Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » "Különlegesebb" gyümölcs az...

"Különlegesebb" gyümölcs az oviba? Sok gyerek tényleg alig találkozik gyümölccsel?

Figyelt kérdés

Az óvónő kérte a szülőktől, hogy különlegesebb gyümölcsöket vigyünk.

Visszakérdeztem, hogy az mit jelent.

Válasza: Ananász, mangó meg ilyesmik, mert sok gyerek még nem is látott ilyen gyümölcsöket és csak itt az oviban találkoztak vele először vagy itt kóstolták először. Egyszerűen nem ismerik fel ezeket. Vegyes csoport. Nem egy szegény városban, tehát nem lehet a pénz az oka.

Tényleg van olyan ovis, aki ott találkozik először ilyen gyümölcsökkel?

2021. szept. 19. 15:11
1 2 3 4 5
 11/46 A kérdező kommentje:
#9 és a férjed sem?
2021. szept. 19. 15:47
 12/46 anonim ***** válasza:
Nem, a férjem sem. Sőt, a férjem kimondottan válogatós típus, csak néhány zöldségfélét eszik meg, azt is csak és kizárólag főzve. Nem eszik semmi nyerset.
2021. szept. 19. 15:49
 13/46 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk is ez van, annyira nem nyitottak egyszerűen az új dolgokra, hogy nagyon nehezen akarják egyáltalán megkóstolni is. Vettünk már pl. mangót, avokádót, fügét, datolyát, ananászt is, ezek közül az ananász ízlik az egyik gyerekemnek és ennyi. Alma, banán megy töménytelen mennyiségben, dinnye, eper, nagy ritkán egy kis barack még csúszik, télen a mandarin. És ezzel kb ki is fújt, amit hajlandóak megenni. Nyilván időnként megpróbálok valami újdonságot becsempészni, de azért én se veszem meg, hogy menjen a kukába.
2021. szept. 19. 16:00
 14/46 A kérdező kommentje:

#13 de megpróbálod. Ha nem ízlik, akkor nyilván nem veszel. De akkor nem az oviban találkozik vele először.

Ezért furcsa és ezért írtam, hogy én akkor is megveszem, mert ők lehet, hogy szeretni fogják.

2021. szept. 19. 16:03
 15/46 anonim ***** válasza:
100%
Én is csak olyat veszek amit vagy én vagy a férjem szeret. Ha nem eszi meg a gyerek akkor dobjam ki? De a nagyszülei sok különleges vagy olyan gyümölcsöt is megvesznek amit mi nem szeretünk és mindig kap belőle. Pl én a gránátalmát, áfonyát nem szeretem. Náluk kóstolta a fiam. Izlett neki, így én is veszek néha hogy egyen
2021. szept. 19. 16:17
 16/46 anonim ***** válasza:
93%
Jah egy tipp. Mangót, ananászt úgy veszek hogy itthon még érlelem pár napig. Szépen megérik és isteni finom
2021. szept. 19. 16:18
 17/46 anonim ***** válasza:
18%

Őszintén szólva a déli gyümölcsök közül a citrusféléket veszem meg, semmi mást. A mangó, papaya meg társai még csak bevezetésre sem kerültek, annyira utáljuk testületileg. Az avokádóval is úgy vagyunk, hogy két-három évente veszek és megállapítjuk hogy még mindig jó sz.r.

Szóval ja, sok gyerek nem találkozik ilyenekkel anyagi helyzettől függetlenül, mivel a mi éghajlatunkon ezek nem ismert gyümölcsök, zöldségek. Ellenben hazai gyümölcsök, zöldségek minden nap szezonnak megfelelően kerülnek az asztalra, szóval nincs hiány semmiből.

Ja, a tengeriherkentyűk a másik ilyen, én harminc éve várok a bevezetésükre önmagamnál is, azoktól az allergia és az ételmérgezés miatt tartok. A rántott lisztbogár, tücsökliszt és covidos denevér esetében is van egy konzervatív tartózkodás bennem.

2021. szept. 19. 16:30
 18/46 anonim ***** válasza:
100%

Nem feltétlenül kell komolyan venni, amit az óvónő mond. Az, hogy velemenye szerint nem talalkozik otthon a gyerek adött gyümölccsel, nem biztos, hogy igaz. A gyerek elfelejti, vagy nem figyel, amikor a szülő mutatja neki.

De pl az én gyerekem utálja a céklát. Ő azt a típust ismeri, amit a magyarok kb 99,9%-a, az ecetes cukros lében eltettet, hidegen, savanyúságként a főétel mellé. Na, a barátnője anyukája lereszeli, megfőzi a céklát, aztán összetöri és belekeveri a törtkrumpliba. Ez izlett neki, másnap mondta nekem, hogy céklát akar enni. Nade nekem honnan kellett volna tudnom, hogy ő püré céklát evett?

2021. szept. 19. 16:31
 19/46 anonim ***** válasza:
38%

Az ananász nem utóérő. Puhább lehet, de az íze nem fog változni, mindegy mennyit vársz.

A mangó utóérő, de nem mindegy mikor szedik le. Ha a megfelelő időpontban szedik le, akkor a leszedés napja után 7-10 nappal tökéletes. Amit a boltban veszel meg ekkorra sokszor még épp kijut a hűtőházból, hogy csomagolják és szétszórják a világkörül. Szóval előbb leszedik mint kellene és soha nem lesz olyan, mint lehetne. Érdemes közvetlen a termelőtől venni, hogy leszedés után közvetlen küldje, rögtön neked. Manapság már minden lehetséges, igaz jó másfél kétszer annyiba kerül, mint a tesco.

2021. szept. 19. 16:39
 20/46 anonim ***** válasza:
26%
19 Érdekes akármilyen éretlen ananászt vettem eddig és hagytam állni, mézédes volt mikor megettük🤔🤔
2021. szept. 19. 16:43
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!