Egy ötven százalékos gyümölcslé (mondjuk meggy) amihez plusz vizet és cukrot tesznek, mennyivel egészségtelenebb, mint egy száz százalékos?
Figyelt kérdés
Megnézem és kb. 1-2 százalékkal több benne a cukor. Értem hogy az feldolgozott cukor, de ha ilyet veszek az olyan, mintha szörpöt vennék, vagy nagyjából megegyezik egy száz százalékos narancslével mondjuk2021. ápr. 5. 14:37
11/14 anonim válasza:
A narancslé is. Almalében több is van mint a kólában. Az átlag multivitaminok is kóla környéke. A grapefruitlében van kevesebb. De azt sokan nem bírják meginni.
12/14 A kérdező kommentje:
Úú imádom :)
2021. ápr. 5. 16:49
13/14 anonim válasza:
Sajnos a gyümölcslében levő cukor, hiába természetes eredetű, ugyanolyan gyorsan fölszívódik mint mondjuk a kólában levő hozzáadott :-( Ez független attól, hogy frissen préselt, otthon készített vagy sűrítményből készített gyümölcsléről van szó. A cukorbevitel az egészséges táplálkozás egyik legkritikusabb pontja. Ezen kívül az 50%-os lében esetleg kevesebb a vitamin, más hasznos anyag, de ezek a hatások jelentéktelenek a cukor károsító hatása mellett. Szóval a válasz az, hogy lényegében mindegy, és úgy tudod bármelyiket egészségesebbé tenni, ha csapvízzel minél jobban fölhígítod. Hozzá lehet szokni, utána a tömény már túl édes lesz.
14/14 A kérdező kommentje:
13 Köszönöm!!
2021. ápr. 5. 17:05
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!