Oviban éneklik/ tanítják még mindig a „gólya, gólya, gilice“ meg a „katalinka, szállj el“ c. törökellenes dalokat?
Még török ülésben is kellett ülnünk, és ezt a gyalázatot még általánosban is erőltették!
Értem én, hogy PC, de túlzásokba ne essünk kérem szépen! :)
Jézusom. Ez a kérdés annyira gáz...
Igen, énekelik, és otthon is énekeljük.
Miért, talán valami kifogásod van ellene?
Nah eddig le sem esett, hogy török ellenesek..
Csak énekeltem..
Amúgy az oviból még nem hozta a lányom…
Jellemzőbben olyanokat tanulnak, amihez vannak kèzmozdulatok.
“Töröm-töröm a mákot”
“ Szita-szita sűrű szita”
Ilyesmiket, de ő kezdő minicsoportos.
(2,5-3,5 èvesek)
#6 szerinted melyik gyerek kapcsolja össze a gyerekdalokat a történelemmel?
Oviban még azt sem tudtam, hogy voltak nálunk törökök. A török népről is csak azért hallottam, mert rákérdeztünk, hogy mi az a török basa, akitől a kis kakas vissza akarta szerezni a gyémánt félkrajcárt.
Oké, ma már nem pc-k, de akkor is csak gyerek dalok, és nagyobb hangsúly van a pöttyös bogáron, mint a törökökön.
Legalábbis láttam már törököt, de sosem éreztem késztetést hogy énekeljek neki. A katicának már volt rá példa, de én még a napnak is énekeltem, hogy süssön már fel, mert megpusztulok a szobában, hogy napokig nem lehetett kint játszani rendesen, mert esett és borult. (3-as voltam)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!