Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Aki még nem tudta eldönteni...

Aki még nem tudta eldönteni hogy tanító, v. óvodapedagógus szakra jelentkezzen, mit javasolnátok? Mindkettő érdekel és mindkettőnek van számomra pozitív és negatív oldala egyaránt de nem tudok dönteni. Kinek mi volt a szakja előnye, ill. hátránya...

Figyelt kérdés

Kinek mi volt a szakja előnye, ill. hátránya, mikor döntenie kellett?

És mi valósult meg a kezdetén gondolt, feltételezett előnyöknek és hátrányoknak, mikor már valamelyik szakon volt hallgató?

Esetleg ha tudtok, adhattok tippeket, ötleteket, észrevételeket, amik megkönnyíthetik az egyik, v. a másik szak melletti döntést. Bár mivel ez meglehetősen egyénre szabott, így sejtem elég nehéz lesz.

Ki tud "figyelmesebben olvasáshoz", új információkat könnyebben befogadáshoz hasznos, működő gyakorlatokat ajánlani? (Néhány év munka miatt kiesett, és bár magamnak sem szívesen ismerem be, de valahogy már nem úgy fog az agyam, mint például az érettségi során.)

25/F

2021. szept. 20. 20:05
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
Ha hiszed, ha nem, van a közszférában még ennél is lejjebb. Szóval van, aminél szebb közelről is.
2021. szept. 23. 10:26
 12/18 anonim ***** válasza:
#11. Dolgoztam közszférában is. Te már voltál pedagógus?
2021. szept. 23. 14:33
 13/18 anonim ***** válasza:
Nem voltam még, de dolgozom egészségügyben mint nem egészségügyi dolgozó.
2021. szept. 23. 14:35
 14/18 anonim ***** válasza:
Minél lejjebb? Nem ismered a helyzetem. Hozzá kell tenni, hogy nem brahiból szeretnék váltani. Pánikbeteg lettem. Úgy fogalmaznék, hogy vezető ped.ként alulról is és fölülről is akkora volt a nyomás, hogy ihaj.
2021. szept. 23. 14:36
 15/18 anonim ***** válasza:
Mint, nem egészségügyi dolgozó az egészségügyben ez, mit takar?
2021. szept. 23. 14:38
 16/18 anonim ***** válasza:

"Mint, nem egészségügyi dolgozó az egészségügyben ez, mit takar?"

Kb mint aki nem pedagógus az oktatásban. Háttérszemélyzet. Iroda, konyha, gondokság, karbantartás, belső szállítás, takarítás, stb.

Bértábla, garantált bérminimum miatt összecsúszva, 20 év munka után diplomásként ugyanaz a fizetés, mint az éppen most kezdő villanyszerelőé.

Én sem brahiból váltanék :)

2021. szept. 23. 14:44
 17/18 anonim ***** válasza:
Értem. Próbáljad meg! Nem az én tapasztalatom a mérvadó. Rossz helyen voltam. Hamarabb kellett volna váltanom. Vezető beosztást pedig nem elfogadnom.Esetemben ez a titok nyitja.
2021. szept. 23. 14:53
 18/18 anonim ***** válasza:
Szerintem teljesen mindegy, milyen okkal, ha az ember váltani akar, akkor azt meg kell lépnie. Neked ott nem jó, nekem itt nem jó (és lehet, "ott jobb lenne). Lehet, váltás után sem lesz jó, de ezt addig nem tudjuk, amíg meg nem próbáltuk.
2021. szept. 23. 14:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!