Ha a körzetes óvodának több tagóvodája is van, mi alapján dől el, hova kerül a gyerek?
Nálunk természetes volt, hogy a legközelebbibe kerültek.
Talán, akik a kettő között laknak, azokat irányítják létszámtól függően, de mi kijjebb lakunk a kijjebb levőnél, szóval elég abszurd lett volna, hogy elsétálunk a 3 percre levő előtt, hogy a 15 percre levőhöz menjünk oda minden reggel.
Attól, hogy “tagóvoda” a megnevezés plusz, hogy egy intézmény alá tartoznak.
Ugynaaz vonatkozik rá, mintha külön ovi lenne, de egyszerűbb, mert egy a vezetőség.
Külön kellett felvételizni a másik tagoviba nekünk..
Nálunk ugyan ez van (agglomerációban)
Megjelöltük a szimpatikus ovit x es egy alternatívát y Kiértesítettek h nem vették fel x-be viszont y-ba igen. Én éltem a fellebbezéssel.
X ovi 2 utcányira van, y meg 1,5 kmre, es én az ellenkező irányban dolgozom ráadásul.
Nálunk a lakótelepen 3 óvoda működik, van egy fő központ, de a másik kettő is telephelyként üzelem. Egy a vezető, a titkárság, egyezik a nevelési irány is, ugyanaz a menza, szóval elviekben nincs különbség.
Nálunk utcákra (/háztömbökre) bontva határoztak meg, melyik ovi a körzet.
Megoldható hogy átvigyük, átjelentkezzünk, mert pl az egyikben van német csoport vagy más specializáció, erre tekintettel vannak beiratkozáskor, de alapvetően a lakhely szerint vannak szétosztva a gyerekek.
Szerintem így is logikus, hiszen játszótéren szerzett barátokat. Azok is a közeli utcából jönnek, nem messzebbről
Nálunk is lakhely szerint,de lehet kérni indokkal a másikba.
Nekem az oka:
Rosszabb pedagógusok.
A kevésbé “jó” környékről való gyerekek.
Rendszeres tetü..a gyümölcsöt stb nem viszik sokan stb
Hivatalos Indok:
Bölcsi a másikban van csak, kisebb gyerek menne majd, akkor egy intézmènyben lenne, ami a nagyszülőknek is útbaesik, akár autó nélkül is.
Természetesen ez is mind szempont, de a fentiek nagyobb részt nyomtak a latban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!