Egy ötven százalékos gyümölcslé (mondjuk meggy) amihez plusz vizet és cukrot tesznek, mennyivel egészségtelenebb, mint egy száz százalékos?
Talán általános iskola 6. osztályától érdemes újra átnézni a matematika tananyagot, és akkor megérted ezt a százalékos bizbaszt. Nem olyan bonyolult.
Egyébként nem lesz valami feltétlenül egészségtelenebb, ha növeljük a víztartalmát. Én például ha épp 100%-os gyümölcslevet veszek, biztos hogy felöntöm vízzel.
Komolyan ez egy válasz volt ? Szerinted a százalékszámítással van gondom?
Ez igen... grat, neked akkor a szövegértelmezést ajánlanám
Annyiban egészségesebb a 100%-os gyümölcslé, hogy abban egyrészt csak az a természetes cukor van, ami a gyümölcsben is, és nem agyonfinomított répacukor, másrészt a 100 %-os gyümölcslében a vitaminok aránya dupla annyi, mintha a fele víz lenne.
1-es: a kérdezőnek nem az a gondja, hogy felesben fel van öntve vízzel, hanem hogy emellett egy csomó cukor is van hozzáadva pluszban.
Jó tételezzük fel, hogy nekem egészséges.
És szerintem még mindig jobb, mint kólát nyomni álló nap. És alapvetően sima vizet iszom, de reggelihez , ebédhez egy pohár gyümölcslé jól esik.
8
Annyival jobb a narancslé mint a kóla, hogy nincs benne szénsav, meg annyi műanyag, de cukor szempontjából ugyanott vannak.
az a szőlőlé, de amúgy igen
Hát nem lettem előrébb, majd akkor úgy csinálok, mint aki egészségeset iszik :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!