Mi a véleményetek erről a cikkről? Érthető, hogy az anyuka pszichológushoz fogja küldeni a gyerekét hogy feldolgozza ezt a "traumát"?
Arról van szó, hogy a 3,5 gyerek sírt magánovis beszoktatás alatt, ezért az egyik óvónénivel kiültek a padra megebédelni, de ott se hagyta abba a sírást. Az anyuka ezt látván kikelt magából, és különben is, miért nem szóltak neki azonnal, ha sír a gyerek, már jött is volna érte. (Így sose szokik be véleményem szerint ha első nyikkanásra rohanunk a gyerekért.)
Aztán már minden reggel fájt a gyerek gyomra, mert annyira utált oviba menni, de szerintem inkább anyuka ültette belé az elszakadás miatti stresszt, tipik esete annak, amikor a szülő minden vélt sérelemtől igyekszik megóvni a gyerekét. Kivette az oviból, és ezután pszichológushoz fog járni a gyerek, hogy feldolgozza hogy kiültették a "szamárpadba".
Általában nem pörgök ilyen dolgokon, megnyitottam a cikket hogy mégis mit csináltak ebben a magánoviban szerencsétlen gyerekekkel, de itt szerintem nagyon szembetűnő, hogy a szülő fújta fel a dolgot. Ha valami nem tetszik, természetesen vegye ki az oviból, de elég gáz úgy előadni a sztorit, mintha minimum vernék ott a gyerekeket. Szerintem elég életképtelen lesz a gyereke, ha minden ilyen csalódástól meg akarja óvni. Valószínűleg otthon is megtesznek neki mindent, hacsak egy kicsit is elered a könnye, még csak hírből se ismeri az érzést, hogy nem minden úgy van, ahogy ő szeretné.
Szerintem ha a gyerek nem nyugszik meg hamar, akkor jogosan várhatja el egy szülő, hogy értesítsék. Főleg pici gyerek, főleg magánóviban.
Azért ez a korosztály még bőven nem igényelne napi 8 óra szeparációt a családból, és az ember azért viszi magánóviba, hogy ne a szokott bullshiteket hallgassa a gondozóktól. Értem hogy esetleg röviden sír, amíg el nem megy az anyuka, ez esetleg előfordul normálisan is, de az hogy órákig vigasztalhatatlanul sírjon egy pici, az nem oké. Ez egy közegészségúgyi/közoktatási szenya hozzáállás, az ember nem ezért fizeti a magánintéznényt.
A kiülés a gyerekkel amúgy jó taktika, biztos anyuka se könnyű eset amúgy, ezt is elfogadom.
főleg magánóviban.
Tessék, 11? Egy gyerek pusztán ezért, mert a szülő fizet, még pont olyan gyerek, mint a többi és pont ugyanazt igényli.
Persze. De az emberek azért veszik igénybe a magáneü-t és magánoktatást, mert úgy érzik, a "köz" nem biztosítja azt, amire szükség van.
Sajnos ez már nem csak úri hóbort, mert sok helyütt olyanok a gyerekszámok és körülmények.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!