Baj, ha alig 1 évesen bölcsis lesz a gyerek?
Nincs anyagi oka. Jól élünk. De nelem szükségem van felnőtt emberek társaságára. Heti 1x eljártam jógára, azt igérte a férjem mindig tud rá vigyázni akkor, de végül nagyon lecsökkent ez a szám is.
Egyedül érzem magam, vágyok felnőttek társaságára.
Szerintetek megvetendő, ha ezért visszamegyek inkább dolgozni?
10
Valóban csúsztatás. Nekem is van több ismerősöm odakinn, inkább szültek még egy gyereket rögtön utána, gyerekenként 200 euró, de amúgyis megtudtak élni, mert ott egy fizetésből is meglehet. Sőt, utána nagyon sok anya csak napi 2-4 órás munkába megy vissza, annyi időre adja bölcsibe a gyereket.
Nem egyből 8 órásban.
A kérdező sem írta h 8 órába menne vissza.
Egyébként itthon is van aki otthon marad a gyerekkel, mert neki az kielégítő. És vannak akik nem
Mindenkinek a saját döntése. De ne kövezzünk már meg senkit se az egyik se a másik miatt.
Alátámasztva olyan baromságokkal h ha nem marad otthon 3-10 éves koráig, nem lesz kötödés stb.....
Bezzeg ha nem írta volna h nem a pénz miatt, egyből nem lenne ennyi " minrk nrked gyerek stb" beszólás
Itt kapsz hideget meleget.
Sztm a Te életed és döntésed, a gyerek megszokja és kész. Attól még anya vagy.
Amúgy a ferjeddel azért beszélgess el, h miért nem állja a szavát.
N 30
Jaj istenem, senki nem érti, hogy a 10-es ironizált? :D
Kérdező: valami kompromisszum esetleg? Részmunkaidő neked és ugyanannyi bölcsi? Az apja nem tud/akar gyesre menni, amikor te visszamész egyéves korában?
Külföldön élünk, én 9 hónapos korában mentem vissza dolgozni, de még félévet otthon volt a férjemmel is, így 16 hónaposan ment bölcsibe. Az már egy "vállalhatóbb" kor szerintem - legalábbis nekünk az volt.
"Neked innentől kezdve nem lehetnek igényeid."
Elég szomorú ha az az igénye, hogy az egy éves gyereke ne legyen vele napi 8 órán át. Szegény gyerek csak nyűg ott mindenkinek. Apa nem akar rá vigyázni, anya inkább elmegy dolgozni, minthogy vele töltsön még egy évet.
Miért lenne szomorú hogy van akinek több inger kell a nap 24 órájából egalábbb 8ban mint egy babával foglalkozni?
Pláne ha mázlista is, és a gyerkőc még napi 2x szundít 1-2 órákat.
A kiesett 2-4 óráját amit most háztartással (tehát a gyerek körüli teendőkkel ismét) és gykzással tölt, valami számára hasznos dologgal is töltheti, ami jól esik neki.
Nem gondolnám h ez akkora bűn.
Én is igényeltem hogy ne csak az etetés altatás kakispelus legyen a terítéken.
Nekem ebben volt mázlim. Lehettem home officeban. A heti 2 nap mikor bementem, (Akkor a férjem volt abban) maga volt a felüdülés. Jól esett kirittyenteni magam, a világ eseményeiről beszélni a kollégákkal.
Sokkal energikusabb és türelmesebb voltam emiatt otthon.
"A kiesett 2-4 óráját amit most háztartással (tehát a gyerek körüli teendőkkel ismét) és gykzással tölt, valami számára hasznos dologgal is töltheti, ami jól esik neki."
Aztán munka után meg a gyerektől veszi el az időt, mert az otthoni teendőket továbbra is meg kell csinálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!