anyák napja szülős résztvételű.
Mikulás az ismerősök ovódájában pl. reggel/délelőtt van, farsangkor reggel a gyerekek átöltöznek a jelmezükbe és úgy ünnepelnek. Húsvét is a gyerekek körében zajlik.
Nálatok ,hogy voltak az ovódai ünnepségek? Ez ovódánként változó lehet? Én azért örülnék ha minél több ünnepségen résztvehetnék.
Köszi!
Nem lesz év elején szülői, ahol elmondják?
Nálunk sincs megjelenés Mikulás, húsvét és farsang napján, csak ők ünnepelnek ott.
Anyák napja, mamák napja van, utóbbi a mamáknak, ugye, meg nyílt nap, az nem igazán ünnep, de részvételi lehetőség van. Meg családi nap szokott lenni tavasszal, az is ilyesmi.
Ezek az ünnepek a gyerekeknek szólnak, nem a szülőknek. Mikulás, karácsony van otthon is. Ne légy helikopter szülő!
Ha farsangon ott lennének a szülők arról szólna hogy neked parádézik, állandóan fotoznak,videóznak a szülők, a gyerek nem tud " bulizni ", mert pózolnia kell. Nem kell mindenhol ott lenned, a gyereknek nélküled is lehetnek közösségi élményei.
Nálunk csak az anyáknapja és az évzáró olyan, amire lehet menni. A többi zártkörű.
Én 30 vagyok, tesóm 20. Már a mi időnkben is így volt.
Karácsony, anyák napja, ballagás. Ezek a szülőknek szóló műsorok.
Mikulás, farsang, húsvét a gyerekeknek szól, nem ők lépnek fel, hanem fordítva, nekik vannak a programok.
nálunk meg még anyák napja sincsen...
évzáró van, meg egy szem családi nap, oszt csók...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!