Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Miért lepasszolás, ha nem...

Miért lepasszolás, ha nem viszem haza a gyereket délben?

Figyelt kérdés

Kiscsoportos lesz a nagy és itthon vagyok, mert a kisebbik 10 hónapos. Felvették abba az oviba, ami közel van a munkahelyemhez (és a férjeméhez), plusz jövő szeptemberben a kicsi is ide fog járni, a bölcsi részre. Hivatalosan kértem, hogy a nagy maradhasson még egy évet velem otthon, de nem mentek bele. Viszont szeretnék ha délben hazavinném, de nem tudom pont arra az időre időzíteni, mert mindkét gyerek akkor alszik, ha babakocsival megyek, akkor a kicsi alszik, a nagy nyűgös lesz és hisztis, mire hazaérünk felébred a kicsi, akivel foglalkozni kell, elzárni nem tudom míg a tesója elalszik, plusz addigra túlfárad és felpörgeti magát, ha kocsival megyek értük, akkor a kicsit kell ki be pakolni a babakocsival (hordozást nem szereti, sír benne), bealszanak a kocsiban, arra az 5 percre ameddig hazaérünk, aztán hiszti, nyüglődés, mert ki kell szállni és mivel aludtak mindketten, ezért otthon már nem fognak aludni, csak hisztizni estig. Sokkal könnyebb ha az oviban aludhat, a kicsi itthon, az apja meg pont ébredésre oda is ér érte. Mindenki kipihent és nincs elcseszve a délután.

Erre meg szájhúzogatás van, oldja meg anyuka, jajj csak lepasszolja anyuka. Pedig ott a papír, hogy pont nem akartam lepasszolni 🙄

2022. aug. 28. 22:52
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
18%
Amilyen óvónő hiány van, fel lehet készülni a félnapos óvodára, főleg az otthon unatkozó anyukáknak. Vagy az éppen felvett közmunkással lesz az összevont csoportban 30 másik gyerekkel. Na melyik variáció tetszik?
2022. aug. 29. 13:49
 12/21 anonim ***** válasza:
100%

11

A mi ovinkban pld nincs emberhiány, ennek ellenére azért ha tudják valakiről, hogy van kisebb tesó vagy otthonról dolgozik ,előszeretettel tolják a szülőnek a jajj a gyereknek ez meg az volna a legjobb.És hogy hogy nem legtöbbször a gyereknek az volna a jó ami az óvónőnek is:D mégpedig ha hazamenne ebéd után, ha nem menne mert jajj nem jó az összevont csoport neki meg még lehetne sorolni...Mindig..mindig az a jó ami a nevelőknek:D:D

És ne értsd félre.Tisztelem őket, mert én nem tudnék ennyi gyerekkel lenni egész nap.Csak épp a gyerekemnek a közösség, nekem meg a nyugodt munkaidő kellene és nagyon unalmas mikor rámennek a lelkiismeretedre.:)

2022. aug. 29. 14:34
 13/21 anonim ***** válasza:
75%
11. Ugyan nekem egy gyerekem van és csak 10 hónapja, de még nem volt időm unatkozni. Javaslom, keress fel a gyerekeddel egy neurológust, ha te ennyire unatkozol mellette, mert akkor valami nagyon nem oké vele. Vagy talán csak nem megint egy mélyen tisztelt gyerekmentes osztja az észt? 🤔
2022. aug. 29. 15:29
 14/21 anonim ***** válasza:
0%
11. Két gyereket már felneveltem, nem unatkoztam, de sok szülőt ismerek, van rálátásom a dolgokra. Igenis az anyukák egy jelentős része kényelmi szempontok miatt nem viszi haza a gyerekét.
2022. aug. 29. 16:18
 15/21 anonim ***** válasza:
100%
14. Te nem unatkoztál, de más igen. Ez aztán érdekes logika. És ha kényelemből viszi óvodába akkor mi van? Jössz te a szupermami akinek a gyerekfos se büdös és beolvasol neki? Hagyjuk már ezt, annyira szánalmas.
2022. aug. 29. 16:47
 16/21 anonim ***** válasza:
0%
15. Az óvoda nem gyerek megőrző. Nem kell szülni, nem kötelező.
2022. aug. 29. 16:58
 17/21 anonim ***** válasza:
100%
16. De az óvoda pont az, vagy szerinted mi? És igen tudjuk nem kell szülni, tele van ezzel a padlás. Bárcsak egyszer lenne egy értelmes érvetek, mert ez már szakállas nagyon. Te is beadtad gondolom, akkor te minek járattad a méhed feleslegesen?
2022. aug. 29. 17:14
 18/21 anonim ***** válasza:
87%

