Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Baj, ha alig 1 évesen bölcsis...

Baj, ha alig 1 évesen bölcsis lesz a gyerek?

Figyelt kérdés

Nincs anyagi oka. Jól élünk. De nelem szükségem van felnőtt emberek társaságára. Heti 1x eljártam jógára, azt igérte a férjem mindig tud rá vigyázni akkor, de végül nagyon lecsökkent ez a szám is.

Egyedül érzem magam, vágyok felnőttek társaságára.

Szerintetek megvetendő, ha ezért visszamegyek inkább dolgozni?

2022. júl. 22. 17:34
1 2 3 4 5
 21/48 anonim ***** válasza:
82%

Aki 2-3 gyereket szül, az is elveszi az időt a gyerekétől, mert míg a nagyobbakat viszi oviba, iskolába, játszik, tanul velük, sportra viszi, takarít, elpakol, mos a 3 gyerek után, azzal rengeteg időt vesz el a kicsitől. Akkor azok a gyerekek mind lelki sérültek lesznek, és nem fognak kötődni az anyjukhoz, mert napi pár órában az anyjuk nem csak velük foglalkozott.

Én például tanultam, míg otthon voltam a gyerekkel, akkor én is szar anya vagyok, mert nem 24 órában csak rá figyeltem.

2022. júl. 22. 22:01
 22/48 anonim ***** válasza:
15%
De ha visszamész dolgozni, dolgozol amíg a gyerek bölcsibe van, hogy jutsz el arra a jógaórára?
2022. júl. 22. 22:07
 23/48 anonim ***** válasza:
77%
Utolsó, azért járt jógára, mert felnőtt társaságra vágyott.
2022. júl. 22. 22:10
 24/48 anonim ***** válasza:
26%
Ennyitől nyilván senki nem lenne lelkisérült. De az ilyen emberek mindig magukat fogják előtérbe helyezni a jövőben is. Aki egy egy éves magatehetetlen gyerek igényeit nem veszi figyelembe, az miért foglalkozna később is a lelki világával?
2022. júl. 22. 22:51
 25/48 anonim ***** válasza:
35%
23. Poénnak szántam.
2022. júl. 22. 22:53
 26/48 anonim ***** válasza:
70%
24 ez se feltétlen jó megközelités...
2022. júl. 22. 23:19
 27/48 A kérdező kommentje:
A kérdés azért aktuális, mert beadtam az önéletrajzom az esélytelenek nyugalmával egy helyre. És felvennének oda. 2,5x többet is kereshetnék,közel van a lakásunkhoz és a bölcsihez. Ellenben biztos, hogy nincs kismama műszak, bár később már több időt tudok magamnak csípni akkor lazább lesz a munkaidőm. A jelenlegi munkahelyemre viszont már akkor sem mennék vissza, ha 5x annyit fizetnének.
2022. júl. 22. 23:23
 28/48 anonim ***** válasza:
85%
Régen ez volt a normális, más országokban most sincs másképp. Semmi baj nincs ezzel.
2022. júl. 22. 23:24
 29/48 A kérdező kommentje:

#5 Igazából nem sikerült eltalálni. A férjemnek volt fontos, ő könyörgött érte évekig. Nekem nincsenek jó példák a családomban, így nem terveztem gyereket. De ha csak ennyin múlna: anyám ott volt végig 3 évig velem, és mégsem lett rózsás a kapcsolatunk.

#20 Azért 55 nm-es lakást kb. 1 óra nekem rendbe rakni (gyerek nélkül) és még félig meg is főztem. Nem vagyok az a típus aki a háztartás oltárán kíván véráldozat lenni. És nem vette el a picitől soha idő az otthoni teendők. Ha anyásabb napja van akkor a háztartás mindig ráért. Max rendeltem kaját aznapra. De amúgy én abba a szellemben szocializálom, hogy a közösen használt életteret közösen tartjuk rendben. Így sokszor közös, izgalmas játék a teregetés, a főzés... egyebek. Most meg már segíteni is tud a "magatehetetlen" gyermek pl. a szennyes ruha ki-be pakolásnál, a főzésnél ő dönti el mivel kavarjam az ételt vagy melyik habverőt válasszam a desszerthez. Munka után pedig játék van.

2022. júl. 22. 23:36
 30/48 anonim ***** válasza:
81%
Kérdező, majd amikor télen otthon ülnek a 16 fokos házban a gyerekkel, mert a GYES-ből a rezsit nem tudják kifizetni, akkor talán nem fognak téged elítélni, mert neked a munka is fontos.
2022. júl. 22. 23:54
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!