Vajdaságban, vagy Kárpátalján úgy tudom mindig is (jobban) megbecsülték a tanítókat/tanárokat külhoni magyarjaink, jobban felnéztek rájuk, hasonlóan ahogy ötven-száz éve idehaza. Igaz lehet ez az ottani óvodapedagógusokra is? Vagy ők szinte sehol...
Vagy ők szinte sehol nem kapnak olyan megbecsülést és tiszteletet, mint a tanítók?
(Hétköznapi közéletben ugyanúgy, mint az iskolákban (óvodákban), azaz az élet szinte minden területére értem, illetve utóbbinál (óvodapedagógusnál) kérdem.)
Vagy ők szinte sehol nem kapnak olyan megbecsülést és tiszteletet, mint a tanítók?
(Hétköznapi közéletben ugyanúgy, mint az iskolákban (óvodákban), azaz az élet szinte minden területére értem, illetve utóbbinál (óvodapedagógusnál) kérdem.)
Szerintem igaz. Van összehasonlítási alapom: Vajdaságban nőttem fel, de Magyarországon élek, férjem született magyarországi (tanár).
Mondjuk az ő esete más. Kicsiny faluban tanít ahol a tanárnak még mindig értéke van. A kollégái városban tanítanak, itt azért már lehet cifrább dolgokat hallani.
Vajdaságban az óvónéni is szent és sérthetetlen volt, legalábbis a miénk az volt. (igaz, nagyon jó szakember, szülők és gyerekek is szerették), de 35 éves fejjel is a legnagyobb tisztelettel beszélek vele ha találkozunk. Ugyanígy a tanító nénimmel is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!