Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Baj, ha alig 1 évesen bölcsis...

Baj, ha alig 1 évesen bölcsis lesz a gyerek?

Figyelt kérdés

Nincs anyagi oka. Jól élünk. De nelem szükségem van felnőtt emberek társaságára. Heti 1x eljártam jógára, azt igérte a férjem mindig tud rá vigyázni akkor, de végül nagyon lecsökkent ez a szám is.

Egyedül érzem magam, vágyok felnőttek társaságára.

Szerintetek megvetendő, ha ezért visszamegyek inkább dolgozni?

2022. júl. 22. 17:34
1 2 3 4 5
 31/48 anonim ***** válasza:
83%

Kérdező. A Te gyereked és a Te életed. Azért a ferjeddel beszélj erről.

Ha jó a munka akkor pláne vágj bele.

Mindenki gondol, amit akar.

N 30

2022. júl. 22. 23:55
 32/48 anonim ***** válasza:
28%

Itt a lényeg, hogy nem is akartad a gyereket, nem akartál más életet. Te a régit életedet akarod.

Aki eldonto, érzi, hogy szeretne gyereket az ha nem muszáj, nem menekül el tőle. Felnőtt társaság.. A férjed nem felnőtt? Vagy csaladtagjaitok, barátok akikkel a kicsivel közösen lehet programozni?

Te csak meg akarsz tőle szabadulni. Sosem fogom megerteni ezt, hogy hogy a francba veheti egyáltalán fel és nyerheti meg a versenyt egy szros munkahely a gyerekkel szemben. Akkoris ha fantasztikus egyébként az a munkahely. Konkrétan mas hallja az első szavait stb helyetted.

Az enyém most megy oviba de borzasztó belegondolni, hogy nem leszek mellette annyi órán át, nem tidom óvni, segíteni ha szüksége lenne rám.

Mondom ezt úgy, hogy közben önerőből, kb segítség nélkül elvegeztem egy képzést, emelt erettsegit tetten és felvettek egyetemre. Tehát nem csak körülötte forog a világom, de ő a közepe, az ő hátrányára semmit nem tennék.

Vele mentem mindenhova, vagy vizsgákra csaladostól, megvártak. De az apjaval volt, nem egy kvázi idegennel. 1 évesen el se tudtam volna kepzelni, hogy leadjam.

Ő a boldogságom fő forrása, ő motivál, ad erőt minden tervemhez.

Sosem fogom megerteni, valakinek hogy lehet nyűg a saját gyereke és hogy vágyhat el tőle.

2022. júl. 23. 01:07
 33/48 anonim ***** válasza:
12%
Ja és gondolom nem szoptatod, mert nehogymár..
2022. júl. 23. 01:11
 34/48 anonim ***** válasza:
74%

32 de az a munkhely jobban is fizet és szívesen csinálja akkor miért ne menne?

Ha az anya nem érzi jól magát, akkor a gyerek sem!

Mellesleg Te ilyen típus vagy más meg más és kész.

És ettől még nem nyűg a gyereke, egyszerűen más, mint Te.

2022. júl. 23. 01:16
 35/48 A kérdező kommentje:

"Kedves" #32-es!

Örülök, hogy a sorok között ilyen jól tudsz olvasni és megmondani másról, hogy él, mit érez, mit gondol. :)

Még anyatejes. És pont ennek a kacifántos története miatt pereg le rólam a "szaranyázás", mert csinálhatunk mi bármit (igen te is!) mindig lesz, aki jobban tudja a frankót nálunk az meg a különösen vicces kategória amikor épp olyan osztja az észt, akinél az anyósnyelv is két hét után kipusztul. Én már rég lemeccseltem ezt a dolgot, úgyhogy az eredmények tekintetibe nem hat meg ki szerint vagyok rossz anya.

Képzeld, anyatejes karrierünk bizony nagyon nehézkesen indult, pótlással jöttünk ki a kórházból és voltak napok amikor csak tápszeren élt. Nem az én kényelmem miatt, hanem mert nem volt mit adni neki. Ebből az állapotból húztam fel aztán a 10. hétre magunkat, mire végre anyatejes lett. Majd 1 hónap idill után jött a kövi menet, a mellgyulladás 2x, és volt hogy pelenkát kellett a fogam közzé csavarnom, mert annyira fájt a szoptatás, hogy nem bírtam volna ki üvöltés nélkül. Aztán mikor ott ülsz a "szoptatásbarát" kórházba és kapod a megvetést az ottani dolgozóktól, hogy az ISZSZ csak egy új hóbort és amúgy a nők teljesen feleslegesen kínozzák vele magukat mert semmi haszna... még akkor is küzdesz a szoptatásért és elviseled a "kioktatást". Igen voltam már olyan állapotban, hogy fel akartam adni, mert NEKEM semmi örömöm nem volt benne. Fájt a seb, fájt a szoptatás, és itritált minden ruhanemű amit a keblemen kellett viselnem. Végül kitartottam és hatalmas szerencsém is volt, mert a vizsgálók közül volt egy anyuka aki szintén átesett ezen és ő mondta meg, hogy gyógyulhatok meg egyszerűen, és ő zavarta el a sebészt aki már vágni is akart.

Megedződtem. Korán sem ez volt a legkellemetlenebb dolog, amivel találkoztam és, amit el kellett viselnem. Úgyhogy nekem ezek a vaktába lövöldözések leperegnek, de ha neked ettől teljes a napod és így elviseljetőbb, akkor legyen, csapkod a virtuális bokszságot én speciel pont elbírom.

De azt mindig is nagyon szomorúnak találtam, amikor anyák egymást ostorozzák. Miért?