Ezt a vitát kár folytatni. Itt bárki mondhatja, hogy 5 gyereket fölnevelt és sose volt türelmetlen, sosem volt fáradt, mindig hazavitte őket ebéd után.

Nem hiszem el.

Az viszont ténykérdés, hogy a Gyermekvállalás rovatba elég sok gyermektelen (és egyben gyermekutáló) ír. Miért pont ez a topic lenne kivétel?

2022. aug. 29. 17:17
 19/21 flora08 ***** válasza:

Óvónő vagyok. Még mindig megdöbbenek ezeken a kérdéseken...2013 óta dolgozom, soha, egyetlen anyukának sem mondtuk, hogy vigye haza a gyereket, mert otthon van a kicsivel. Nem is mondhattuk. Illetve de, egyszer, 2020 őszén, a koronavírus járvány miatt: a fenntartható utasítása volt, hogy aki meg tudja oldani (tehát nem volt kötelező akkor sem), délutánra vigye haza, hogy ne összezsúfolódva aludjanak (na, nem mintha délelőtt nem terjedhetett volna a vírus 😏) Ez a következőképpen nézett ki: volt olyan anyuka, aki az egyhónapos kicsivel minden nap eljött a nagyobbért, a másik csípőből rávágta, hogy nem. Baromi igazságos rendszer, tényleg. Azóta nem tudom, kértek-e ilyet, jelenleg nem dolgozom, itthon vagyok a kisfiammal). A kérdésre válaszolva: ne foglalkozz vele, úgy csinálod, ahogy tudod, nem kötelezhetnek rá, hogy hazavidd. Ilyen már nagyon rég nincs.

Off: Van elég óvónő az intézményben? Ha kevesebben vannak, elképzelhető, hogy a gyerekek összevont csoportban alszanak, és azért akarják csökkenteni a létszámot, mert nem férnek el. Vagy nem akarják, hogy a kicsiknek másik csoportba kelljen mennie. Ezt csak kíváncsiságból kérdem, érdekel, mi lehet az oka, hogy hazaküldik a gyerekeket.

2022. aug. 31. 14:38
 20/21 A kérdező kommentje:

Teljes az ovi, 3 csoport van, mindegyikben 2 óvónéni, 1 dadus, 2 pedasszisztens és a vezető, ő is szokott segíteni. Van egy óvónő jelölt is.

Az helyi önkormányzatnál kérvényeztem hivatalosan, a vezetővel és a védőnővel, hogy itthon maradhasson, de semmi nem indokolja hogy otthon tartsam ezért elutasították.

Covid miatt tavaly a gyerekeket csak beadták, most úgy lesz (most kaptam az üzenetet), hogy az öltözőbe bemehetünk a gyerekkel, de babakocsit ne vigyünk be mert nem akarják, hogy tumultus legyen. Szuper, most vagy kint hagyom a kocsiban vagy az utcán a babakocsiban a babát😆 szóltam is hogy így tuti nem viszem haza ebéd után 🤷‍♀️ Amúgy rendesek, meg nem akarok problémázni sem.

2022. aug. 31. 16:45
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!