Beszédhiba miatt nem lehetek óvónő?
Hogyan fogadjam el, hogy beszédhiba miatt nem lehetek óvónő? Raccsolok és valószínűleg így nem fognak átengedni az alkalmassági vizsgán.
Minden álmom az, hogy óvónő legyek, logopédushoz is jártam az utóbbi időben, de ennyi idő alatt csak részben javult.
Milyen más ehhez kapcsolódó hivatás van, ahol a beszédhibám nem hátrány?
Amíg hivatalosan több helyről, fellebbezés után kapsz elutasítást, akkor az úgy van, amíg nem, addig nyomni kell és próbálkozni.
Esetleg családsegítő ? Vagy védőnő ?
Azt mondták a februári előalkalmasságin, hogy menjek el logopédushoz és májusban menjek vissza az alkalmasságira. Jártam is logopédushoz lelkiismeretesen, változott is egy kicsit, de 3 hónap alatt nyilvánvaló, hogy nem tud elmúlni.
Csak most nagyon elbizonytalanodtam.
Okj-s dajka, csecsemőgondozó?
Úgy látom még mindenhol is van utolsó utáni 2-vel tanfolyam az átszervezések előtt...
Nem leszek népszerű és nagyon sajnálom, ha most szomorú vagy, de én logopédus vagyok és nagyon indokoltnak látom az óvodapedagógusok szűrését. A gyerekek életük számottevő részét veletek töltik, ti lesztek a beszéd-, a viselkedésmintában a szülők után a következők. Sok háromévesnek még nem fejlett a beszéde, sőt élettani pöszék és hallás után fogják finomhangolni a beszédhangjukat.
Azt javasolnám, hogy mindenképp menj el a beszédalkalmasságira, hátha nem kell feladnod az álmod, de logopédushoz is járj. Ha most nem sikerül végezd el mondjuk a védőnőit, járj tovább logopédushoz, mert a tiszta beszéd sehol sem hátrány, aztán meglátod, hovat tovább.
Simán lehet hogy májusban másik embereket kapsz ki akik vizsgálnak + még javultál is, simán meglehet.
8,
Ok, de attól még simán átcsúszhat, fontos amit írsz, de az még fontosabb hogy ne idegbeteg szakmájukból kiégett banyatankok legyenek az óvodákban, mert sajnos sok ilyen van.
Kérdező csináld tovább, ne add fel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!