Rövid anyai karrierem során arra jöttem rá, hogy mind csalunk. Valahol, valamikor időt nyerünk magunknak, mert a legtöbbünk egyedül van, vagy nincs elég segítség. Lehet én nem ültetem be a gyereket a csomagtartóba mert veszélyesnek tartom. Nem hagyom fennt egyedül amíg lecuccolok a parkoló járműhöz, mert akkor vagyok nyugodt ha tudom nincs egyedül. De pl. lehet pillanatra ellenőrizetlenül hagyom amíg fürdik, ami meg másnak nem fér bele. DE ettől nem lesz egyikünk sem szar vagy rossz anya, csak megtanultunk boldogulni a magunk módján. Egyedül, amikor nincs segítség, de meg kell oldani a napot. Nekem nincs jogom elítélni másokat, amikor én is csalok, ha úgy tetszik kedvezményt teszek magamnak a gyerek "kárára", csak én másban. És nem nyugtatom a lelkem, hogy milyen fantasztikus anya vagyok mert én legalább még anyatejjel ittatom azt a gyereket, vagy mert nekem nem fér bele hogy egyedül hagyjam amíg leszaladok a kocsihoz berámolni. Nem leszek különb. Így mást elítélni vagy megítélni is teljesen felesleges. De sok nő nem jut el idáig, csak egy mély sóhajjal nyugtatja magát, hogy legalább ő ezt nem így csinálja, a másikat pedig lehet ostorozni, hogy bezzeg te meg tudod oldani, ő meg még erre is képtelen és anyának meri magát nevezni.

Nos legyen akkor innentől minden nő tükör, akire olyan csalhatatlanul megmondod a frankót és először lásd benne magadat. Ha ez megvan utána érdemes elgondolkodni, mit is akarsz közölni a másikkal.

Egyet tudok: lehordásból olyan ritkán születik bármi kontruktív. Szinte nincs is rá példám. De ha már annyira kötödő nevelés pártiak egyesek, akkor mondjuk nemcsak a gyerekkel kapcsolatban lehetne gyakorolni, hanem embertársaikon is. Megértéssel, ötleteléssel, a tapasztalatod megosztásával többre mész, mintha bokszzsáknak akarsz használni egy teljesen idegent. Ettől max a pillanatnyi feszkód lesz kisebb. De gondold el ha olyan embert találsz be, mert én még emlékszem a gyerekágyas időszakra, a babybluesra és arra milyen ingadozó volt a kedvem, ha betalálsz egy ilyen embert neki ez sokkal súlyosabb dolog lesz.

Megéri?

Ezért haragszom a csecsemősökre is, mert nálam kihasználták ezt az érzékeny időszakot és ahelyett hogy erősítettek volna csak jobban elbizonytalanítottak. Mi anyák ne legyünk ilyenek. Támogassuk egymást, és persze lehet más véleményünk, de azt el lehet mondani úgy is, hogy nem döngöljük a földbe vagy szóljuk le.

2022. júl. 23. 02:57
 36/48 anonim ***** válasza:
83%

#33 ebből a mondatodból tűnik ki hogy az a tipikus nő vagy, akinek a legnagyobb érdeme az életében h kitolt egy gyereket a hüvelyén át, és azt szoptatta.

Attól h neked ez elég, másnak vannak nagyobb ambíció is.

Nem csak a gyerek van az életükben elfelejtve önmagukat.

Ettől még szeretik a gyereküket, csak próbálnak egyensúlyt találni. Még neked ennyi annyi is elég h szoptatsz

2022. júl. 23. 07:14
 37/48 anonim ***** válasza:
88%

#32 jajjj borzasztó, kitől akarod megóvni, az emberevő óvónőtől?

Ezerszer inkább egy munkajàt szerető anya, mint egy ilyen aki ennyire rátelepszik a gyerekére, az egész világban valami ellenséget làt, akiről óvni kéne az ő vilag közepe babucijàt.

2022. júl. 23. 08:30
 38/48 anonim ***** válasza:
88%

32es kapaszkodj meg, más meg még gyerek előtt megcsinálta az emelt érettségit, meg az egyetemet, és most tud dolgozni. A te félédnek jó ürügy a gyerek hogy te otthon mereszthesd, persze a gyerek miatt jahh....mert te még csak most talàlod ki ki mi leszel ha nagy leszel.

Nem a dolgozni tudó nőket kéne ezért szidni, meg neked útmutatàst adni, semmi alapod rá.

2022. júl. 23. 08:49
 39/48 anonim ***** válasza:
75%

Engem is egy éves koromban bölcsibe adtak, semmi bajom nem lett tőle. Emlékezni kb egyáltalán nem emlékszem rá, és teljesen jó a kapcsolatom a szüleimmel, meg úgy általában sem vagyok egy "rosszul kötődő" ember.

Én még csak terhes vagyok, meglátom hogy tetszik majd az otthoni gyerekes lét, ha nem fogom szeretni, akkor simán visszamegyek majd én is dolgozni.

2022. júl. 23. 11:54
 40/48 anonim ***** válasza:
70%

Azt az egyet sosem fogom megérteni, hogy ilyen szituban apukát miért nem baszkurálja senki, hogy miért nem marad ő otthon a gyerekkel, miért fontosabb a munka, mint a gyerek, más neveli helyette, más hallja az első szavát helyette, meg a többi hülyeség, amit itt páran összehordtatok. Mi a különbség, ami miatt anyát ekézni kell, ha dolgozna inkább, apát meg nem?

Más kérdés, hogy szerintem semmi gond azzal, ha egy egyéves bölcsibe jár, mert dolgoznak a szülei, csak tényleg nem értem, miért csak a nőket csesztetik ezzel (általában szintén nők).

2022. júl. 26. 13:38
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!