Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » "Különlegesebb" gyümölcs az...

"Különlegesebb" gyümölcs az oviba? Sok gyerek tényleg alig találkozik gyümölccsel?

Figyelt kérdés

Az óvónő kérte a szülőktől, hogy különlegesebb gyümölcsöket vigyünk.

Visszakérdeztem, hogy az mit jelent.

Válasza: Ananász, mangó meg ilyesmik, mert sok gyerek még nem is látott ilyen gyümölcsöket és csak itt az oviban találkoztak vele először vagy itt kóstolták először. Egyszerűen nem ismerik fel ezeket. Vegyes csoport. Nem egy szegény városban, tehát nem lehet a pénz az oka.

Tényleg van olyan ovis, aki ott találkozik először ilyen gyümölcsökkel?

2021. szept. 19. 15:11
1 2 3 4 5
 41/46 anonim ***** válasza:
72%

Bevásárló központban tuti járt már egy ovis.

S ha nem is, interneten, tv-ben, vagy valami képen biztos látott egzotikusabb gyümölcsöket is.

2021. szept. 20. 16:19
 42/46 anonim ***** válasza:
87%

Én például oviba nem viszek különleges gyümölcsöket. Azt a sajátjaimnak megveszem itthonra. Azért elég borsos az áruk.

Pl füge (nem szeretik a gyerekeim amúgy). Ok, 180 Ft (akciósan 140 is szokott lenni), de darabja. Az egy 25 fős csoportban 4500 Ft, ha nincs épp akció. És egy darab azért nem mondhatni, hogy elég tízóraira. Datolyaszilva dettó. Ennyi pénzből 7-10 kiló almát veszek.

Gránátalma. Szeretem, a gyerekeim is, de nettó kicseszés odalökni a dadusnak, hogy szedje szét. Arról nem beszélve, ha szétszórják és rátaposnak, akkor minden csupa lé.

Egzotikus gyümölcsöket meg (papaja, maracuja, kaktuszfüge stb) meg itthonra sem veszek. Egzotikus voltukból adódóan nagyon drágák és fogalmam sincs mikor megfelelő, hogyan kell fogyasztani. Lehet nem is ízlene. Akkor inkább helyette veszek olyat, amiről tudom hogy finom. Pl a mangóval háromszor jártam úgy, hogy megvettem éretlenül, majd nyugtáztam, hogy borzasztó. Aztán egyszer újra nekifutottam, érett volt és úgy ízlett is. Avokádó szintén. Egyébként sok bolt külön árul ezekből érettet, természetesen drágábban, mint az éretlen.

És mivel a nagylányom egyáltalán nem nyitott az újdonságokra, előfordulhat, hogy ezeket fel sem ismerné. Egyszer látta itthon, mivel nem érdekli, el is felejti. Ha meg nagyobb üzletbe megyünk, ahol vannak ilyenek, ott garantáltan nem a zöldség részleget nézegeti, hanem inkább a játékokat.

2021. szept. 23. 11:52
 43/46 anonim ***** válasza:
55%
Hát nálunk 50ft kb a füge a piacon.. de ha kicsit már érett akkor 30ert meg lehet bizniszelni.
2021. szept. 23. 19:29
 44/46 anonim ***** válasza:
100%
Én piacra nem járok, mert messze van. Boltban viszont még nem láttam 140 Ft alatt (ennyi most a héten a Pennyben). Egy falat fügéért soknak tartom.
2021. szept. 24. 14:53
 45/46 anonim ***** válasza:
100%

A 38-as válaszolóval értek egyet. Ha Katikát húst-hússal szellemben nevelték, azt nem a többi szülő dolga megítélni.

Iszonyú drága lett a gyümölcs az elmúlt egy évben. Még jó, hogy a mi ovinkban nem követelik meg, akkor se veném meg ilyen áron. A sajátomnak megveszem. Ami különleges, annak az ára is különleges! Természetesen akinek van lehetősége, kedve, az vigye be, bár a mi ovinkba tilos saját ételt bevinni.

Engem szülőként nem zavar, hogy a gyerekem még életében nem evett pomelót, nyilván nem az ovi dolga kóstoltatni.

2021. szept. 24. 21:23
 46/46 anonim ***** válasza:
Az én fiam már evett pomelót, de nem ízlett neki.
2021. szept. 24. 21:28
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!